Fristelser på havet

GO UP

Skjærgårdscruise i Kroatia

Små skip er den beste måten å oppleve Kroatias skjærgård på. Cruise sakte i et enormt øyrike, med blått hav og flotte opplevelser.

Tidsrom mai – oktober 2020
Pris: Fra 14 280,-

Opplev den vakre kysten og de små øyene på skjærgårdscruise i Kroatia om bord på små, deluxe superior skip fra Katarina Line. Skipene har kun 18 – 20 lugarer.
​Fra april til oktober kan du seile mellom Dubrovnik og Split og besøke noen av de fineste stedene Kroatia har å by på.

Katarina Line har små skip i forskjellige prisklasser fra tradisjonelle treskuter til moderne Deluxe Superior skip.
Skipene har lugarer fra 15 – 20 m2, førsteklasses service og tilbud ombord. Vi ordner også cruise mellom Opatja – Dubrovnik, Adriaterhavet t/r Split eller Opatija, og utvalgte spesialcruise som yoga, gourmet, vin, sykkelcruise, fotturer og mye annet på forespørsel.

Høydepunkter på dette utvalgte cruiset:

 • Mljet nasjonalpark
 • Autentisk kroatisk landsbyfest
 • Spektakulært middagscruise langs Dubrovniks bymurer
 • Svømme på Golden Horn stranden på Brac øya
Deluxe Superior skip:
De nyeste skipene, bygget etter 2016 eller totalrenovert etter 2016, er de beste skipene som seiler i Adriaterhavet. Skipene er ca 47 – 48 meter lange. Stort soldekk med boblebad og plass til å nyte utsikten langs Adriaterhavskysten.  18 store lugarer med garderobe, safe, hårtørker, badekåper og tøfler, toalettsaker og lugarene har aircondition. Wifi ombord.

Deluxe superior har følgende inkludert
Transport fra flyplassen til skipet t/r, bufeet frokost, fire retters lunsj med drikkevarer, kapteinens middag med levende musikk, middag på kroatisk vis, sightseeing, engelsk turleder ombord, enkelte inngangspenger, smaksprøver, skatter og havneavgifter samt bagasjehåndtering. Lugaren rengjøres daglig, det er kaffe og te hele dagen og en liter vann pr person per dag.

 

Tilbakemelding fra gjester:
Totalopplevelsen etter hjemkomst for oss alle sammen er at dette var noe av det fineste vi har       opplevd.  Og vi er en reisevant gruppe world wide. Topp vær er selvsagt bonus som vi ikke kan   regne med hver gang, men alt det andre.

 • Black Swan med kaptein og mannskap, og ikke minst Diana, vår guide fra Katharina Travel under hele turen.
 • All logistisk organisering.
 • Hyggelige medpassasjerer.
 • Dyktige lokale guider.
 • Mer enn fem stjerner til alt.
 • Vi snakker om å ta turen fra Split og nordover neste år.
Vil du være med på skjærgårdscruise i Kroatia?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr ditt cruise

 

 

Reiserute:

Reiserutene varierer noe på dato.
Minicruise tre – fire netter tilbyr vi også.
Reiseruten du finner under gjelder for følgende datoer:
Lørdager i 2020:

Avreiser fra Split: Mai: 2, 16, 30. Juni: 6, 13, 20, 27. Juli: 4, 11, 18, 25. Aug: 1, 8, 15 22, 29. Sept:5, 19. Okt: 3.

Avreise fra Dubrovnik: Mai: 2, 23. Juni: 6, 13, 20, 27. Juli: 4. Aug: 1, 8, 15, 29. Sept: 5, 12. Okt: 3.

Dag                        Havn
1 Split
2 Hvar (Bol)
3 Bisevo (blå grotte)/Vis
4 Korcula
5 Mljet
6 Slano (Ston)
7 Dubrovnik
8 Dubrovnik

 

Dag til dag:

Dag 1

Dag 1, Dubrovnik
Transport fra Dubrovnik flyplass til havnen Dubrovnik Gruz. Ombordstigning fra kl 14:00. Transport til gamlebyen hvor det er guidet omvisning, en sjarmerende bydel med gamle bygg og monumenter. Returtransport til skipet for velkomst mottagelse. Skipet ligger i Dubrovnik over natten.
Middag

Dag 2

Dag 2, Dubrovnik – Slano/Ston
Avreise til den lille landsbyen Slano på fastlandet. En flott båttur forbi Dubrovniks bymurer før et badestopp ved en av Elaphiti-øyene. Slano er en fredelig fiskelandsby og startsted for tur til Slon som er kjent for sine østers. Omvisning i middelalderbyen før prøvesmaking av østers. Retur til skipet.
Frokost, lunsj, middag, prøvesmaking

Dag 3

Dag 3, Slano – Mljet
Turen går til øya Mljet, som er en nasjonalpark. Legenden sier at den greske helten Odysseus tilbragte flere år på denne øya når han ble fanget av nymfen Calypso. Skipets turleder tar de som vil med på en tur til saltsjøer og en båttur til St Mary for å se Benediktiner-klostret fra det 12. århundre. Her kan du også leie kajakk, sykle, leie scootere eller små biler. Overnatting ved Polaca eller Pomena.
Frokost, lunsj

Dag 4

Dag 4, Mljet – Korcula
Avreise tidlig mot Korcula som var Marco Polos fødested. Underveis er det lunsjstopp ved en av de nydelige buktene langs kysten. Ankomst Korcula om kvelden og guidet tur i byen. Husene er satt opp i fiskebensmønster for å unngå vind og sol, og ga også beskyttelse mot farer som kom seilende på havet. Korcula har en rekke små, vakre byer. Utflukt for de som ønsker til en landsby med en ekte kroatisk festmiddag.
Frokost, lunsj

Dag 5

Dag 5, Korcula – Vis
Skipet fortsetter til øya Vis, som var en strategisk base for Jugoslavia og som nå er stengt for publikum. Vis er utenfor allfarvei og derfor et bilde på den spesielle sjarmen en ekte Middelhavsby hadde tidligere. Byen ligger på nordsiden av øya og nær Issa – den første kjente byen i Kroatia. Her er det smaksprøver på en av de lokale vingårdene. Du kan også besøke ruinene etter de romerske badene, bymuseet eller bare ta en hyggelig spasertur langs havnepromenaden Villae Rusticae. Frokost, lunsj, prøvesmaking

Dag 6

Dag 6, Vis – Bisevo (blå grotte)/Hvar
Tidlig avreise til den lille øya Bisevo for å se den blå grotten – et magisk naturfenomen. (Inngang 7 euro må betales på stedet). Noen ganger kan vær og vind hindre stoppet. Turen fortsetter til jet-set øya Hvar. Stopp for en svømmetur og lunsj underveis på Pakleniøyene. Hvar er den lengste øya i Adriaterhavet og også den med mest sol. Nydelig natur og lavendelsletter har gjort øya til den mest populære i Kroatia.
Sightseeing i renessansekatedralen og teateret fra 1612. En tur opp bakken gir en praktfull utsikt mot skipet og Pakleniøyene. Om kvelden er det fint å gå ut i Hvar og oppleve stedets tilbud av restauranter, barer og rike natteliv.
Frokost, lunsj

Dag 7

Dag 7, Hvar – (Bol) Split
Avreise tidlig til Brac. Her blir det en svømmetur på en av de fineste strendene i Adriaterhavet, Xlatni Rat nær Bol. Bol er en typisk fiskelandsby som er omgjort til et populært feriested. Cruiset fortsetter til Split hvor det er omvisning i den historiske byen som er på UNESCOs verdensarvliste. Etter omvisningen er det kapteinens farvel-middag om bord med underholdning.
Frokost, lunsj, middag

Dag 8

Dag 8, Split – utsjekking
Etter frokost er det avreise, transport til flyplassen ca kl 09:00. Frokost

Priser og betingelser:

Pris per uke fra 14 280,- avhengig av reisedato.  40 euro i skatter må betales på stedet.  Enkel lugarer betaler 50% tillegg på disse seilingene. Prisene kan endre seg.


Prisen inkluderer:


Transport til og fra flyplassene i Split/Dubrovnik
Velkomstmottagelse med cocktail
Frokost og lunsj daglig, vin til lunsj
Taubane billett i Dubrovnik
Sightseeing i Dubrovnik (med enveis transport), Hvar, Korcula, Split, cruise langs de gamle bymurene i Dubrovnik, halvdags utflukt i Ston med østersfarm besøk og smaking, vinsmaking i Vis, inngang til Mljet Nasjonalpark.


Tilleggsmuligheter for alle kategorier:
Inngangspenger til nasjonalparker: 10 – 27 euro som varierer og må betales på stedet.


Middags supplement Deluxe: 1 700,- pr person, Deluxe superior 2 200,- pr person per uke.


Sykler kan bestilles på forhånd, tilleggspris per uke 1 100,- eller elsykkel 1 600,- pr uke. Hodetelefoner for guidede byturer: 100,- pr uke.


Tilleggsutflukter som må kjøpes på forhånd:


Split: hop on Hop Off buss . 255,-
Sjøkajakk i Hvar 2 – 3 timer: 450,-
Sjøkajak rundt Dubrovniks bymur 385,-
Game of Thrones tyr i Dubrovnik 360,-
Landsbymiddag 3-4 timer nær Korcula 445,-
Off Road Buggy safari i Korcula fra 640,-
Sykkel leie i Mljet nasjonalpark 140,-
Dagstur til Montenegro fra Dubrovnik 700,-
Heldagstur til Mostar i Bosnia Hercegovina 700,- fra Dubrovnik, kr 870,- fra Split.


Coast Express – turprogram før eller etter cruiset, fire dager/tre netter med cruise fra Split
Turen inkluderer to netter i Zagreb, en natt i Split, en middag og tre frokost, 4* hotell i Zagreb og Split, skatter og avgifter, transport fra flyplassen i Zagreb og til flyplassen i Split, all transport i henhold til reiseruten, guidet (engelsk) sightseeing i Zagreb, Plitvice og Split.
Pris pr person i dobbelrom kr 6 400,- i enkeltrom 8 110,-


Coast Express – turprogram før eller etter cruiset, fire dager/tre netter med cruise fra Dubrovnik


Turen inkluderer tre netter i Dubrovnik på 3-4* hotell, tre frokost, skatter og avgifter, transport fra flyplassen i Dubrovnik og til flyplassen i Split, all transport i henhold til reiseruten, dagstur til Montenegro, dagstur til Mostar og guidet spasertur i Dubrovnik. Pris pr person i dobbelrom kr 6 400,- i enkeltrom 8 110,-


Kanselleringsregler:
Depositum 2 500,- er ikke refunderbart
29 – 22 dager- 25% av restbeløp er ikke refunderbart
21 – 15 dager – 50% av restbeløp er ikke refunderbart
14 – 0 dager før avreise ingen refusjon


Prisen inkluderer:

 • Oppgitte priser er per person
 • Måltider
 • Transport
 • Sightseeing
Reisemål Cruise i Middelhavet
Pris Fra 14 280,-

Transportform:

© 2020 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic