Fristelser på havet

GO UP
MED REISELEDER

Ekspedisjonscruise i vikingenes fotspor med Hurtigruten

Bli med Hurtigruten MS Spitsbergen på explorer cruise i vikingenes fotspor!

Tid: 8. – 19. mai 2019
Pris: Fra 32 380,- på forespørsel

Ekspedisjonscruise i vikingenes fotspor med Hurtigruten følger ruten de norske vikingene brukte fra Bergen til Skottland, Færøyene og Island. Vakker og rå natur, historiske steder og en spennende reise.  Turen går til fire land med rikt fugleliv. Sannsynligvis vil du se hval underveis. På Heimaey ser du den fargerike lundefuglen. Islands vulkaner og isbreer er noe av opplevelsene. Reisen inkluderer en eller to netter på Island etter endt cruise og fly til Bergen eller Oslo.

Vikingenes historie er fascinerende. De var dyktige seilere og hissige krigere. Og drømmen var å finne og erobre nye steder. De slo seg ned ved kysten av Skottland og Island og der er arven etter vikingene fortsatt levende.

Selv om vikingene blir sett på som barbariske plyndrere, var de oppdagere og bosettere. Ifølge vikingtradisjonen skulle den eldste sønnen i familien arve land – de yngre brødrene måtte finne sitt eget land å dyrke. På vestkysten av Norge var det langt mellom bosettinger og ekspedisjoner ble sendt ut for å kolonisere nytt land. Selv om de var oppdagere, fortsatte de sin aggressive plyndring og herjing langs kysten av de britiske øyene.

Vikingene koloniserte mange steder. Nydelige Shetland og Orkenøyene har begge rik vikingehistorie. Skipet seiler til Torshavn, Eiði og Mykines på Færøyene før turen fortsetter til vikingenes kongerike – Island.

Medlemmer av kundeklubben Ambassadør får 5% rabatt på selve cruiset.

Vil du være med på ekspedisjonscruise i vikingenes fotspor med Hurtigruten?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr ditt cruise

Reiserute:

Explorer cruisene med Hurtigruten går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, sjø-, vind-, og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hvert eneste ekspedisjonscruise med Hurtigruten unikt og beskrivelsen en indikasjon på hva du kan oppleve. Vi vil ha en liten gruppe på ca 20-30 personer om bord og ha med reiseleder fra Cruisereiser.

Dag Havn
8. mai Avreise fra Bergen
9. mai Værlandet/Bulandet
10. mai Lerwick, Skottland
11. mai Kirkwall, Skotland
12. mai Torshavn, Færøyene
13. mai Utforskningsdag, Færøyene
14. mai Eiði, Færøyene
15. mai Mykines, Færøyene
16. mai Til sjøs
17. mai Heimanoey
18. mai Reykjavik
19. mai Reykjavik hjemreise evt. forleng med en natt til

 

MS Spitsbergen

Skipet ble totalrenovert i 2016 og har i dag høy standard, skandinavisk design og komfortable, moderne fellesområder og lugarer. Oppgraderingen har gjort MS Spitsbergen til et mer miljøvennlig skip, tilpasset for å optimalisere drivstoffutnyttelsen og minimere utslipp – og vi kommer til å fortsette med slike oppgraderinger i fremtiden. Dette gjør MS Spitsbergen enda mer rustet for reiser i polare farvann.

MS Spitsbergen har et eget ekspedisjonsteam om bord, noe som gjør skipet til et slags flytende universitet. Her kan du delta i interessante forelesninger og aktiviteter inne på skipet og ute på dekk. Dette gjør reisen både spennende og læringsrik! Temaene i forelesningene varierer fra sesong til sesong, og områdene seiler i. Det er ekspedisjonsteamet som er ansvarlige for forelesningsprogrammet, og de arrangerer også daglige samlinger om ettermiddagene. Ute på dekk kan du lære om naturen, kulturen og andre fenomener du møter på langs kysten. I tillegg vil ekspedisjonsteamet snakke mye om friluftsliv, og oppfordre deg til å bli med på spennende friluftsaktiviteter underveis.

Dag til dag:

Dag 1

8. mai, Avreise
Reisen går fra Bergen hvor gruppen møtes før avreise og samles om bord for en orientering og hyggesamvær.

Dag 2

9. mai, Værlandet
Du befinner deg i Norges vestlige øygruppe. Her ved Sognefjordens munning, under det majestetiske fjellet Alden, ligger øyene som en perlerad. Vi forsøker å gå i land både morgenen og ettermiddagen slik at du får sett noen av de mest interessante stedene i området.

Dag 3

10. mai, Lerwick
Skipet har krysset Nordsjøen og ankommer Lerwick på Shetlandsøyene som er den viktigste havnebyen. Rundt Lerwick er det vakreste landskapet på Shetland og utrolig mange arkeologiske funn, blant annet Europas best bevarte rundhus og to fascinerende landsbyer fra jernalderen.

Dag 4

11. mai, Kirkwall
Kirkwall er den største byen og hovedstaden på Orkenøyene og den domineres av den kjente St. Magnus-katedralen. Første gang det ble nevnt bosetning her er i en saga fra 1046. Navnet Kirkwall kommer av det norrøne Kirkjuvagr (Kirkevika).

Dag 5

12. mai Færøyene
Færøyene ligger midt i Nord-Atlanteren. Hovedstaden Tórshavn er en av verdens minste med bare 15 000 innbyggere. Byen ble grunnlagt på 900-tallet og er kanskje Nord-Europas eldste hovedstad. Vikingene stiftet sin lovgivende forsamling på halvøya Tinganes i år 850 og Tórshavn ble hovedstaden på Færøyene, noe den har vært siden den gang.

Dag 6

13. mai Færøyene
Opplevelsesdag på Færøyene. Kapteinen, ekspedisjonslederen og lokale eksperter vil koordinere en unik naturlanding.

Dag 7

14. mai, Eiði, Færøyene
På 800-tallet slo vikingene seg ned på Eiði, Færøyene.  Her blir det noen spennende historier og Eiði er et flott sted å bli med ekspedisjonsteamet på fottur i området.

Dag 8

15. mai, Mykines, Færøyene
For tusen år siden kunne vikingene som bodde i Mykines, gå over åsen og besøke samfunnet på den andre siden til anledninger som dåp. Bryllup og begravelser. Ingen oppgåtte stier, merkede veier eller rekkverk. Denne dagen kan du bli med ekspedisjonsteamet på tur og få sjansen til å se den fine lundefuglen.

Dag 9

16. mai, I sjøen
På vei over Nordsjøen mot Island kan du nyte utsikten fra dekk eller høre på foredragene. Ekspedisjonsteamet holder workshopw og deler sin kunnskap og erfaring. Eksperter vil oppsummere reisen så lang og presentere planene for de kommende dagene

Dag 10

17. mai, Vestmannaeyjar
Vestmannaeyjar – eller Vestmannsøyene – er en gruppe med 15 spektakulære øyer og rundt 30 steinsøyler utenfor sørkysten av Island.  Mest kjent etter vulkanutbrudd i 1973. Øyene har fått navnet sitt fra de gæliske slavene som nordboerne tok. Det norrøne ordet vestmenn betyr naturlig nok menn fra vesten. Navnet ble bevart på Islandsk og heter fremdeles Vestmannaeyjar. Turen går også til Heimaey – fiskesamfunnet og eneste befolkede sted som ble rammet av Eldfjeld vulkanen. Utbruddet ødela hus og beboerne måtte evakuere til fastlandet, men har i dag har vel 4000 innbyggere.

Dag 11

18. mai, Reykjavik
Ekspedisjonscruiset avsluttes i Reykjavik. Reykjavik var den første vikingebosetningen på Island. Her er det et yrende liv sommerstid og mye å se og gjøre. Den Islandske guide tar deg på en spennende tur til Geysir og Thingvellir og fascinerende Reykjavik. Avslutningsmiddag for gruppen.

Dag 12

19. mai Reykjavik – Bergen
Avreise fra hotellet om morgenen for fly tilbake direkte til Bergen.
For de som vil være en natt til har vi fly til Oslo 20. mai med mulig videre forbindelse til Bergen. (Det går ikke fly direkte til Bergen denne dagen)

Priser og betingelser:

Pakke inkludert fly, en natt på hotell og transport


Polar innvendig (K2D)lugar m/dobbeltseng  38 800,-
Polar utvendig (AJ)lugar m/køyeseng, begrenset utsikt 42 820,-
Arctic Superior(QJ) lugar, begrenset utsikt . 46 995,-


Prisen er pr person og inkluderer: 
 • Cruise i 10 netter  med:
  • Fullpensjon (frokost, lunsj, 5 retters middag/buffet)
  • Explorercruise med Hurtigruten i valgt lugarkategori inkludert helpensjon
  • Vind- og vanntett jakke
  • Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
  • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
  • Kaffe og te
 • Hotell en natt i Reykjavik med frokost, ekstra natt kan bestilles.
 • Fly fra Reykjavik til Bergen eller Oslo
 • Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
  Profesjonelt ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
Ikke inkludert: 

 


 • Reise og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfri tips
 • Drikkevarer

Ekspedisjonene går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.


Prisen inkluderer:

 • Oppgitte priser er per person
 • Flyreise
 • Hotellovernatting(er)
 • Cruise
 • Måltider
 • Transport
 • Sightseeing
Reisemål Cruise i Nord-Europa
Pris Fra 38 800,-
Tid 08-05-2019 - 19-05-2019
Varighet 12 dager

Transportform:

© 2019 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic