Fristelser på havet

GO UP

Panamakanalen og Sør-Amerika på cruise med Hurtigruten i 2021

Ingen andre reiser kombinerer ekstrem natur, spennende historie, fascinerende byer og søramerikansk kultur slik denne reisen gjør. På vårt program har dere dager i Costa Rica i Panama før seilingen. I tillegg får du oppleve Valparaiso og Santiago i Chile etter seilingen.

Tid: Seilingen starter fra 1 – 15. oktober 2021. Tilleggsprogram syv dager før seilingen begynner og to dager etter.

Pris: fra 66 525,- pr person i dobbel lugar. Fly til/fra Sør-Amerika kommer i tillegg.

Opplev Panamakanalen og Sør-Amerika på cruise med Hurtigruten i 2021.
Et fantastisk ekspedisjonscuise fra Panama som tar deg gjennom Panamakanalen til Chile med Hurtigrutens MS Fram.

Du har også muligheten til å være med på det skreddersydde programmet i Costa Rica før seilingen begynner. Etter seilingen tilbyr vi et to dager/tre netters program i Chile. Vi har lokale engelsktalende guider i Costa Rica og Chile.

Opplev vulkaner og jungel i Costa Rica før cruiset med MS Fram  som seiler fra Panama City til Valparaiso i Chile. Reisen byr på vakker natur, rik historie og spennende eventyr. Underveis kan du utforske den søramerikanske kysten. Dette er en perfekt kombinasjon av strandliv, kultur og rolige dager til sjøs. Hurtigruten Fram Panama til Chile Vi har lagt inn opplevelsesrike dager i Costa Rica før cruiset. Deretter er du klar for reisen langs Sør-Amerikas kyst på vei til Valparaiso i Chile. Avslutt med innholdsrike dager i Santiago.

 • Lær om eldgamle sivilisasjoner og utforsk fascinerende arkeologiske funn
 • Besøk fem land i løpet av én ekspedisjon, og se noen av verdens mest spektakulære landskap
 • Opplev fire av UNESCO-severdighetene langs vestkysten av Sør-Amerika
 • Nyt kombinasjonen av kulturelle høydepunkt, tropiske strender og byliv
MS Fram

MS Fram er et av Hurtigrutens mest populære ekspedisjonsskip og har en hyggelig atmosfære ombord. MS Fram ble bygget i 2007 med ett mål for øye: Å gi gjestene våre unike og nære opplevelser av natur, fugle- og dyreliv. De store dekkene gir adgang helt fram mot baugen. Skipet er spesialdesignet for å seile trygt i polare farvann. Sikkerheten om bord og teknologien som brukes er av første klasse. Panoramasalongen på toppen av skipet har store vinduer som gir deg utrolig utsikt til naturen. Her er det også komfortable sittegrupper. Det er også installert en kikkert, slik at du får med deg alle detaljene i dyrelivet og det stadig skiftende landskapet.

MS Fram er et spesialbygt ekspedisjonsskip med høyere prisklasse og har en hel del utstyr som hjelper til med navigasjon i polare farvann. MS Fram er et optimalt verktøy for den moderne oppdagelsesreisende som ønsker å sikre at kombinasjonen trygghet, fleksibilitet og miljøvennlighet. Det er simpelthen det beste ekspedisjonsskipet du kan tenke deg.

Medlemmer av kundeklubben Ambassadør får 5% rabatt på selve cruiset.

Vil du utforske Panamakanalen og Sør-Amerika på cruise med Hurtigruten i 2021?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr dine ferieopplevelser

Reiserute:

Seilingsrute med MS Fram 1. oktober 2021

 1. oktober 2021  Colon
 2. oktober 2021  I sjøen gjennom Panamakanalen
 3. oktober 2021  I sjøen
 4. oktober 2021  Manta, Ecuador
 5. oktober 2021  Puerto Bolivar (Machala), Ecuador
 6. oktober 2021  I sjøen
 7. oktober 2021  Salaverry, Peru
 8. oktober 2021  Callao/Lima, Peru
 9. oktober 2021  Paracas,Pisco – Nazcalinjene
 10. oktober 2021  I sjøen
 11. oktober 2021  Matarani, Peru
 12. oktober 2021  Arica, Chile
 13. oktober  2021 I sjøen
 14. oktober 2021  I sjøen
 15. oktober 2021  Valparaiso, Chile

Dag til dag:

Dag 1

Dag 1 – 7 gjelder for før program i Costa Rica

Ved ankomst San Jose blir du kjørt til ditt hotell som ligger i sentrum av byen. San Jose ligger midt i landet i delen som kalles «Central Valley». Overnatting på Hotel Presidente

Dag 2

San Jose – La Fortuna/Arenal

Tidlig om morgenen går turen gjennom  San Carlos landskapet til La Fortuna og engelsktalende lokal guide er med. På klare dager kan du se toppen av Arenalvulkanen (1 633 meter over havet), med sin perfekte koniske form. Nyt de varme kildene og det nydelige området. Overnatting på Volcano Lodge el.l

Dag 3

La Fortuna

I området rundt Arenalvulkanen er det mange aktivitetsmuligheter og det er flott å ha en hel dag her. Vulkanen er omringet av regnskog, elver og fosser og ikke minst de varme kildene. Zipline, rafting, og turer i den flotte naturen er noe av det du kan ta deg til.

Dag 4

La Fortuna – Tortuguero nasjonalpark

Tidlig avreise fra La Fortuna til Tortuguero nasjonalpark. På veien stopper man i Guapiles for frokost før veien videre går gjennom jordbruksområder, regnskog og store bananplantasjer. Ombordstigning i elvebåt som tar deg gjennom nydelige kanaler til Tortuguero, en tur på ca to timer. Nasjonalparken og området rundt er kun tilgjengelig med båt. Om ettermiddagen besøk til den lille landsbyen ved samme navn og til havskilpaddesenteret. Du bor på en flott lodge – innlemmet i naturen. Det er store rom/hytter, restaurant, bar og svømmebasseng på lodgen og alle måltider er inkludert fra ankomst til avreise.  Laguna Lodge hvor alle måltider er inkludert.

Dag 5

Tortuguero – San Jose

Det er fantastisk å våkne med apekatter på taket og lyder av regnskogen med fugler og natur som våkner til liv. I soloppgangen begynner dagen med båttur gjennom kanalene i Tortuguero nasjonalpark slik at du kan nyte naturen i den beste tiden. Nasjonalparken har et enormt dyre- og planteliv med mer enn 309 fuglearter, dovendyr, apekatter, krokodiller, skilpadder, jaguar og mye mer. Etter frokost er det båt før transport gjennom fjellene  til San Jose hvor det er overnatting.

Dag 6

San Jose – Panama City

Fra San Jose går turen med fly til Panama City. I Costa Rica må man møte på flyplassen 3 timer før avreise. Ved ankomst blid du møtt av vår lokale engelsktalende guide som tar deg på sightseeing i Panama City som har vært hovedstaden i landet siden 1519. Byen preges av skyskrapere og moderne bygninger, men også flotte hærskapshus og fine grøntområder. Turen går også til Panama Viejo, landets første by fra 1600-tallet. Deretter til gamlebyen – Casco Antiguo. Her finner du plasser og spansk arkitektur som ellers i Sør-Amerika, og området står på UNESCOs verdensarvliste. Videre får du innsikt om Panamakanalen på besøk til Miraflores slusene. Fra observasjonsterrassen er utsikten til skipstrafikken i kanalen fantastisk. 14000 skip passerer gjennom kanalen årlig, og i museet er det mange fakta om kanalen som er interessant.

Overnatting på Best Western Zen el.l. 

 

Dag 7

Panama City – Colon

Guiden møter deg i resepsjonen og tar deg til Colon. Panama City ligger ikke mer enn ca 1,5 timer fra Colon. Colon som by er ikke veldig spennende, den ble bygget av amerikanerne i forbindelse med byggingen av kanalen. Her går du ombord i MS Fram som blir liggende til dagen etter.

Dag 8

Panamakanalen

Skipet seiler inn i Panamakanalen og møter Miraflores-slusene. Kjenn på den spennende følelsen av å seile inn en kanal, og opplev kompleksiteten av kanalens låssystem når MS Fram løftes 25 meter opp, fra et hav til et annet. Panamakanalen er et av de største og mest komplekse ingeniørprosjektene som noensinne er gjennomført. Den hadde en enorm innvirkning på handelen mellom de to havene, og erstattet den lange, brutale ruten via Drakestredet og Kapp Horn. Nær byen Balboa, utenfor Panama City, kommer skipet til Stillehavet.

Dag 9

I sjøen

Nå som du har tilbrakt en rekke dager på havet, har du mest sannsynlig funnet den perfekte måten å utnytte tiden på. Nå kan du fullføre den boken du aldri fikk lest ferdig, eller la kropp og sinn få bryne seg på noen av aktivitetene om bord. Etterhvert vil skipet krysse ekvator, og en bemerkelsesverdig feiring venter deg: «Ekvatordåpen».

Dag 10

Manta, Ecuador

Manta er en av de viktigste havnebyene i Ecuador. De 50 siste årene har folkemengden vokst til 200 000. Herfra kommer de berømte Panamahattene og du vil få anledning til å kjøpe deg en. I dag utgjør tunfisk byens viktigste næringsgrunnlag.

Dag 11

Puerto Bolivar (Machala), Ecuador

Puerto Bolivar er havnen i Machala som  er en by i det sørvestlige Ecuador. Det er hovedstaden i El Oro-provinsen, og ligger nær Guayaquilbukten på fruktbare lavlandet. Machala har en befolkning på nesten 250 000 og er den fjerde største byen i landet og den nest viktigste havnen. Det har blitt referert til som verdens bananhovedstad. Fra havnen kan du også ta båt over til øya Jambeli som har tropisk natur og fine strender.
Bli med på en valgfri utflukt til en organisk bananplantasje, og se den særegne dyrketeknikken som består av å spille klassisk musikk. Vi arrangerer også en valgfri utflukt til Petrified Forest of Puyango (Puyango naturreservat) der du kan oppleve fossile trær, blomster og planter. I Buenaventura Reserve kan du se fuglearter som kolibrier, hauk og parakitter.

Dag 12

I sjøen

Ekspedisjonsteamet fortsetter med sine foredrag. De deler sin omfattende kunnskap og erfaring og oppsummerer reisen så langt. Du får vite planene for de spennende dagene fremover.
På vei mot store sivilisasjoner, lærer du mer om den sør-amerikanske historien, gamle sivilisasjoner og kulturer. Inkasivilisasjonen blomstret opp i Peru 1400 f. Kr. Inkaimperiet strakte seg over 4000 km fra Ecuador til Chile. Dette var verdens største imperium frem til spanske erobrere ødela det i 1532. Uanfektet av det ofte harde andinske miljøet, erobret inkaene de andre stammene og utnyttet det varierte landskapet av sletter, fjell, ørken og tropisk jungel. De var kjent for sin unike kunst og arkitektur, og bygde vakre og imponerende bygninger hvor enn de bosatte seg. De hadde en utrolig evne til å tilpasse seg naturlandskapet, og selv i dag blir besøkende svært imponert over terrassene, veiene og bosetningene på fjelltoppene de bygde. I løpet av dagene på havet kan du delta i forelesningene om bord og lære enda mer om inkaene og andre tapte kulturer.

Dag 13

Salaverry

Den lille havnen i Salaverry er utgangspunktet for utflukten til det gamle chimuriket (700-1400 e. Kr.). Stammene grunnla hovedstaden sin ved elvebredden til Moche elven og kalte den Chan Chan («sol-sol»), som dekker et område på 13 kvadratkilometer. Materialene de bygde med var blant annet leire, gjørme, småstein og halm, noe som resulterte i den største amerikanske leirfestningen. Dette er et fantastisk sted, oppført av UNESCO som en World Cultural Heritage Site i 1986. Så sent som i 2018 ble det funnet offersted av barn like ved Chan Chan. Trujillo kan også besøkes, en by som har beholdt mye av sin koloniale sjarm. På en utflukt til moche-kulturens religiøse sentrum, bygget på 400-tallet, kan du beundre Soltempelet som er verdens største leirstruktur, og månetempelet som er dekket av vakkert moche-design.

To mulige utflukter:
Besøk Månetempelet eller den gamle byen Chan Chan. På turen til Månetempelet, får du bli med på en 30 minutter lang busstur til Mochica kulturens hovedstad, Cerro Blanco. Byen ble ranet av spanske erobrere på 1600-tallet, men tempelet fikk stå relativt uberørt. Her får du et innblikk i Perus gamle historie. På turen til Chan Chan tas du med til ruinene av byen Chan Chan, fra år 850. Chan Chan var verdens største by som var bygget av jord og strå, og var hovedstaden i Chimu-riket. Chimu sivilisasjonen nådde sin topp på 1400-tallet, men falt like etter for Inka erobrere.Begge turene fortsetter til Trujillo.

Dag 14

Lima (Callao)

Callao er havnebyen til Lima, og er en viktig rute for handel både inn og ut av Peru. I Lima finner du sjarmerende herskapshus, museer, kirker og kong Felipes festning. I nord kan man besøke byen Caral, som regnes som Amerikas eldste by. I sør finnes den arkeologiske ruinbyen Pachacamac. Lima er stedet der de spanske erobrerne etablerte visekongedømmet i Peru i 1542. De bygde store kirker, klostre, herskapshus og balkonger i byen. Området står på UNESCOs verdensarvliste. Nyt museer med flotte kunstverk, arkeologiske områder, strender, strandpromenaden og utsøkt mat.

Inkludert aktivitet:
Opplev høydepunktene i Perus hovedstad fra en spesialbygget buss. Få god utsikt til det som gjøre Lima så spesielt. Du vil få flere sjanser til å ta minneverdige bilder av de største severdightene. Kunnskapsrike guider vil fortelle deg alt du trenger å vite om dette vakre stedet.

Dag 15

Paracas,Pisco – Nazcalinjene

Puerto General San Martin er inngangsporten til de berømte og mystiske Nazcalinjene og geoglyfene. Disse linjene ble risset inn i bakken mellom år 500 f. Kr. og 500 e. Kr. De er så vanskelige å oppdage fra bakken at de ikke ble allment kjent før på 1930-tallet, da de ble oppdaget fra et fly. Linjene er en av arkeologiens største gåter, både fordi det er så mange av dem og på grunn av størrelsen. Geoglyfene er flere kilometer lange og illustrerer levende vesener, stiliserte planter, fantasiskapninger og geometriske figurer. De mystiske linjene må ses fra luften, så bli med på en utflukt opp i skyene.

Inkludert aktivitet:
Ballestasøyene (3 t)
Ballestasøyene er et av regionens vakreste steder, og omtales ofte som «Galapagosøyene i Peru». Her får du spennende vulkansk landskap og det variert dyreliv. Fra båten kan du se sjøfugl og annet dyreliv, og på øyene kan du ta bilder av det nydelige landskapet. Bruk fritiden til å utforske stedene vi besøker. Hvis du er heldig, får du kanskje se seler, sjøløver og pingviner.

Dag 16

I sjøen

Denne dagen kan du lytte til ekspedisjons teamets interessante forelesninger. Du kan lære grunnleggende ekspedisjons fotografering. Husk å  tilbringe tid på dekk. Nyt den friske saltluften og speide etter dyreliv. Tiden på sjøen er også en ypperlig anledning til å knytte kontakter med andre oppdagelsesreisende.

Dag 17

Matarani, Peru

Matarani er inngangsporten til Arequipa, den hvite byen. Arequipa er en nydelig by med store, flotte parker og hager, og utsikt til den sovende, snødekte vulkanen El Misti. Det historiske distriktet står på UNESCOs verdensarvliste, og er en skattkiste av imponerende byggverk og arkitektur, mesteparten bygget med hvit vulkansk stein som har gitt byen sitt kallenavn.

Inkludert aktivitet:
Matarani – Peruansk danseshow
I dag vil du kunne nyte et fantastisk show om bord. Peru har mange forskjellige kulturtradisjoner, og en av de viktigste og mest representative er dans.
Dag 18

Arica, Chile

Havnebyen Arica har stort sett sol og varme temperaturer året rundt. Her tilbringer du en hel dag. Gjør deg klar for en dag full av historie, arkeologi og eventyr. Ta en tur i byen, gå opp på klippen som kalles El Moro for en utrolig panoramautsikt, se strendene, gå langs klippene eller dykk ned i historie og interessant arkeologi. Her kan du se noen av de eldste mumiene som er blitt funnet. Du kan også bli med ekspedisjonsteamet på en utflukt til nasjonalparken Lauca. Det flotte området byr på storslått natur. Vulkaner med snødekte topper, glitrende innsjøer og naturlige varme kilder. Parken har også vakre landsbyer og variert dyreliv. Flere av stedene og stiene i denne regionen tilhører den chilenske inka-stien.

Dag 19

I sjøen

Dag 20

I sjøen

Dag 21

Valparaiso, Chile

Havnebyen Valparaiso kalles også Stillehavets juvel. Her ender ekspedisjonscruiset. (Det er også mulig å fortsette med skipet mot chilenske fjorder og Antarktis –be om pris)

Tilleggsprogram fra 15 – 16. oktober 2021:

Før avreise fra Valparaiso er det sightseeing i byen som står på UNESCOs verdensarvliste. De fargerike husene ligger i åssiden. Tar du kabelbanen til platået, kan du nyte fantastisk utsikt og kanskje et deilig måltid.  Herfra går turen til Santiago, Chiles hovedstad som ligger ved foten av Andesfjellene. Her vil sightseeingturen gjøre deg litt kjent med byens mange og spennende bydeler. Nyt utsikten fra Cerro San Cruistobal eller Cerro Santa Lucia. Revolusjonspalasset og katedralen ved Plaza de Armas er også del av turen.

Dag 22

Så er den fantastiske reisen over. Utsjekking og transport til flyplassen. Ønsker du å oppleve mer? Hva er vel et besøk i Santiago uten en dag på en av de nydelige vingårdene som ligger i Maipodalen? Nydelig natur med vinåkre ved foten av fjellene, har gjort Chiles viner berømt. Dette kan du gjøre om du vil ha en ekstra natt mot tillegg i prisen. Vi kan også skreddersy reiser til andre steder i Chile, til Peru og Argentina.

Dag 23

Ankomst Norge

Priser og betingelser:

Totalpriser med program i Costa Rica og Chile: 


Innvendig lugar fra 66 525,-
Utvendig lugar fra 74 250,-
Innvendig enkel lugar/rom fra 83 125,-
Utvendig enkel lugar  fra 92 780,-


Prisene er flytende og kan endre seg på kort varsel.


Prisen inkluderer:


 • Program i Costa Rica og Panama i seks dager/netter
  • 6 netter hotell som beskrevet
  • Du blir møtt av lokal guide på flyplassen og underveis
  • Privat transport ved ankomst/avreise
  • Privat transport under hele programmet hvor sjåfør er guide ved minimum 4 personer og egen guide om det blir flere.
  • Alle frokoster, lunsj dag 4 og 5 og middag dag 4.
  • Fly fra San Jose til Panama City
 • 14 netter ekspedisjonsreise med MS Fram som inkluderer:
  • helpensjon og drikkevarer til maten
  • Ilandstigninger med polarsirkel båter
  • Utvalgte aktiviteter om bord og i land
  • Erfarent ekspedisjonsteam som holder foredrag, deltar på ilandstigninger og aktiviteter om bord
  • Explorer jakke til hver passasjer
  • Inkluderte utflukter de fleste stedene
 • Transport og sightseeing i Valparaiso og Santiago som beskrevet
 • Hotell i Santiago en natt med frokost

Vår ref: 701912


Som ambassadør medlem får du 5% rabatt på Hurtigrutedelen av reisen.


Depositum og betaling:


Ved bestilling betales et depositum på 20% av reisens pris som ikke er refunderbart og faktura vil bli tilsendt. Depositumet kan bli større avhengig av lugarkategori og pris. Restfaktura må være betalt 100 dager før avreise.


 


Prisen inkluderer:

 • Oppgitte priser er per person
 • Flyreise
 • Hotellovernatting(er)
 • Måltider
 • Transport
 • Sightseeing
Reisemål Cruise gjennom Panamakanalen Cruise i Sør-Amerika
Pris Fra 66 525,-
Tid 01-10-2021 - 15-10-2021
Varighet 15 dager


  Transportform:

  © 2021 Nordmanns-Reiser AS

  Designet og utviklet av HCL Nordic