Fristelser på havet

GO UP

Elvecruise på Mekong

Bli med på et åtte dagers cruise på Mekongelven med Ama Waterways. En fantastisk spennende tur.

Reisetid: Flere avganger fra august til april
Pris: Fra 14 840,-

Et elvecruise på Mekong er en unik opplevelse, hvor du kommer tett innpå naturen og lokalbefolkningen. Du cruiser i åtte dager på Mekongelven i Kambodsja og Vietnam med 5* Ama Waterways. Reisen er en stor opplevelse. Den går fra Siem Reap til Ho Chi Minh og  vi tilbyr også tilleggsprogram med dager før/etter cruiset. Opplev små landsbyer, kultur og historie på reisen langs elven ombord på lekre Ama Dara.

Skipet AmaDara er nydelig og tilbyr noe av det beste på Mekong. Skipet ble bygget i 2015 og tar 124 passasjerer. Standardlugarene har enten balkong eller fransk balkong og er ca 25m2.   Suiter er fra 36 – 50 m2.
Alle måltider ombord, drikkevarer, underholdning, alle utflukter som beskrevet og flotte opplevelser er inkludert i prisen.

Vil du være med på elvecruise på Mekong med Ama Waterways?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr ditt elvecruise

Dag til dag:

Dag 1

Siem Reap – Kapong Cham
Man blir kjørt med buss og går ombord i skipet i Prek Kdam – en liten landsby ved Tonle elven. Her blir det velkomstdrink og middag mens skipet seiler mot Kampong Chhnang. Alle må møte på bestemt hotell i Siam Reap.  Middag

Dag 2

Ankor Ban – Oknhatay – Phnom Penh

Tur i Angor Ban som var en av få landsbyer i Kambodia som ikke ble ødelagt under Røde Khmer regimet i 70-årene. Her bor man i tradisjonelle trehus som står på stylter, og banantrørene utenfor skjermer mot solen og den travle trafikken utenfor. Etter besøket her går turen til Oknhatey, eller silkeøya som  ligger ved bredden av Mekong elven. Stedet  og er kjent for sin rike vevtradisjon av silke. Her besøker du en lokal skole og får sett på håndtverkstradisjonene. Skipet seiler videre til Phnom Penh som er Kambodsjas hovedstad.

En lokal båt tar deg til våtmarkene som former munningen til Tonle Sap elven. Her er det et rikt fugleliv og feller brukes for å fange fisk i området. Flytende landsbyer og travelt marked.  Frokost, lunsj, middag

Dag 3

Oudong – Kampong Tralach –  Phom Penh

Morgenturen går til Oudong som ligger i en åsside. Oudong var hovedstaden fra 1700-tallet til 1866. Idag er Oudong et pilgrimsted for buddhister og vi besøker et av de største klostrene i Cambodia hvor en spesiell velsignelses seremoni foregår. En unik autentisk opplevelse med oksekjerre gjennom landsbyen Kampong Tralach er en av opplevelsene. Tilbake i Phnom Penh gir en autentisk opplevelse med tuk tuk en flott oversikt over byen med sine flotte bygninger og avenyer. Vel ombord blir det middag og lokal folkedans.

Dag 4

Phnom Penh
I dag er det flere valgfrie turer. Du kan velge tur til Dødsmarkene og Røde Khmers uhyggelige folkemordsmuseum (Tuol Seng / S-21) eller bli i Phnom Penh og se det flotte markedet. Etter lunsj ombord er det omvisning med tur til slottet, sølvpagodaen og nasjonalmuseet, med sin enorme samling av Khmer håndverk. Skipet ligger over i havnen, så på kvelden kan dere  spise på en av de mange restaurantene og oppleve Phnom Penhs uteliv om dere måtte ønske. Frokost, lunsj, middag 

Dag 5

Phnom Penh – Vi krysser grensen fra Kambodsja til Vietnam – Tan Chau
I dag cruiser vi på Mekong og krysser grensen fra Kambodsja til Vietnam, vi legger til i den lille byen Tan Chau.Frokost, lunsj, middag 

Dag 6

Tan Chau – Sa Dec
Etter frokost går vi om bord i noen mindre båter, og kjører gjennom de små kanalene  og besøker en eviggrønn øy. Her ser vi et oppdrettsanlegg for maller og et verksted som lager matter og tøfler av rattan (en palmesort). Vel tilbake på land går vi om bord i en trishaw og ser litt mer av Tan Chau. På kvelden cruiser vi mot Sa Dec, hvor skipet overnatter. Frokost, lunsj, middag.

Dag 7

Sa Dec – Xeo Quyt – Cai Be
Dagen starter med en båttur til Sa Dec. Byen var bosted for den franske forfatteren Marguerite Duras i hennes ungdom. Vi besøker et lokalt marked, Fujian tempelet, huset til Mr. Huynh Thuy Le, Marguerite Duras kinesiske elsker (huset er nå et lite museum). Deretter går turen med buss til Xeo Quyt, byen ble brukt som base under franske og amerikanske kriger, og er i dag et viktig økologisk område. I land besøkes også godteri- og rispapir verksteder. Kvelden avsluttes med en gourmet avskjedsmiddag om bord på skipet. Frokost, lunsj, middag

Dag 8

Ho Chi Minh

Cruiset avsluttes når skipet legger til på My Tho havnen. Du kan velge om du vil reise direkte hjem eller bli noen dager i Ho Chi Minh.

 

 

Dag 9

Tilleggsprogram før cruiset, tre netter/dager i Siem Reap:

Dag 1

Ankomst og innsjekking på hotell.

Dag 2

Etter frokost dag to er det guidet sightseeing til Angkor Arkeologiske park som står på UNESCOs verdensarvliste. Høydepunkter er Angor Thom, nyrestaurerte Baphuon temlet, Ellefantenes Terrasse mm. Det er også besøk til Bayon templet, mest kjent for sine enorme smilende stenansikter. Besøk til Ta Prohm, kjent som «trærenes kongedømme», hvopr røtter og grener er flettet sammen med tempelstener. Om ettermiddagen er det tur gjennom landsbygden med bl.a besøk til det rosa sandtemplet Banteay Srei. Etterpå besøk til en engelsk skole som sponses av AmaWaterways i landsbyen Ta Toum. Middag med udnerholdning av lokale Khmer dansere. Frokost og middag inkludert.

Dag 3

Besøk fra morgenen av til det mest ikonisk tempelet, Angkor Wat. Tempelet ble bygget tidlig på 1200-tallet av Kong Suryavarman II som en hyllest til hinduguden Vishnu. Tempelet er et mesterverk av Khmer kunst. Ettermiddagen til avslapping. Frokost og middag inkludert.

Priser og betingelser:

Pris pr person i dobbel lugar:


Balkong lugar fra 14 840,- Prisene varierer på dato og kan endre seg raskt. Oppgitte priser er for avreise  i august 2019.


Spesialtilbud for cruise 26. august med fly fra Oslo, en natt i Bangkok, 3 netter med program og guide i Siem Reap, cruise i 7 netter med lugar kategori C fra kr 31 840,- Vår ref: 693276


Inkludert
Alle måltider med utsøkt mat
Øl og vin, drinker, mineralvann, kaffe og te
Gratis wifi med skipets egen Galaxy Samsung nettbrett
Underholdning  og foredrag ombord
Velkomstmottagelse og avslutningsmiddag


Rederi: AmAWaterways
Skip: AmaDara


 


Prisen inkluderer:

  • Oppgitte priser er per person
  • Cruise
  • Måltider
  • All inclusive
  • Sightseeing
Reisemål Cruise i Asia Elvecruise
Pris Fra 14 840,-

Transportform:

© 2019 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic