GO UP

Elvecruise på Donau med AmaWaterways

Vi skreddersyr din cruiseferie!

Med flere forskjellige cruise på Donau kan du oppleve noen av Europas flotteste byer.

Pris fra 17 664,- per person i utvendig lugar (hotell ikke inkludert)
Vi kan også ordne pakker som inkluderer flyreise t/r, tre netter i Praha med program før seilingen, utvendig lugar på elvecruiseskipet, alle måltider og drikke, transport
Skipene går fra mars til desember. Kontakt oss for priser og pakker på andre datoer.

Et elvecruise på Donau med AmaWaterways er et av Europas flotteste elvecruise. Det romantiske elvecruiset går mellom Vilshofen til Budapest eller omvendt.

På dette elvecruiset kommer du inn i hjertet av det gamle Europa, der imperier ble bygd, konger og dronninger ble kronet og noe av verdens største musikk ble komponert og fremført av slike som Mozart og Beethoven. Store europeiske byer som Wien, Bratislava og Budapest forblir for alltid tidløse. Beundre skjønnheten i Østerrikes innsjødistrikt og Tsjekkias sjarmerende fjellby, Český Krumlov. Fra store klostre og festninger som ligger høyt over Donau til flere ikoniske steder på UNESCOs verdensarvliste.
Du kan velge å bli med på program før eller etter i Budapest om du ønsker det. Cruisereiser skreddersyr.
Cruiset går begge veier og kan variere noe på rute. Cruiset varer i syv netter.
Langs Donau ligger sjarmerende småbyer, flotte alper, vingårder og middelalderslott og på denne turen får du med deg alt.  Dag til dag programmet gir deg inntrykk av hva du kan oppleve underveis.
Å sitte på dekk og oppleve slusene på elven er også en del av opplevelsen.

Om bord på 5* AMAWaterways cruise serveres gourmetmåltider med lokale viner til inkludert i prisen. Daglig er det utflukter i land som er inkludert i reisen, de foregår da i små grupper og de lokale guidene snakker engelsk. Det er flere sykkelturer og selvsagt er syklene inkludert.

Inkludert

  • Alle måltider med utsøkt mat
  • Øl og vin, drinker, mineralvann, kaffe og te
  • Gratis wifi
  • Underholdning  og foredrag ombord
  • Velkomstmottagelse og avslutningsmiddag
  • Utflukter
  • Sykler

cruisereiser, nordmannsreiser, cruise

Dag til dag program på elvecruise på Donau med AmaWaterways (med hotellovernattinger)

DAG 1 PRAHA TSJEKKIA
Ankomst Praha og sjekk inn på hotellet ditt.

DAG 2 PRAHA
Opplev underverkene i Praha og dets historiske sentrum som er et anerkjent UNESCOs verdensarvsted. Se Rudolfinum og Hundertwasser Dancing House. Besøk det 1 000 år gamle Praha slott og St. Vitus før du går over den romantiske Karlsbroen til det gamle markedsplassen, hvor du finner hovedstadens berømte astronomiske klokke. (Frokost)

DAG 3 PRAHA
Øl har en lang og berømmelig historie i Tsjekkia. Det første bryggeriet sies å ha eksistert i 993. Pilsner Urquell ble opprettet i 1842, og var den første pilsneren noensinne laget, mens Budweiser ble til i byen Budweis. Øl er kjernen av landets nasjonale identitet, så mye at tsjekkerne er de største forbrukerne av øl i verden. Landet er hjemsted for mer enn 100 bryggerier med en kombinasjon av store navn og mikrobryggerier som tilbyr et stort utvalg stiler. Bli med på en tsjekkisk ølsmaking og oppdag selv hva som gjør det tsjekkiske ølet til noe av det aller beste i verden. (Frokost)
*Tsjekkisk ølsmaking kan finne sted på dag 2 eller dag 3 av denne reiseruten

DAG 4 PRAHA – REGENSBURG, TYSKLAND – OMBORDSTIGNING – VILSHOFEN
Avreise fra Praha med buss med ett stopp i Regensburg, en av Tysklands best bevarte middelalderbyer og et UNESCOs verdensarvsted. Her blir det en guidet spasertur hvor du får se byens arkitektoniske høydepunkter, inkludert det gamle rådhuset og Porta Praetoria. Etter å ha hatt omvisning i Regensburg, fortsett reisen til Vilshofen, hvor du går om bord på det luksuriøse elvecruiseskipet. Dagen avsluttes med en eksklusiv festlig Oktoberfest-feiring. (Frokost og middag)

DAG 5 VILSHOFEN – PASSAU
Utforsk Vilshofens vakre gamleby før du cruiser til Passau, kjent som City of Three Rivers. Bli med på en spasertur, eller hvis du foretrekker å være mer aktiv, gå høyt opp i åsene for et besøk til Veste Oberhaus, Passaus slottshøyde. Du kan også dra på River Inn-sykkeltur. (Frokost, lunsj og middag)

DAG 6 LINZ, ØSTERRIKE
Skipet ankommer Linz hvor du har flere valg av utflukter. For deg som elsker The Sound of Music, bli med på en heldagsutflukt til Salzburg og besøk det historiske sentrum, Mirabell Gardens, Residenz Square og det gamle markedet. På vei til Salzburg, stopp ved Mondsee, hjemmet til Basilica St. Michael, hvor den berømte bryllupsscenen i filmen ble filmet. Du kan også velge å bli med på en heldagsutflukt til den sjarmerende tsjekkiske fjellbyen Český Krumlov, hvor du kan spasere i de brosteinsbelagte gatene, beundre byens pittoreske bygninger i barokk- og renessansestil og besøke Krumlov slott, et av Europas største slottskomplekser. Etter disse heldagsutfluktene kan du også velge å ta en kort spasertur i Linz. Alternativt kan du bli med på en spasertur gjennom det gamle sentrum av Linz og ved Mozart-huset eller sykle langs byens berømte Cultural Mile og Donau. (Frokost, lunsj og middag)

DAG 7 WEISSENKIRCHEN
Cruise gjennom Strudengau- og Wachau-dalene til Weissenkirchen, inngangsporten til Dürnstein. Her kan du bli med på en spasertur i Dürnstein langs de brosteinsbelagte gatene til den barokke Stiftskirche, og deretter besøke Melks praktfulle benediktinerkloster. For mer aktivt eventyrer kan du velge å gå opp til festningen der Richard Løvehjerte en gang var, eller ta en sykkeltur langs Donau gjennom Wachau-dalen. Som en alternativ utflukt kan du besøke en lokal aprikosdyrker, hvor du kan nyte regionens fineste aprikosgodbiter. Senere på kvelden kan du bli med på en spesiell vinsmaking av lokalt dyrket, verdenskjente Riesling og Grüner Veltliner i Weissenkirchen. (Frokost, lunsj og middag)

DAG 8 WIEN
City of Waltzes er en skattekiste. Se det majestetiske operahuset og det tidligere keiserpalasset. Turen din avsluttes i det historiske sentrum med et besøk til St. Stefans katedral. Eller hvis du foretrekker en mer aktiv tur, ta en guidet sykkeltur gjennom Wien. I løpet av ettermiddagen kan du utforske denne ikoniske byen ytterligere på egen hånd. (Frokost, lunsj og middag)

DAG 9 BRATISLAVA, SLOVAKIA
Bratislava er vertskap for kroningsseremoniene til 11 ungarske konger og dronninger mellom 1536 og 1830, og byen  har fått tittelen Kroningsbyen for konger, som du vil oppdage under fotturen din. Eller bli med på en spesiell Tastes of Slovakia-tur. For et mer aktivt eventyr, gå opp til Bratislava-slottet, som tilbyr praktfull utsikt over byen. (Frokost, lunsj og middag)

DAG 10 BUDAPEST, UNGARN
Byturen din begynner ved Budapests store markedshall, hvor du vil oppdage mye deilig mat og shopping. Etterpå besøker du både Buda (kupert) og Pest (flat) siden av Donau. Du vil se Kjedebroen fra 1800-tallet, som forbinder Buda-distriktet med Pest og det UNESCO-utpekte Castle Hill-distriktet, som inneholder noen av Budapests viktigste middelaldermonumenter og museer. Som et alternativt valg kan du gå opp til Castle Hill for en fantastisk utsikt over byen nedenfor. (Frokost, lunsj og middag)

DAG 11 BUDAPEST – UTSJEKK
(Frokost) Merk: Den store markedshallen er stengt på søndager.

Tips er ikke inkludert

Rederi: AmaWaterways
Skip: Flere av skipene til AmaWaterways går denne ruten

cruisereiser, nordmannsreiser, cruise

Vil du være med på elvecruise på Donau?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr ditt elvecruise

Har du et spørsmål om denne turen?

Priser og betingelser:

Q/713429


Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,