GO UP

Elvecruise på Mekong med AmaWaterways

Vi skreddersyr din cruiseferie!

Bli med på et åtte dagers cruise på Mekongelven med Ama Waterways. En fantastisk spennende tur.

Reisetid: Hele året (bortsett fra mai, juni, juli) 
Pris: Fra KUN 17 509,- per person i delt lugar all inclusive
Flybilletter og opphold før eller etter cruiset kommer i tillegg. Spør oss om spesialpriser.

cruisereiser, nordmannsreiser, cruise

Et elvecruise på Mekong er en unik opplevelse, hvor du kommer tett innpå naturen og lokalbefolkningen.

 

Elvecruise på Mekong USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser   Elvecruise på Mekong spesialtilbud på elvecruise med AMA Waterways, AmaWaterways. Cruisereiser, Nordmanns-Reiser  USa spesialisten, Cruisereiser skreddersyr ditt drømmecruise , nordmannsreiser,amerikaspesialisten

Mekong-elven slynger seg fra de tibetanske platåene i Yunnan-provinsen i Kina, gjennom regnskogene, slettene og rismarkene i fem sørøstasiatiske land før den møter Sør-Kinahavet. Det er den 12. største elven i verden, men når det gjelder historisk, kulturell og økologisk rikdom, har Mekong-elven ingen like.

Sagaene om eldgamle imperier, kolonimakter og moderne konflikter har utspilt seg langs breddene. Og gjennom det hele forblir Mekong først og fremst en livline. Templer, handelsveier og fiskevær i elveveien er i dag uberørt av tiden, akkurat som den livsstilen de representerer. Og ingen steder er elvens rikdom mer tydelig enn i nabolandene Vietnam og Kambodsja.

Dette elvecruiset går over åtte dager med 5* Ama Waterways.
Elvecruiset går fra Siem Reap til Ho Chi Minh og vi tilbyr også tilleggsprogram med dager før/etter cruiset. Opplev små landsbyer, kultur og historie på reisen langs elven om bord på lekre Ama Dara.
Du kan også ta cruiset motsatt vei. Vi tilrettelegger flyreise og program slik du ønsker.

Dette særegne skipet er i en klasse for seg selv!
AmaWaterways eneste cruiseskip ved Mekong-elven, AmaDara, har fransk kolonial innredning og rikt utskårne tremøbler inspirert av regionens historie, samt lokale gjenstander laget av innfødte håndverkere. Luftkondisjonerte korridorer fører til romslige rom og suiter, de fleste har doble balkonger hvor du kan nyte det stadig skiftende landskapet i Sørøst-Asia. Om bord kan du benytte massasjerom, treningsrom, gavebutikk, frisørsalong og basseng med solterrasser. Den fantastiske Saigon Lounge gir deg et pusterom om dagen og spennende lokal underholdning om natten. Nyt autentiske regionale delikatesser og vestlige retter i hovedrestauranten, eller spis på restauranten The Chef’s Table.

Inkludert

  • Alle måltider med utsøkt mat
  • Alle drikkevarer til måltider
  • Gratis wifi med skipets egen Galaxy Samsung nettbrett
  • Underholdning  og foredrag ombord
  • Velkomstmottagelse og avslutningsmiddag
  • Treningsfasiliteter
  • Utflukter i land

Rederi: AmAWaterways
Skip: AmaDara

Vil du være med på elvecruise på Mekong med Ama Waterways?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr ditt elvecruise

Har du et spørsmål om denne turen?

Dag til dag:

Dag 1

Siem Reap – Kapong Cham
Transport med buss fra Siem Reap til AmaDara i Kampong Cham for ditt syv netters cruise. Ettermiddagsturen tar deg til tvillingfjellene, kjent som Phnom Pros og Phnom Srei (mannlige og kvinnelige fjell). Det sies av Khmer-legendene at tvillingfjellene ble dannet som et resultat av en konkurranse mellom menn og kvinner i et gammelt kambodsjansk rike for å avgjøre hvilket kjønn som skulle være ansvarlig for å fri. Historien sier at kvinnene tente et bål om natten, noe som fikk mennene til å tro at solen var på vei opp. Som et resultat sluttet mennene å jobbe og kvinnene vant konkurransen. Dermed må menn fortsatt spørre kvinnenes foreldre om tillatelse til å gifte seg og Phnom Srei er høyere enn Phnom Pros.
Velkomstmiddag. Lunsj og middag

Dag 2

Ankor Ban – Oknhatay
Tur i Angor Ban som var en av få landsbyer i Kambodia som ikke ble ødelagt under Røde Khmer regimet i 70-årene. Her bor innbyggerne i tradisjonelle trehus som står på stylter, og banantrærne utenfor skjermer mot solen og den travle trafikken utenfor. Etter besøket her går turen til Oknhatey, eller silkeøya som  ligger ved bredden av Mekong-elven. Stedet er kjent for sin rike vevtradisjon av silke. Her besøker du en lokal skole og får sett på håndtverkstradisjonene. Skipet seiler videre til Phnom Penh som er Kambodsjas hovedstad. Frokost, lunsj, middag

Dag 3

Oudong – Kampong Tralach –  Phnom Penh
På morgenen  seiler skipet mot Phnom Penh. Morgenutflukten går til Oudong som ligger i en åsside. Oudong var hovedstaden fra 1700-tallet til 1866. Idag er Oudong et pilgrimsted for buddhister og du besøker et av de største klostrene i Kambodsja hvor en spesiell velsignelses-seremoni foregår. En unik autentisk opplevelse med oksekjerre gjennom landsbyen Kampong Tralach er en av opplevelsene. Tilbake i Phnom Penh får du en herlig tur med tuk tuk og en flott oversikt over byen med sine flotte bygninger og avenyer. Vel om bord blir det middag og lokal folkedans. Frokost, lunsj, middag

Dag 4

Phnom Penh
I dag er det flere valgfrie turer. Du kan velge tur til Dødsmarkene og Røde Khmers uhyggelige folkemordsmuseum (Tuol Seng / S-21) eller bli i Phnom Penh og se det flotte markedet. Etter lunsj om bord er det omvisning med tur til slottet, sølvpagodaen og nasjonalmuseet, med sin enorme samling av Khmer håndverk. Skipet ligger over i havnen, så på kvelden kan du spise på en av de mange restaurantene og oppleve Phnom Penhs uteliv om du måtte ønske det. Frokost, lunsj, middag 

Dag 5

Phnom Penh – Skipet krysser grensen fra Kambodsja til Vietnam – Tan Chau
I dag cruiser du på Mekong og krysser grensen fra Kambodsja til Vietnam. Skipet legger til i den lille byen Tan Chau.
Frokost, lunsj, middag 

Dag 6

Tan Chau – Sa Dec
I dag blir det besøk Tan Chau, en liten by ved Mekong-elven uberørt av turisme. Du vil ha muligheten til å nyte en autentisk opplevelse via en tradisjonell «xe-loi» (trishaw) tur rundt i byen, med stopp ved verksteder for silkeproduksjon og rottingmatter, etterfulgt av en båttur gjennom de trange kanalene i Mekong-elven til «Evergreen Island.» Alternativt kan du ta en båttur til Evergreen Island og gå tilbake til Tan Chau, hvor du vil besøke et rottingmatteverksted. På kvelden cruiser skipet mot Sa Dec, hvor du overnatter. Frokost, lunsj, middag.

Dag 7

Sa Dec – Xeo Quyt – Cai Be
Dagen starter med en båttur til Sa Dec. Byen var bosted for den franske forfatteren Marguerite Duras i hennes ungdom. Du besøker et lokalt marked, Fujian-tempelet, huset til Mr. Huynh Thuy Le, Marguerite Duras kinesiske elsker (huset er nå et lite museum). Deretter går turen med buss til Xeo Quyt, byen ble brukt som base under franske og amerikanske kriger, og er i dag et viktig økologisk område. I land besøkes også godteri- og rispapir verksteder. Kvelden avsluttes med en gourmet avskjedsmiddag om bord på skipet. Frokost, lunsj, middag

Dag 8

Ho Chi Minh
Cruiset avsluttes når skipet legger til på My Tho havnen. Du kan velge om du vil reise direkte hjem eller bli noen dager i Ho Chi Minh.

 

 

Dag 9

Tilleggsprogram før eller etter cruiset, tre netter/dager i Siem Reap:

Dag 1

Ankomst og innsjekking på hotell.

Dag 2

Etter frokost dag to er det guidet sightseeing til Angkor Arkeologiske park som står på UNESCOs verdensarvliste. Høydepunkter er Angor Thom, nyrestaurerte Baphuon temlet, Elefantenes Terrasse mm. Det er også besøk til Bayon-templet, mest kjent for sine enorme smilende stenansikter. Besøk til Ta Prohm, kjent som «trærnes kongedømme», hvor røtter og grener er flettet sammen med tempelstener. Om ettermiddagen er det tur gjennom landsbygden med blant annet besøk til det rosa sandtemplet Banteay Srei. Etterpå besøk til en engelsk skole som sponses av AmaWaterways i landsbyen Ta Toum. Middag med underholdning av lokale Khmer dansere. Frokost og middag inkludert.

Dag 3

Besøk fra morgenen av til det mest ikonisk tempelet, Angkor Wat. Tempelet ble bygget tidlig på 1200-tallet av Kong Suryavarman II som en hyllest til hinduguden Vishnu. Tempelet er et mesterverk av Khmer kunst. Ettermiddagen til avslapping. Frokost og middag inkludert.

Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,