GO UP

Cruise i Karibien med SeaDream 1 i covid-perioden

Publisert 16.02.22

Endelig – nå var tiden kommet. Vi skulle på cruise i Karibien med SeaDream 1.
Cruiset ble bestilt lenge før det var snakk om en pandemi, så vi var veldig spent på om det i det hele tatt ble noe av. Men når tiden nærmet seg, innså vi at jada – det blir reise!
Flyturen gikk til Barbados, og vi hadde bestemt oss for å tilbringe fire late dager der i forkant. Det anbefales at du minst legger inn en natt før cruiset, slik at du ikke blir akterutseilt om det skulle være forsinkelser på flyet.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Cruise i Karibien med SeaDream 1    USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Cruise i Karibien med SeaDream 1

 

På denne turen valgte vi å bo i St Lawrence Gap, et lite tettsted med mange små restauranter og fantastiske strender i gangavstand fra hotellet. Hotellet lå direkte ved det turkise havet, og vi satt faktisk og så på havskillpaddene fra terrassen!

Etter noen deilige dager i etterlengtet sol og varme, så var det med spenning vi ventet på transporten fra hotellet og til havnen, hvor en ukes luksuscruise lå foran oss.
På forhånd måtte vi ta en PCR-test. Og proffe Dr Ingrid Durrant kom til hotellet og ordnet dette elegant.
Transporten var forhåndsbestilt gjennom Terrvette Tours, og det var en forventningsfull gjeng som var mer enn klare for å utforske det karibiske hav.

cruisereiser, cruise, nordmannsreiser,

Vel fremme i havnen ble vi plassert på et lite område, hvor det var satt frem vann og småkaker. Selve innsjekken gikk veldig smidig. Papirer ble sjekket, og en hurtigtest utført – og i løpet av en time var vi om bord i lille, vakre SeaDream 1.
Vi ble hilst velkommen av kapteinen og resten av besetningen og vist inn til consiergen. Mens vi nippet til et glass champagne og noen kanapeer sjekket hun oss inn.

Lugarene våre lå på dekk 2 – det betyr at de har koøye isteden for vindu. Men lugaren var romslig, lys og fin, og vi tenkte egentlig ikke noe over dette.
Dekk tre og fire har vinduer. I tillegg finnes det større lugarer med connecting doors, en admiralsuite og en ownersuite om du ønsker større plass.
Skipet tar kun 112 passasjerer. Champagnen stod selvsagt på bordet i lugaren.

Etter vi hadde pakket ut, ventet en velkomstcocktail og kort informasjon om seilingen og skipet. Deretter en lekker, eksklusiv middag. Kvelden ble tilbragt i baren Top of the Yacht med god musikk i herlig temperatur.

cruisereiser, cruise, nordmannsreiser,

På SeaDream er alt inkludert. Det er 24 timers roomservice om du ønsker noe å drikke eller en snack, minibar, innendørs og utendørs restaurant med nydelige menyer og en poolbar hvor du kan få både mat og drikke. Det arrangeres cocktailparty hver kveld, enten på bassengdekk eller i loungen.
Frokost serveres mellom 0730 og 10, lunsj mellom 1230 og 15, og middag fra kl 1930.

Skipet seiler ofte på nattestid. Du forstyrres ikke av noe motordur, men sover godt i duvingen av sjøen. Når du våkner om morgenen venter spennende havner og strender på å utforskes. Du kan låne sykkel eller bli med på organiserte utflukter.
Hver kveld kommer det et program til lugaren, slik at du kan lese deg opp på dagen som kommer.
Men et tips er å bestille ønsket utflukt allerede første kvelden. Det er et begrenset antall på utfluktene, så de blir raskt fulle.
Når vi reiste, var det covidrestriksjoner på øyene, så det ble arrangert «bobleturer» hvor vi måtte være med på en organisert utflukt eller gå i land på bestemte strandområder. Det fungerte utmerket, men normalt sett kan du ta deg rundt på egen hånd på øyene du kommer til.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Skipet har også en badeplattform som senkes ned bak. Der kan du bade eller prøve ut ulike motoriserte og ikke-motoriserte vannsporter. Små seilbåter, kajakker og vannscootere kan lånes uten kostnad.

Den ene natten valgte vi å sove under stjernene. På toppen av skipet er det flere balinesiske solsenger, som om kvelden gjøres om til senger. Bestill gjerne hos consiergen når du går om bord for å sikre deg plass.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Den største helt foran på skipet anbefales. Da har du et stort område for deg selv, herlige dyner, badekåpe og spesiallaget pysj. Husk på å få med en flaske champagne på sengekanten!

Kveldene kan også tilbringes i det lille casinoet hvor du spiller Black Jack, i pianobaren eller i loungen. Om været tillater det, er det også utendørs kino om kvelden på pooldekk.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser   USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Et stopp som må fremheves er den fantastiske kaviar og champagnesplash!
Dette foregår på en nydelig strand, hvor det er rigget til med strandstoler, beachbar, håndklær og selvsagt velkomst-rompunsj.
Morsom opplevelse etterfulgt av en herlig BBQ-lunsj.

Det som er veldig spesielt ved å ta et cruise med SeaDream (foruten ultra all inclusive) er at du blir kjent med mange spennende mennesker. Skipet er så lite og har så få passasjerer at du kommer i snakk med de fleste. Det samme gjelder betjeningen. Veldig hyggelig og en veldig avslappet atmosfære om bord.

Denne fantastiske turen frister til gjentagelse, så neste cruise i Karibien med SeaDream 1 ble allerede bestemt når vi satt rundt bassenget og nøt den karibiske solen.

Ønsker du å høre mer om cruise i Karibien med SeaDream 1?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr din cruiseopplevelse

Les mer om SeaDream
Luksuscruise i Karibien i 2023

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser    USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser    USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,