Fristelser på havet

GO UP

Elvecruise på Douro fra eller til Spania med AmaWaterways

Dette elvecruiset på Douro med Ama Waterways er nærmest det ultimate elvecruiset.

Tidsrom: April til november 
Pris: Fra 30 500,-

Reisen starter fra Vega-Terron i Spania eller Porto i Portugal avhengig av avreisedatoer. Et flott elvecruise på Douro med AmaWaterways for deg som virkelig vil ha en utsøkt reise gjennom på Dourodalen.

To ikoniske byer, Lisboa og Madrid, gir deg den perfekte starten eller slutten på en herlig reise gjennom Portugal og Spania. Kosmopolitiske Lisboa tilbyr en skattekiste av gammel arkitektur og et vell av historier om sine berømte oppdagelsesreisende. Kystbyen Sintra, en av de vakreste fjellbyene i Portugal og favoritten om sommeren for den portugisiske kongelige familie i mer enn 500 år.
Porto, den vakre broenes by og inngangsporten til Douro-dalen – som står på UNESCOs verdensarvliste. Spennende vingårder og sjarmerende quintas som klamrer seg til de bratte sidene av elven. Prøvesmak viner fra disse vingårdene og oppdag tradisjonene i portugisisk vinproduksjon på reisen. Du får også besøke noen av Spanias strålende byer, som Salamanca, Toledo med sin gamle bymur og storbyen Madrid, kjent for sine førsteklasses museer, staselige hager og livlige tapasbarer.

AmaVida er et 5* elvecruiseskip av meget høy standard. Alle lugarer er selvsagt utvendige og det serveres nydelig mat og drikke. Nyt naturen med blomster, åser og vinranker så langt øyet kan se.
Utfluktene er også inkludert  – en førsteklasses reise.

Du flyr til Madrid med retur fra Porto (eller omvendt), og herfra kan vi ordne transport til avreisested. Vi anbefaler at du tar noen ekstra overnattinger før eller etter cruiset! Porto er en flott og spennende by – nesten som et mini-Lisboa.

Fantastisk natur, smaking av godsaker, nydelig elv, blid lokalbefolkning og mye, mye mer – kort fortalt.

Inkludert
Alle måltider med utsøkt mat
Øl og vin, drinker, mineralvann, kaffe og te
Gratis wifi med skipets egen Galaxy Samsung nettbrett
Underholdning  og foredrag ombord
Velkomstmottagelse og avslutningsmiddag

Rederi: AmaWaterways
Skip: AmaVida

Vil du være med på elvecruise på Douro med AmaWaterways?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr ditt elvecruise

Reiserute:

Dag Sted Aktivitet
1 Vega Terron Ombordstigning velkomstmiddag og cocktail
2 Vega Terron- Barca d’Alva Castelo Rodrigo tur med smaksprøver eller fottur til Castelo Rodrigo med smaksprøver
3 Pinhao Smaking og lunsj på Quinta de Avesseda. Vandring ved jernbanestasjonen.
4 Regua Lamengo tur og Bolas smaking eller gå den hellige trappen og Bolas smaking. Mateus palasset og hage.
5 Endre-os-Rios Cruise på elven. Middag på en lokal quinta
6 Porto Byene med alle broer og portsmaking eller fottur i Porto med smaking
7 Porto Dagen på egen hånd
8 Porto Avreise

Dag til dag:

Dag 1

Vega Terrón – Ombordstigning

Ved ankomst går du ombord i skipet, AmaVida. Møt besetning og reisende til en velkomstdrikk før middag. Middag

Dag 2

Vega Terrón – Barca de Alba – Pinhão
Etter frokost blir det sightseeing i Figueira de Castelo Rodrigo, en liten festningsby høyt oppe i åsen. Her er det murer fra 1500-tallet og smale veier fra Middelalderen. I tillegg bør du se den utrolige fontenen, Chafariz dos Pretos på markedsplassen. Gå på skipet igjen i Barca De Alba, det blir servert Mimosa ved utseilingen og kursen settes mot Pinhão. Frokost, lunsj, middag.

Dag 3

Pinhão
Vandring ved den berømte jernbanestasjonen. Vinsmaking og lunsj på familiedrevede Quinta Avessada hvor flere familiemedlemmer underholder. Her er det også et museum om druedyrkingen i Alto Duoro regionen. Smaking også på sjarmerende Quinta do Seixo. Frokost, lunsj, middag.

Dag 4

Régua – Caldas de Arego
Denne morgenen kan du velge en av to utflukter. Den første turen går til Lamego for sightseeing av byen. I denne gamle og billedskjønne byen, ligger et av de viktige stedene for pilgrimsferder i Portugal, Nossa Senhora dos Remédios. Byen kan også by på en gotisk katedral, museer og kafeer med den lokale spesialiteten «bola de Lamego» (brød fylt med røkt skinke) og vinho espumante (sprudlende drikk). Er du aktiv kan du også bli med på fottur opp de kjente Lamengo trappetrinnene. På ettermiddagen går turen til Palacio de Mateus som ligger i den nydelige regionen Trás.os.Montes nær byen Vila Real. Her er det nydelige hager og huset er et besøk verdt med gamle møbler og unikt tretak. Frokost, lunsj, middag.

 

Dag 5

Entre-Os-Rioas
Nyt et glass portvin før middag, mens du ser på den fantastiske utsikten langs elven på vei til Entre-Os-Rioas. Middag på en lokal quinta. Frokost, lunsj, middag.

Dag 6

Porto

I dag cruiser vi mot Porto, ankomst blir ca 12. Det blir sightseeing av byen med sine 1500-talls bygninger, kirker i barokkstil og den fantastiske jernbroen, bygget av Gustave Eiffel.  Er du aktiv tilbys også en fottur i Porto til den gamle havnen gjennom Portos middelalder gater. Skipet ligger over natten i Porto. Frokost, lunsj, middag.

Dag 7

Porto

Tid på egen hånd

Dag 8

Hjemreise
Du går av skipet. Frokost
Program kan variere. Vi skreddersyr med fly og transport i tilknytning til cruisene. Prisene varier på avreisedatoer – send oss en forespørsel.

Prisen inkluderer:

 • Oppgitte priser er per person
 • Cruise
 • Måltider
 • Drikkepakke
 • Sightseeing
Reisemål Elvecruise


  Transportform:

  © 2021 Nordmanns-Reiser AS

  Designet og utviklet av HCL Nordic