GO UP

Deler av Verdenscruise fra Athen til Florida med Holland America Line

Vi skreddersyr din cruiseferie!

Dato: 19. april – 9. mai 2025
Pris: Fra 51 602,- per person

Bli med på deler av et verdenscruise fra Athen til Florida med Holland America Line. Skipet seiler fra Pireus utenfor Athen til Fort Lauderdale gjennom 20 dager. Se historiske landemerker mens du besøker Italia, Frankrike og Spania, overnatter i pulserende Barcelona og cruiser langs den naturskjønne elven Tejo.
Kryss deretter Atlanterhavet til Ft. Lauderdale.

Noen av havnene på verdenscruise fra Athen til Florida med Holland America Line:

Ingen moderne metropol er mer gjennomsyret av myter enn Athen i Hellas. Fra havnen i Pireus – inngangsporten til Hellas’ sagnomsuste øyer – til Parthenon – evig symbol på vestlig sivilisasjon – har Athen tiltrukket seg eventyrere i århundrer.
Besøk gamle stadioner og templer vegg i vegg med boligblokker, se moderne forestillinger i marmor-amfiteatrene der gresk drama ble født. Utforsk gamle monumenter i den arkeologiske parken som omkranser Akropolis.
Athen er velsignet med et mildt klima og en fantastisk kystlinje. Forstedene ved sjøen til Athen er omgitt av sandstrender, fancy yachtklubber og glamorøse strandbarer. Den athenske livsstilen er kjent for sene kveldsmiddager og dans til daggry. Om dagen kan du se travle markeder, livlige kafeer og fascinerende museer.

Napoli er hjem til museer og attraksjoner i verdensklasse. Napoli har noe for enhver smak – ypperlige restauranter, eklektisk shopping, en blomstrende samtidskunstscene og et spennende og pulserende gateliv. De berømte romerske ruinene av Pompeii og Herculaneum, begge ofre for Vesuvs ødeleggende utbrudd i 79 e.Kr., ligger like sør for byen. Ta en kort tur over til øya Capri. Den herlige byen Sorrento og den storslåtte naturen på Amalfikysten er også innen rekkevidde, – for ikke å snakke om det helbredende termiske vannet i Ischia.

I Roma kan du gå i keiseres fotspor, ta kaffe på renessansens piazzaer og se samtidskunst på en ettermiddag. Turen til Roma begynner ved den nærliggende havnen Civitavecchia, en kystby med røtter tilbake til den etruskiske tiden. Legg merke til Forte Michelangelo (både Bramante og Michelangelo hadde en finger med i utformingen), og lungomare, en livlig strekning langs sjøen med strandklubber, barer og restauranter.
Vel fremme i Den evige stad kan du fylle dagen med museer, kirker, arkeologiske steder, tradisjonelle trattoriaer, håndverksbutikker og selvfølgelig gelato. Colosseum og Vatikanmuseene er Romas store attraksjoner. Matelskere kan besøke markedene i Campo de’ Fiori eller den litt lengre liggende Testaccio. Det hippe nabolaget Monti, ved siden av Colosseum, har en livlig piazza-scene og boutique-shopping, mens Villa Borghese tilbyr en grønn oase med utsikt mot Peterskirken og den mesterverkfylte Galleria Borghese.

Korsika er mest kjent som fødestedet til en liten, viljesterk lokal mann som til slutt ble kjent som Napoleon. Havnen i Ajaccio er Korsikas lille hovedstad. Røttene til denne byen på øyas vestkyst sies å gå tilbake til en annen sterk mann, den greske helten Ajax.
Alt fra maten til språket er unikt. Ajaccio er omkranset av et praktfullt citadell og en fin barokk-katedral. Gatene, plassene og statuene alle er preget av Napoleons aura. Se den vakre naturen på øya ved å ta en kjøretur.

 

Cruise fra Nice til Roma med Azamara Club Cruises, nordmannsreiser, cruisereiser, cruise

 

Barcelona er en pulserende havneby, fullpakket med århundrer med ikonisk kunst og arkitektur og hjemstedet til både Gaudí og Picasso. Byen er omkranset av solfylte hvite sandstrender. Utforsk den katalanske hovedstadens turistattraksjoner og historiske nabolag, modernisme og verdenskjente kunstmuseer, gallerier og lokale håndverksbutikker. Noen av dem er hundre år gamle og har tradisjonelle katalanske varer. Etter at du har sett severdighetene, er det livlige tapasbarer rundt hvert hjørne hvor du kan stoppe for en drink, en kafé amb llet (katalansk for espresso med dampet melk) eller en matbit. Grønne områder for piknik, lange turer og et pusterom fra kjas og mas er spredt over Barcelonas attraksjoner. Her finner du Gaudís mosaikk-dekorerte park, en nyklassisistisk labyrint ved Laberint d’Horta, og mange høye steder (fjell, monumenter og byggverk) hvor du kan beundre utsikten. En kort tur fra Barcelona med bil eller tog, venter luksuriøse steder, cava-vingårder, et kloster på fjelltoppene og sandstrendene ved Middelhavskysten.

Gibraltar er en fascinerende blanding av kulturer. Historien inkluderer maurisk, spansk, italiensk, portugisisk og engelsk påvirkning (blant andre). Dette lille britiske oversjøiske territoriet mest kjent for den gigantiske kalksteinssteinen fra juratiden som rager over territoriets viktigste kommersielle og boligområder. The Rock inneholder en overflod av historie (militær og ellers), for ikke å nevne betydelig flora og fauna, og en labyrint av huler og tunneler.
Nyt spansk, britisk, mat fra midtøsten og italiensk mat. Kjøp håndlaget kunst og håndverk. Lytt til Yanito, den syngende spansk-engelske hybriden som snakkes her. Museum of Gibraltar gir en mulighet til å lære om regionens historie og forhistorie, samt trekkvanene til fuglene og det marine livet.

Lisboa presenterer en livlig symfoni av lyd og farger – røde tegltak, bygningsfasader av mønstrede fliser, knirkende gule gatebiler, trange gater som åpner seg i storslåtte solfylte praças (firkanter) ved kanten av den formidable elven Tejo. Det er lett å se hvorfor den portugisiske hovedstaden Lisboa er en av Europas favorittbyer. Her er det fine strender, enestående moderne arkitektur og 300 solskinnsdager i året. Det som gjør Lisboa unikt er at byen har klart å bevare lag av alle imperiene som erobret dette landet: romerne, vestgoterne, maurerne og alle de portugisiske kristne kongene.

Da portugisiske navigatører satte sin fot på øya Madeira i 1419, var de overbevist om at de hadde kommet til Edens hage. I dag er opplevelsen ikke så annerledes. Funchal er Madeiras største by og hovedstaden i en autonom region med samme navn. Madeiras konsekvent varme vær og vulkanske fjell frodige med tropiske blomster og hager tiltrakk europeiske nybyggere som ga opphav til mye av det det er kjent for: Madeira-vin, poncha (en tradisjonell drink laget av destillert sukkerrør, honning og sitron) og håndverk som broderi. Gå i kosmopolitiske Funchals gater brolagt med svart og hvit mosaikk, en storslått strandpromenade og gammeldagse butikker, restauranter og kafeer som ligger i bygninger med terrakottatak. Ta en taubane til toppene som stiger over havnen for et fugleperspektiv av en øy som er like mye et paradis ovenfra som nedenfra.

Ft. Lauderdale kalles noen ganger Amerikas Venezia på grunn av sine mange kanaler og vannveier. Det er hjemmet til den årlige Fort Lauderdale International Boat Show, en av de største båtmessene i verden. Hopp om bord på en av de populære vanntaxiene eller venetianske gondolene som glir nedover den historiske New River som renner rett gjennom byen. Shopping i verdensklasse finner du på berømte Las Olas Boulevard, berømte restauranter og en kulturell eksplosjon i Riverwalk Arts & Entertainment District.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Zuiderdam
Klassiske nautiske finisher, moderne fasiliteter og en spektakulær kunstsamling gjør Zuiderdam til en favoritt og det nye skipet for de årlige Grand World Voyage. En mengde underholdningsaktiviteter og bespisning for alle, fra biff på Pinnacle Grill til burgere og pommes frites på Dive-In til utsøkt italiensk mat på Canaletto. Hør favorittlåtene dine hele kvelden på musikkklubber, som Rolling Stone Lounge og Billboard Onboard.
Skipet tar 1964 gjester.

 

Se andre deler av verdenscruiset både 2024 og 2025 med samme skip
nordmannsreiser, cruisereiser, cruise

 

Vil du være med på verdenscruise fra Athen til Florida med Holland America Line?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr ditt cruise

Har du et spørsmål om denne turen?

Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,