cruise@cruisereiser.no
+4721609880
GO UP

Reise til Doha og cruise rundt Seychellene med Variety Cruises

Publisert 20.06.22

Altså – for en tur. En tur til Doha og eksotisk cruise rundt Seychellene med Variety Cruises var ikke å forakte etter en lang stund uten reisemuligheter.

Ved ankomst i Doha var det en del ting som måtte på plass før vi fikk slippe inn. Covid er ikke helt ferdig rundt omkring i verden.

Vel på plass i Doha.
cruise rundt Seychellene med Variety USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Intercontinental Doha Beach Resort ligger rett på stranden ved siden av St Regis/ WestBay og har alle tenkelige fasiliteter. Utsikt mot Downtown. Hotellet er supert om du ønsker mye tid på stranden. Nyt en middag på Belgian Cafe på hotellet – som er kjent for sin vakre solnedgang.

Ønsker du mer kultur, bør du ta et hotell nærmere Souq Waquif.

cruise rundt Seychellene med Variety USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Tips på utflukter i Doha:

  • Jeeptur til Dunes & Innland Sea, en times kjøretur ut av Doha.
  • Ta en lunsj Bayt El Talleh Restaurant. Fantastisk – og ikke det dyreste stedet i byen.
  • Omvisning på Katara Cultural Village. Her er det museer, kino, restauranter, kunst og mye annet. Livlig på kvelden. Her har de faktisk aircondition ute- opp fra ‘riller’ på fortauet blåser det kald luft, og det føles godt i varmen.
  • Besøk The Pearl, en kunstig oppbygget øy med store leilighetskomplekser, restauranter og marinaer.
  • Souq Wakif – som er over 200 år gammel, men pusset opp i 2000 med nye bygninger i gammel stil.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Etter spennende opplevelser i Doha ventet nå et eksotisk eventyr – nemlig Seychellene.
Flyplassen på Mahe er liten, ankomsthallen er under tak, avgangshallen er innendørs.
Før om bordstigning i MS Pegasos rakk vi en liten tur i hovedstaden Victoria. Her er det små gater og noen markeder. Lokal valuta Rupi fås i minibanker.
Vel om bord på skipet ble det kontroll av PCR-test dokumenter, covid-pass og safety-drill som kaptein Makris selv holdt.

cruise rundt Seychellene med Variety USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

MS Pegasos blir oppgradert nå i 2022. Det er 21 lugarer om bord, de fleste på maindeck. Romslig plass, men gammelt bad (byttes nå i juni), kjøleskap, safe, hårføner, amenities på badet, badekåpe og en tv (med dårlige signaler). Mulighet for leie av film. Hver dag blir det lagt inn to ståltermoser per person i kjøleskapet som du tar med på utfluktene. Og det er viktig da det er virkelig varmt.

Det er lenge siden jeg har fått utlevert en fysisk nøkkel til lugaren, men det får du her. Men det gikk kun et lite døgn før vi forstod at her var det svært få (om noen) som låste i det hele tatt. Førsteinntrykket om enkel standard forsvant fort- du har jo absolutt alt du trenger!
Rent og pent og en utrolig hyggelig atmosfære om bord. Personalet er fantastisk hyggelige. Og maten, spesielt middag, er bedre enn på mange andre cruise jeg har vært på. Virkelig imponert over hva de klarer å få til i en galley med tre personer!!

cruise rundt Seychellene med Variety USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Tilbake til avreisedagen ‘’Garden of Eden’’. Etter lunsj på dekk starter vår syv-netters Adventure Cruising. Første stopp kun etter en halvtimes tid, et svømmestopp midt utpå havet.
I enden av lugar-korridoren ligger akterdekket med en badebrygge hvor du kan låne kajakk og sup, så her det bare å gå ut av lugaren, noen meter bakover og hoppe uti. Badebryggen benyttes også av de fleste til morgenbad før frokost hver dag.

Skipet seiler så videre i underkant av tre timer til St Anne hvor det ligger til anker om natten. Vær forberedt på sjø. Det bølger bra i denne størrelse båt. Takk gjerne ja til sjøsyketabletter….. Sitte ute på dekk går fint, men inne kan du fort bli noe uvel.

Så venter Curieuse Island. En ubebodd øy, tidligere bebodd av spedalske. I dag er Curieuse Marine National Park bebodd av ca 500 store landskilpadder. Noen få rangers jobber på øya med å redde de nyfødte og sette de ut når de store nok. Jeg hadde håpet vi skulle fått se noen store skilpadder i løpet av reisen, men hadde ikke drømt om å se så store og sååå mange.

Cruiseverten Christoph er guide og historieforteller. Vi går gjennom øya og hele veien forteller Christoph om natur, fugler og småkryp. På andre siden av øya ligger en nydelig strand hvor det blir bading og BBQ-lunsj. Og verdt å vite: Alle steder vi kommer til har besetningen vært inne og lagt fram strandhåndklær.

cruise rundt Seychellene med Variety USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Neste stopp er Cousin Island. Øya er ubebodd, det er noen få rangers som har omvisning. Og kun deres lokale båter som har adgang til øya, så vi må flytte over fra Zodiaken til deres båt ute på sjøen. Cousin Island har vært fuglereservat siden 1968. Flere nesten utryddete arter har blomstret opp igjen. De gjemmer seg og hekker overalt- og er uredde. Det sies at de ikke noen gang har opplevd ‘slemme’ mennesker og derfor tror at mennesker ikke er farlige. For en som ikke er veldig interessert i fugler så gjør rangeren det artig med å spe på med lokale historier. Og igjen – masse skilpadder 😊 Eldste her er Albert på over 150 år.

Skipet seiler videre til Praslin og Anse Lazio – nok en nyyydelig strand med mye snorkling og bading/padling (snorkelutstyret får du utlevert om bord og beholder hele uken)
Vi tok et besøk på ‘Honesty Bar’- som ligger litt gjemt opp i skogen. Her står noen bord og stoler og et åpent kjøleskap. Du legger igjen penger etter å ha forsynt deg.

Den påfølgende dagen er det et kraftig regnvær. Derfor bestemmes det at vi ikke seiler videre til Anse Georgette, Praslin, men tilbringer formiddagen på samme sted.
I programmet står det tur til øya Aride, men den er stengt i seks – syv uker om våren da skilpaddene legger egg.

Vi seiler videre til St Anne. Her blir det kreolsk aften med lokale dansere. En av de veldig hyggelige opplevelsene på MS Pegasos er den uformelle stemningen og hvordan kaptein og cruisedirector er sammen med gjestene. Du kan når som helst gå opp på broen og hilse på.

Så venter tur til Valee de Mai, et naturreservat som står på Unescos liste. Her finner du velkjente Coco de Mer – noen kaller det verdens mest sexy nøtt, men i hvert fall verdens største nøtt. Ganske ubrukelig, kan ikke spises.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Etter lunsj om bord seiler MS Pegasos videre til Sisters, av de ytterste øyene. Her er det et langt snorklestopp, som dessverre måtte avbrytes tidlig på grunn av et nytt vær.
Skipet finner le på et sted utenom programmet. Det er den store fordelen med så små skip, at de kommer inn alle steder som ikke de større skipene kommer inn.

Neste dag er det halvdagstur på La Digue i en bitteliten buss. Her er det svært trange gater, ingen biler – alle sykler. Litt utsikt, litt historie, besøk på gammel kokosnøtt-olje ‘fabrikk’
Så kommer vi til L’Anse Source d’Argent – en berømt strand som er kåret på flere topp -10 lister. Og vakkert var det !!
Fargene i vannet og fjellformasjonene – se bilder. En sti gikk utover langgrunt vann hvor fiskene svømte rundt oss. Med litt brødsmuler myldret det av fisker i alle farger! Vi var utstyrt med piknik-bagger fra skipet – men idet vi skulle nyte pikniken så åpnet himmelen seg igjen. Så det ble piknik med øl og vin i le under palmene. Sjarm det og 😊

cruise rundt Seychellene med Variety USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Nå venter en litt lengre transportetappe til Moyenne. Moyenne er en liten privateid øy kjøpt av den engelske avismannen Brendon Grimshaw i 1962. Han bodde her som en Robinson Crusoe til han døde 2012. Det sies han testamenterte øya til Mr Yellow – sin hund som fremdeles bor her. Han oppnådde status nasjonalpark for øya som er ca en halv kilometer alle veier, og som også er kjent for sin fjelltopp formet som et kamskjell. Etter rundturen blir det noen timer med bading før retur til Victoria, Mahe.
Nå venter Captain’s Farewell Dinner med ‘vi- vifter-med serviettene’-opptog på Variety Cruise vis 😊

Dagen etter er det avstigning rundt 9. Flyet vårt går ikke før nesten midnatt, så to engelske jenter og jeg leier en liten bil. Tanken er å kjøre innom rom-destilleriet Taka-Maka og finne en strand for dagen. Men Taka-Make er stengt i helgen. Og vi så ikke solen hele dagen- så det ble en laaang og våt dag. Men vi kommer over Hotel Constance Ephelia i Port Launay. Her snakker vi luksus.

Andre hotel fikk vi anbefalt er Carana Beach, på tuppen i nord og Fishermans Cove Meridien som ligger på den største stranden nord-vest. Det er også her det er liv om kvelden, masse restauranter, barer etc Vi nyter en middag her før det er på tide å sjekke inn til Doha og Oslo.
Flyplassen er liten men har alt du trenger, blant annet dusj for svette bilturister.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Variety Cruises:
Åtte skip + tre til charter, det største tar max 70 gjester
De legger til der ingen andre kommer inn
Seilingsruter: Seychellene, Costa Rica/Panama, flere Hellas-ruter, nyhet-Tahiti, elvecruise Afrika, Egypt/Jordan/Israel, Cap Verde. Og fra -23 Doha-Muscat
Inkluderer tre måltider, vann, kaffe, de fleste utflukter, snorkelutstyr, kajakk og sup, badehåndklær.
Tips anbefalt ni euro per pers pr natt
Wifi kjøpes om bord.
Ingen dekning med norske sim-kort (SEZ). De setter inn et lokalt simkort som fungerer fint for 30 euro. Men ringing må da skje via nett Whats App/Facetime
Infomøte hver kveld om neste dags utflukt.
Uformell og avslappet stemning.
Adventure cruising/expedtion yachting. Skipene i Middelhavet har mer Yacht-preg
Flere flyselskap har gode ruter til Seychellene og reisetiden blir omtrent samme som til Florida
Kun to tidsforskjell.
Cruiset Garden of Eden er syv netter, men kan deles opp i fire+tre
Helårsreisemål, men april/mai og september/oktober/november er tryggest værmessig

Vil du prøve et cruise rundt Seychellene med Variety Cruises?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr din opplevelse

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,