Fristelser på havet

GO UP

Ombord på Celebrity Edge

Publisert 16.05.19

Elisabeth og Line hos Cruisereiser var så heldige å bli med ombord på Celebrity Edge i mai i år. Og hvilken opplevelse!

Her har vi skrevet noen ord om opplevelsene!

ombord på Celebrity Edge, nordmannsreiser, cruisereiser, cruise

 

WOW!! Fantastisk, hvilket skip å være ombord i – dette skipet tar kaka. Det er moderne, sofistikert, luftig og åpent. Delikate farger, har fantastisk kunst I alle åpne rom og byr på topp underholdning, liv og røre på Grand Plaza og en oase på dekk i Rooftop Garden.

Og ikke minst – Magic Carpet som vi fikk sett i bruk på Resort dekk 14, på Raw restaurant på dekk 5 og som tender fra Destination Getaway på dekk 2. En gang i uken, på vanlige cruise, er den på 16. Dekk hvor du kan bestille «Dinner on the Edge» – her henger den omtrent i lufta. (Tillegg)

nordmannsreiser, cruisereiser, cruise

 

Vil du ha avslappet luksus i et miljø hvor mat, aktiviteter, underholdning og musikk står i høysetet er det lett å velge Celebrity Edge. Skipet har flere unike ting, halve dekk som gir følelse av litt opp og ned og bakke om du jogger eller går på tur på dekk.

Det er begrenset hva du får gjort i løpet av så kort tid ombord. Vi kom ombord ca kl 1400 den 13. mai og ble møtt med et glass sprudlende vin. Vi brukte tiden første kvelden til å få sett så mye som mulig. Startet selvsagt med lunsj. Buffetrestauranten var stor, lys, moderne og med småbord og barbord – noe for enhver smak. Også uteplass med mange bord.

nordmannsreiser, cruisereiser, cruise

 

Førsteinntrykket er at skipet har så store og åpne fellesrom og ganger. Her er det lagt vekt på mellomrommene, både med plass og utsmykning. Grand Plaza går over tre etasjer og er et samlingsområde hvor martinibaren er sentrum nederst og hvor spesialrestaurantene ligger på hver side på dekk 4 og 5 samt en på dekk 15.

nordmannsreiser, cruisereiser, cruise

 

På Grand Plaza er det samlingssted for quiz og møter om dagen. Om kvelden er det musikk og dans for de som ønsker. Lekkert treverk i trapper mellom dekkene ved Grand Plaza. Café Baccio ligger også her på dekk 5,. Men pent er det. Resepsjonen er personlig, liten og har ikke tradisjonelle skranker.

nordmannsreiser, cruisereiser, cruise

 

Det som imponerer er fellesområder og dekk. Rooftop Garden er lekker, her er det lett å trives. Her har de også spesial restaurant, covercharge $45 pr person.
Akterut på dekk 15 er Sunset bar – alltid et hyggelig område.

nordmannsreiser, cruisereiser, cruise

 

Som alltid er det en lekker spa-avdeling som tilbyr det meste og solarium med basseng, et boblebad og solstoler inne og sin vanlige spa kafé. Lett å trives og lett å like. Det er direkte adgang til treningsrom i etasjen over, og avdelingen er stor.

nordmannsreiser, cruisereiser, cruise

 

Foran i skipet på dekk 5 er EDEN. Det er et område som om dagen har en liten kafe til frokost og lunsj med enkle og nokså sunne retter. I tillegg kan du gå ned til dekk 4 til en spesialrestaurant som ligger rett ut mot sjøen. En grønn oase. Ute er det også noen solstoler/solsenger på den ene siden. Om kvelden brukes vinduene som lerret. Her er det annerledes show med trapeskunstnere og musikk. Vi nøt frokost her mutters alene kl 0700 og det var en deilig stund.

nordmannsreiser, cruisereiser, cruise

 

Av restauranter prøvde vi Blu og Cosmopolitan. Blu er dedikert Aqua Class gjester. På Cosmopolitan var restauranten svært delikat og deilig mat. Alt smakte godt. Det er en av hovedrestaurantene og anbefales.

Show ombord var et av de beste jeg har sett. Marc Turrel var en utrolig bra sanger med et forrykende show. Nær teateret ligger også The Club. Bar, discotek, trapeskunstnere og annet finner du her.

Vi har sett lugarer fra Iconic Suites og ned til innvendig lugarer. Av suiter tror jeg at Celebrity suite og Sky suite er der du får mest for pengene. Edge singel lugar med Infinite veranda er det 18 av. De hadde veldig god plass og kan anbefales. Så imponerte størrelsen på innvendig lugar som hadde god plass og var lekker. Lugarene er store. Spesielt virker badene store, og balkong, concierge class og aquaclass lugarer har like stort bad og lugarer.

nordmannsreiser, cruisereiser, cruise

 

Skipsfakta:
Det er seks hovedrestauranter hvorav en er Blu, kun for Aqua Class gjester og en er Luminae, kun for suite gjester.
De fire resterende er for alle. Cosmopolitan, Normandie, Cypros og Tuscan.

Det er åtte spesialrestauranter hvorav Le Petit Chef er en unik opplevelse for $55 med animerte figurer på asjetten.

Det er totalt 30 steder å spise og drikke. Her mangler ikke noe.

Vi fløy med Norwegian til og fra Gatwick. Returflyet gikk 1500 og vi bestemte å stoppe i Chichester på hjemveien. Perfekt timet med tog fra Southampton 0826 – en time til Chichester og en time til Gatwick. I strålende vær fikk vi tre timer i Chichester som var skikkelig hyggelig. Bymur som er 1800 år gammel, tidligere vikingsete og med en praktfull katedral. Vi fikk besøkt katedralen og vandret på bymuren, I tillegg gått gågater og fått shoppet, tatt en kaffe og spist enkel lunsj. Byen ligger i Sussex og med den fine togforbindelsen er det ingen sak å gjøre et slikt stopp en fin sommerdag. Frister til gjenbesøk.

Celebrity Edge i Karibien
Se flotte bilder av Celebrity Edge

Ønsker du et cruise med ombord på Celebrity Edge?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr!

nordmannsreiser, cruisereiser, cruise

© 2020 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic