Fristelser på havet

GO UP

Elvecruise i Provence med Ama Waterways

Dette nydelige elvecruiset tar deg mellom Lyon og Arles med AmaCello – et hyggelig skip med plass til kun 144 passasjerer. Store og små byer møter du på veien. Utsøkte lokale drikker og nydelig mat er del av opplevelsen.

Tidsrom: Mars til november
Antall dager: 8 dager
Pris: Spesialpris 29. august 2019 fra 26 000,-

Bli med på et herlig syv netters elvecruise i Provence i Frankrike med Ama Waterways.

Skipet besøker berømte drueområder og du kan kose deg med smaking, se flotte romerske ruiner og kjøpe provencalsk håndverk. Skipet seiler fra Lyon til Arles eller motsatt vei. Med Ama Waterways er du sikret en vellykket ferie på utmerkede skip med måltider, drikkevarer og sightseeinger inkludert.Provance, Ama Waterways, Cruisereiser, Nordmanns-Reiser Underveis besøker du spennende franske byer som Lyon, Avignon, Arles, Vienne og mange flere. Du kan velge flere ulike utflukter i disse byene, og få med deg høydepunkter fra blant annet Van Gogh og flere steder som står på UNESCOs verdensarvsliste. Et elvecruise er en fantastisk ferieform. Du sklir igjennom landskapet og har god til til å se vakker natur og flotte byer. Skipet legger til kai i hjertet av alle byene, så det er kort vei til gode opplevelser.

Vil du være med på elvecruise i Provence?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr ditt elvecruise

Reiserute:

Dag Sted Aktivitet
1 Lyon Ombordstigning velkomstmiddag og cocktail
2 Lyon Sightseeing av Lyon eller sykkeltur
3 Collonges
Vienne
Beaujolaistur og smaking
4 Vienne  Spasertur eller Via Rhona sykkeltur eller Mount Pipet fottur
5 Tournon Damptogtur eller drikke og sjokoladesmaking eller Tain-l`Hermitage tur med drikkesmaking
6 Avignon Fottur og Pavepalasset eller Pont du Gard eller smakprøver av Avignon

Utflukt til Grignan og trøffel går eller sykkeltur i Avignon

7 Arles Las Baux og olivengård tur eller Van Gogh Asylum og Carrieres de Lumineres eller Camague og Aigues-Mortes

Arles fottur eller Van Gogh fottur eller sykkeltur i Arles

8 Arles Avreise

Dag til dag:

Dag 1

Lyon
Du går om bord på AmaDagio i Lyon, kjent som Frankrikes gastronomiske hovedstad. På kvelden er det cocktailselskap og middag om bord på skipet. Middag

Dag 2

Lyon
Lyon er en by med mye historie og flotte romerske ruiner. I dag besøker du Bellecour-torget med statuen av en ridende Louis XIV, Place des Terraux med Bartholdis-fontene og rådhuset. Deretter besøker du Fourviére. Området er kjent for sin hvite Notre Dame-basilika og er en del av den historiske delen av Lyon som er på UNESCOs verdensarv-liste. En guidet tur til St. Jean distriktet med sine unike overbygde gangveier  er del av programmet. Om ettermiddagen kan du bli med på en guidet sykkeltur gjennom byen.  Frokost, lunsj, middag.

Dag 3

Collognes – Vienne
I dag får du smake på drikke fra Beaujolais-regionen, kjent som Pays d’Or eller «landet med de gylne stenene.Du besøker hjemmet og produksjonen til en lokal produsent. Skipet seiler tidlig på ettermiddagen og cruiser mot Vienne. Frokost, lunsj, middag.

Dag 4

Vienne – Tournon
Vienne ligger mellom regionene Beaujolais og Cotes du Rhone. Byen har en omfattende romersk historie med godt bevarte ruiner. Dagens tur går til et romersk tempel viet til Augustus og hans hustru Livia fra 1. århundre, ruinene av et romersk teater, St. Andre-Le-Bas og St. Pierre-klosteret fra Middelalderen. Alternativt kan du besøket slottet (dersom det er åpent).  En sykkeltur langs Via Rhona eller fottur fra skipet til klosteret ved Mount Pipet tilbys også. Ved middagstider cruiser skipet mot Tournon. Kvelden er åpen til å utforske byen. Frokost, lunsj, middag.

Dag 5

Tournon
I Tournon er det tre valgfrie turer. En til Tournons «tvillingby», Tain L’Hermitage som ligger på motsatt side av elven Rhone. Tain L’Hermitages fruktbare jord og ideelle klima, har gjort byen til en premium produsent av Côtes du Rhone og vi skal selvsagt smake! Ellers kan du velge en togtur gjennom det flotte landskapet langs Gorge de Doux som stopper ved den sjarmerende stasjonen til Colombier le Vieux-Saint Barthelemy le Plain. Du kan også bli med til Le Chateau de Tournon og smake sjokolade og drikke.  Frokost, lunsj, middag.

Dag 6

Avignon
Dagen byr på mange muligheter. En av turene du kan ta på egen hånd er en utflukt til Grignan, en herlig landsby på toppen av en ås. Åsen er omringet av lavendelåkere og har et slott fra renessansen. Nyt den fantastiske utsikten!  Mens skipet legger til kai, ser du Avignon-broen, kjent fra den franske barnesangen Sur le pont d’Avingon (På broen i Avignon). Syv paver har bodd i det gotiske pavepalasset og det besøkes på rundturen i byen. Du får se godt bevarte murer fra middelalderen som omringer det historiske området i byen (dette er på UNESCOs verdensarvsliste). Alternativt kan du bli med på en utflukt til Pont du Gard, et romersk akvedukt (kunstig kanal) som også er på UNESCOs verdensarvsliste. Frokost, lunsj, middag.

Dag 7

Avignon – Les Baux – Arles
Arles ligger i et av de nydeligste områdene i Frankrike. Her er det lett å trives. Kunstelskere kan velge Van Gogh-utflukten. Der blir det besøk til Saint Paul de Mausole Asylum, hvor han malte noen av sine mest kjente malerier, blant annet Stjernenatt og Iris. Etterpå  – gå til Carrieres de Lumieres hvor det er en stor utstilling av kunst, lyd og historie på hulens vegger.  Alternativt kan du bli med til Les Baux des Provence med smaksprøver på en olivengård. Landsbyen og fortet fungerte som protestantisk festning under religionskrigen i Frankrike, frem til det ble ødelagt av Louis XIII og kardinal Richelieu i 1633. På slottet er det blant annet beleiringsvåpen fra middelalderen.

Senere på kvelden besøker du den Romanske katedralen og det romerske amfiteateret. For deg som deltar på Van Gogh’s Arles kan du bli med på en spesiell spasertur og besøke Vincent van Gogh Foundation. Skipet blir i Arles over natten. Frokost, lunsj, middag.

Dag 8

Hjemreise
Du går av skipet. Frokost
Program kan variere. Vi skreddersyr med fly og transport i tilknytning til cruisene. Prisene varier på avreisedatoer – send oss en forespørsel.

Priser og betingelser:

Fra 26 000,-  priseksempel 29. august 2019


Inkludert
Alle måltider med utsøkt mat
Øl og vin, drinker, mineralvann, kaffe og te
Gratis wifi med skipets egen Galaxy Samsung nettbrett
Underholdning  og foredrag ombord
Velkomstmottagelse og avslutningsmiddag


Rederi: AmaWaterways
Skip: AmaSonata, AmaSerena, AmaCerto


 


Prisen inkluderer:

  • Oppgitte priser er per person
  • Cruise
  • Måltider
  • All inclusive
  • Sightseeing
Reisemål Elvecruise
Pris Fra 26 000,-

Transportform:

© 2019 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic