Fristelser på havet

GO UP

Douro elvecruise med AmaWaterways fra Porto

Dette er et av Europas mest uberørte regioner og en av verdens eldste vinregioner.

Tidsrom: April til november 
Pris: Fra 31 440,- per person

Dette er et flott og innholdsrikt Douro elvecruise med AmaWaterways fra Porto. Flotte vingårder og vinranker klamrer seg langs de bratte sidene av Dourodalen.

Elvecruiset går fra Porto, den vakre broenes by, opp til Barca d’Alva, den siste portugisiske landsbyen langs Douro. Det blir også en tur til Salamanca, den UNESCO-utpekte «Golden City». Smak viner fra historiske vingårder og nyt den ekte skjønnheten i et av Europas mest uberørte landskap.

Cruisereiser hjelper deg med overnatting i denne flotte byen, hvor vi anbefaler flere ekstra netter.

Elvecruiseskipene tar ca 150 passasjerer og er lekkert innredet. Alle lugarer er utvendige og noen har også fransk balkong. Her har du med deg hotellrommet ditt og kommer rett inn i hjertet av byene og stedene du besøker. På ettermiddagen kan du sitte på dekk, hvor det på noen skip er svømmebasseng) og se elvebredden og småbyene skli forbi.

Om morgenen nyter du en lekker frokostbuffet før du drar ut på en av utfluktene for å utforske vingårder og annet spennende.

Inkludert
Alle måltider med utsøkt mat
Alle drikkevarer
Gratis wifi med skipets egen Galaxy Samsung nettbrett
Underholdning  og foredrag ombord
Velkomstmottagelse og avslutningsmiddag

Rederi: AmaWaterways
Skip: AmaDouro

Vil du være med på Douro elvecruise med AmaWaterways fra Porto?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr ditt elvecruise

Reiserute:

Dag Sted Aktivitet
1 Porto Ombordstigning velkomstmiddag og cocktail
2 Porto
Entre-os-Rios
City of Bridges – broenes by sightseeing med Portvinsmaking eller vandring med postvinsmaking
Middag på lokal quinta
3 Regua
Pinhão
Lamengo tur og Bolas smaking eller gå den hellige trappen med Bolas smaking
Vinsmaking på lokal quinta
4 Barca d’Alva Castelo Rodrigo tour med smaking av lokale delikatesser eller vandring med lokale smaker
5 Vega de Terrón Utflukt til Salamanca med flamencoshow
6 Pinhão Morgencruise
Lunsj på Quinta de Avessada
7 Regua
Porto
Mateuspalasset
Ettermiddagen på egen hånd
8 Porto Avreise

Dag til dag:

Dag 1

Porto – Ombordstigning

Ved ankomst går du ombord i skipet, AmaDouro. Møt besetning og reisende til en velkomstdrikk før middag. Middag

Dag 2

Porto – Entre os Rios
Flotte Porto er en fargerik by som har den beste blandingen av nytt og gammelt. Besøk det historiske kvartalet som står på UNESCOs verdensarvliste. Se på katedralen som er en av byens eldste monumenter. Ta en titt på São Bento jernbanestasjonen, kjent for sine blå og hvite fliser som skildrer scener fra portugisisk historie. Nyt en smak av portvin, Portugals mest anerkjente vinbidrag til verden. Hvis du foretrekker å være mer aktiv, kan du gå på en guidet vandring med vinsmaking av portvin. Om kvelden kan du kose deg med en tradisjonell portugisisk middag sammen med dine medreisende i Entre-Os-Rios på en lokal quinta – en virkelig autentisk kulinarisk opplevelse. Frokost, lunsj, middag.

Dag 3

Regua – Pinhão
Den første turen går til Lamego for sightseeing av byen. I denne gamle og billedskjønne byen, ligger et av de viktige stedene for pilgrimsferder i Portugal, Nossa Senhora dos Remédios. Byen kan også by på en gotisk katedral, museer og kafeer med den lokale spesialiteten «bola de Lamego» (brød fylt med røkt skinke) og vinho espumante (sprudlende drikk). Er du aktiv kan du også bli med på fottur opp de kjente Lamengo trappetrinnene. Deretter besøker du det formelle Episcopal Palace Museum. Senere på dagen kan du smake på Portugals berømte vin, vinho do porto, laget utelukkende i Douro-dalen. Tur til en lokal quinta for den autentiske portvinopplevelsen. Frokost, lunsj, middag.

Dag 4

Barca d’Alva
Nyt skjønnheten langs Douro-elven mens skipet seiler til Barca d’Alva. Her besøker du Castelo Rodrigo, en liten festningslandsby som ligger høyt på en bakketopp med hundre år gamle vegger, bratte trange gater og fantastisk utsikt. Du kan også velge å gå opp til landsbyen hvis du ønsker en mer aktiv tur. Mens du er her smaker det godt med lokale dyrkede råvarer. Frokost, lunsj, middag.


Dag 5

Vega Terrón
I dag blir det tur til Salamanca, som står på UNESCOs verdensarvliste. Salamanca er kjent som et levende museum, bygget av gylden sandstein. Her går du til middelalderen under din guidede tur, som inkluderer byens elegante universitetsbygninger, den nye katedralen og de fantastisk dekorerte House of Shells og Plaza Mayor. Du kan også kose deg med et tradisjonelt flamencoshow og lunsj. Frokost, lunsj, middag.

Dag 6

Pinhão
Nyt en eksklusiv lunsj på Quinta da Avessada, hvor du får en autentisk og tradisjonell opplevelse komplett med underholdning. Quinta da Avessada er også et fascinerende interaktivt museum for å vise frem historien og vinkulturen i Alto Douro-regionen. Opplev alle de ulike stadiene av vinproduksjon, og selvsagt mange smaksprøver. Frokost, lunsj, middag.

Dag 7

Regua – Porto
Besøk det fantastiske Matteuspalasset. Inne i palasset ser du spennende møbler, malerier og et tak av intrikat utskåret tre. Hagene her regnes som noen av de vakreste i Portugal. Nyt den vakre naturen ved innseilingen til Porto. Her kan du utforske byen på egen hånd resten av ettermiddagen.

Dag 8

Hjemreise
Du går av skipet. Frokost
Program kan variere. Vi skreddersyr med fly og transport i tilknytning til cruisene. Prisene varier på avreisedatoer – send oss en forespørsel.

Prisen inkluderer:

  • Oppgitte priser er per person
  • Cruise
  • Måltider
  • Drikkepakke
  • Sightseeing
Reisemål Elvecruise
Pris Fra 31 440,-

Transportform:

© 2020 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic