GO UP

Cruise fra København med Holland America Line

Vi skreddersyr din cruiseferie!

Mai og juni 2024
Pris: Fra 11 056,-

Bestill Have It All:
Da inkluderer vi utflukter, drikkepakke, spesialitetsbespisning, Wi-Fi – og få en GRATIS lugaroppgradering, reduserte priser, bonus om bord og mer.

cruisereiser, cruise, nordmannsreiser,

Kortreist ferie i 2024? Ta et cruise fra København med Holland America Line. Du kan velge mellom cruise fra syv til 21 netter som tar deg med til spennende havner i Skottland, Island og Shetland.

Om noen av havnene på cruise fra København med Holland America Line:

Flotte København – mange nordmenn forelsker seg i denne byen. Her er det flotte gamle bygninger, brosteinsbelagte gater og små smug. Restauranter over hele verden henter inspirasjon fra det nye nordiske kjøkkenet som er utviklet av Noma og andre restauranter i København. København utforskes best til fots eller med utmerket offentlig transport.

I Edinburgh bør du besøke Edinburgh Castle. En nøkkelattraksjon oppe på slottets klippe er St. Margaret’s Chapel, som antas å være den eldste delen av festningsverkene.
Det er mer i Skottlands hovedstad enn slottet. Edinburgh viser stolt flere utstillinger om nasjonale og internasjonale vitenskapelige prestasjoner ved National Museum of Scotland, samt noen fantastiske visuelle kunstverk ved National Galleries of Scotland. Det er heller ikke så langt til Skottlands største metropol, byen Glasgow. Byen er forvandlet på mange måter siden tiden etter andre verdenskrig, da den hadde et rykte for skitt og kriminalitet, og er blant de mest levende i Storbritannia. Det er Skottlands hovedstad for moderne kultur, med de hippeste DJ-ene og mest dyktige konseptuelle kunstnere.

Selv om det er en del av Storbritannia, er Shetlands røtter like mye norrøne som skotske. Dette gjenspeiles i øygruppens mange arkeologiske funnsteder, kulturarrangementer og en unik dialekt som låner mye fra gammelnorsk. Her lever de av fiske og tekstilproduksjon, selv om øyene også er økonomisk drevet av energi, spesielt oljeindustrien i Nordsjøen og et økende antall vindparker. Øyenes hovedfestival – den verdensberømte viking-tema Up Helly Aa-festivalen, arrangeres hver januar.
Her er det et mangfoldig dyreliv, for eksempel de ikoniske shetlandsponniene, lett gjenkjennelige på sine karakteristiske korte ben og tunge pels.
Ta en kjøretur til det bemerkelsesverdige arkeologiske området fra bronsealderen ved Jarlshof. Eller besøk Commercial Street i Lerwick.
Et overraskende antall musikere, forfattere og filmskapere har bosatt seg på Shetland.

 

Cruise fra København med Holland America Line USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Akureyri er ofte beskrevet som hovedstaden i Nord-Island. Dette er landets nest største by og ligger ved enden av en 60 kilometer lang fjord omgitt av snødekte fjell. Akureyri ble opprinnelig bosatt på 900-tallet og ble først offisielt nevnt som en by på 1500-tallet. I dag har byen en befolkning på rundt 17 000, en naturskjønn havn og en rekke interessante butikker, travle kafeer og eksklusive restauranter. De viktigste severdighetene inkluderer Akureyri-kirken, en fantastisk botanisk hage (grunnlagt i 1912) og det fascinerende Akureyri-museet. Gatene er kantet med trehus fra slutten av 1800-tallet, mens spiret til en moderne luthersk kirke reiser seg på toppen av en høyde nær vannkanten. Utenfor selve fjorden er Súlur og Kerling to av områdets høyeste fjell, og noe av Islands mest fruktbare jordbruksland finnes i regionen.

Skipet cruiser gjennom Eyjafjörður, en av Islands lengste fjorder. Midt i fjorden ligger den lille øya Hrísey som har vært bebodd siden 900-tallet. Her lå tidligere et sildeforedlingsanlegg, men i dag er det bedre kjent som et fuglereservat.

Den idylliske byen Ísafjörður med et innbyggertall på 2 600, har dramatiske fjell på tre sider av sin naturlige havn. Byen har vært bosatt siden 1500-tallet, og har fiske som sin viktigste inntektskilde. Gatene er kantet med gamle trehus med noen butikker, restauranter og kafeer.
Her kan du besøke lokale museer og nyte et slag golf, ta en fottur, sykkeltur og kajakkpadling. Byen er også vert for flere bemerkelsesverdige begivenheter, som Islands eldste langrennsrenn, EM i gjørmefotball og en klassisk musikkfestival, Við Djúpið.

 

Cruise fra København med Holland America Line USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Grundarfjørdur er spesiell. Byen ligger på Snæfellsnes-halvøya, et stykke land som stikker ut mot havet på Vest-Island. Her er det svarte lavastrender, fosser og massive isbreer. Kirkjufell, byens landemerke, er angivelig det mest fotograferte fjellet i hele landet. Det fantastiske utseendet ga den til og med en rolle i Game of Thrones.
Sitt i en rykende varm kilde og la bekymringene dine vaske bort. Se hvordan forsteinet haikjøtt lages på Shark Museum i nærliggende Bjarnarhofn. Eller se på lundefuglene svømme rundt klippene fra en båttur utenfor Melrakkaey Island.

Så kommer du til verdens nordligste hovedstad, Reykjavik. Reykjavík er kjent for sine naturlige underverker og dramatiske landskap. Bad i den blå lagune eller ta en omvisning på et av mange museer og gallerier i verdensklasse. Om kvelden kan du slappe av på en koselig kafé eller bar. Restaurantene har tradisjonell nordisk mat, samt moderne og internasjonale trender, og byens kreative produksjon er på høygir med internasjonalt anerkjente designere, musikere og artister.

 

Cruise fra København med Holland America Line USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Djúpivogur er en rolig fiskerlandsby med færre enn 500 innbyggere. Den ligger på østkysten av Island og dateres tilbake til vikingtiden. Her kan du besøke fantastiske naturlige underverker som Hofellsjökull-breen og fossefallsdalen. Uansett hvor du reiser i regionen, vil du se et landskap formet av isbreer og geotermisk aktivitet. Selve landsbyen er hjemsted for spennende steder som Langabúð, et tømmerhus bygget i 1790 som nå huser gjenstander relatert til Islands langvarige folketradisjoner. (Disse inkluderer en tro på «skjulte folk» som bor i det eldgamle, forblåste landskapet med stein, isbreer og lava.) Du kan også reise til nærliggende Papey Island og møte noen av østlige Islands sjøfuglbestander.

Så seiler skipet gjennom den majestetiske Berufjordur på Vest-Island før det når Færøyene, som ligger midt mellom Island og Skottland. Runavík er en sjarmerende fiskerlandsby på øya Eysturoy. Byen består av en kjede av bosetninger langs Skálafjørður – den største fjorden på Færøyene. Bare 4000 mennesker bor i Runavík og det er flere sauer enn mennesker. Byen har endret seg lite siden den ble grunnlagt i 1916, selv om Runavík de siste årene har blitt en stor cruisehavn og en base for leteboringer etter Nordsjøolje.

Etter en dag på sjøen når skipet Kristiansand, Sommerbyen. Her kan du utforske byen til fots. Besøk Posebyen (gamlebyen), som dateres tilbake til 1631, og tidligere militære festninger og installasjoner. Innenfor byens grenser ligger en rekke skogkledde rekreasjonsområder, et fiskemarked med utsikt over havnen og til og med en sandstrand. Kystlinjen er spekket med øyer, skjærgårder og pittoreske fiskevær, og lenger unna er høydepunktene i regionen Kristiansand dyrepark og fornøyelsespark, den sjarmerende byen Lillesand og Setesdal mineralpark, med glitrende utstillinger av krystaller og edelstener.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Nieuw Statendam

Nieuw Statendam er moderne og elegant med fine linjer. Dette er den andre i rekken av Pinnacle Class-skip. Designet henter inspirasjon fra de elegante kurvene til musikkinstrumenter. Når du ikke slapper av i velutstyrte suiter eller lugarer, kan du velge mellom mange innovative spise- og underholdningsalternativer – fra Rudi’s Sel de Mer til Nami Sushi til Rolling Stone Lounge, B.B. King’s Blues Club og den visuelt fantastiske verdensscenen på to nivåer.
Hver dag om bord byr på deilige spisemuligheter, underholdning i verdensklasse og berikende aktiviteter.

Skipet tar 2 666 passasjerer.

 

Se også andre seilinger fra København med samme skip

nordmannsreiser, cruisereiser, cruise

 

Vil du være med på cruise fra København med Holland America Line?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr ditt cruise

Har du et spørsmål om denne turen?

Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,