GO UP

Elvecruise i Provence med AmaWaterways

Vi skreddersyr din cruiseferie!

Tidsrom: Mars til desember
Pris: Fra 27 240,- per person

Bli med på et herlig syv netters elvecruise i Provence i Frankrike med AmaWaterways.

Dette deluxe elvecruiset tar deg mellom Lyon og Arles med AmaKristina – et hyggelig skip med plass til 144 gjester. Store og små byer møter du på veien. Utsøkte lokale drikker og nydelig mat er del av opplevelsen.

Skipet besøker berømte drueområder  og du kan kose deg med smaking, se flotte romerske ruiner og kjøpe provencalsk håndverk.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiserFra romantiske byer til matparadiser og kunstneriske episenter – denne reiseruten gir liv til alle sansene dine. Nyt Lyon, Frankrikes kulinariske hovedstad og skjønnheten i legendariske vingårder. Herlige vinmerker som Beaujolais og Côtes du Rhône. Gå på jakt etter de høyt verdsatte Black Diamond-trøflene, lære å smake til sjokolade med vin og oppdag hvordan oliven blir til Middelhavets nektar, olivenolje. Gå i fotsporene til kjente kunstnere i Arles og Carriéres de Lumiéres før hjemreisen.

Med Ama Waterways er du sikret en vellykket ferie på utmerkede skip med måltider, drikkevarer og sightseeinger inkludert. Underveis besøker du spennende franske byer som Lyon, Avignon, Arles, Vienne og mange flere. Du kan velge flere ulike utflukter i disse byene, og få med deg høydepunkter fra blant annet Van Gogh, og flere steder som står på UNESCOs verdensarvsliste. Et elvecruise er en fantastisk ferieform. Du sklir igjennom landskapet og har god til til å se vakker natur og flotte byer. Skipet legger til kai i hjertet av alle byene, så det er kort vei til gode opplevelser.

Finn ditt elvecruise i Provence

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Inkludert

  • Alle måltider med utsøkt mat
  • Øl og vin, drinker, mineralvann, kaffe og te
  • Gratis wifi med skipets egen Galaxy Samsung nettbrett
  • Underholdning  og foredrag om bord
  • Velkomstmottagelse og avslutningsmiddag
  • Utflukter

Tips er ikke inkludert

Rederi: AmaWaterways
Skip: AmaKristina AmaCello

Vil du være med på elvecruise i Provence?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr ditt elvecruise

Har du et spørsmål om denne turen?

Reiserute:

Dag til dag:

Dag 1

Lyon
Du går om bord på AmaKristina i Lyon, kjent som Frankrikes gastronomiske hovedstad. På kvelden er det cocktailselskap og middag om bord på skipet.  Middag

Dag 2

Lyon
Lyon er en by med mye historie og flotte romerske ruiner. Dagens tur starter i Fourviére. Området er kjent for sin hvite Notre Dame-basilika og er en del av den historiske delen av Lyon som er på UNESCOs verdensarv-liste.

Tur til gamlebyen hvor det blir tur i St. Jean-distriktet med sine unike overbygde gangveier er del av programmet. Alternativt kan du bli med på sykkeltur i byen som er spesiallaget for sykkel. Om ettermiddagen har du tid til å nyte byen på egen hånd. Frokost, lunsj, middag.

Dag 3

Villefranche –sur-Saone

I dag får du smake på drikke fra Beaujolais-regionen, kjent som Pays d’Or eller landet med de gylne stenene. Du besøker en lokal vingård hvor det blir vinsmaking, historie og du lærer om vingårdens teknikker på vinmarkedene. Skipet seiler tidlig på ettermiddagen og cruiser mot Vienne. Frokost, lunsj, middag.

Dag 4

Vienne
Vienne ligger mellom regionene Beaujolais og Cotes du Rhone. Byen har en omfattende romersk historie med godt bevarte ruiner. Dagens tur går til et romersk tempel viet til Augustus og hans hustru Livia fra 1. århundre. Du besøker også ruinene av et romersk teater, St. Andre-Le-Bas og St. Pierre-klosteret fra Middelalderen som nå er et museum.  En sykkeltur langs Via Rhona eller fottur fra skipet til klosteret ved Mount Pipet tilbys også. Ved middagstider cruiser skipet mot Tournon. Kvelden er åpen til å utforske byen. Frokost, lunsj, middag.

Dag 5

Tournon
I Tournon er det tre valgfrie turer. En til Tournons tvillingby, Tain L’Hermitage som ligger på motsatt side av elven Rhone. Tain L’Hermitages fruktbare jord og ideelle klima, har gjort byen til en premium produsent av Côtes du Rhone og vi skal selvsagt smake! Ellers kan du velge en togtur gjennom det flotte landskapet langs Gorge de Doux som stopper ved den sjarmerende stasjonen til Colombier le Vieux-Saint Barthelemy le Plain. Du kan også bli med til Le Chateau de Tournon og smake sjokolade og drikke.  Frokost, lunsj, middag.

Dag 6

Tarascon – Arles

Tarascon er kjent for sin middelalder arkitektur og sjarm i tillegg til legenden om Tarasque monsteret. Bli med på en guidet tur hvor du besøker de romerske ruinene i Arles med amfiteateret og St. Trophime kirken. Du kan også bli med på sykkeltur langs Rhone, gjennom byen til Langlois-broen som er kjent fra flere av Vincent Van Goghs malerier. Om du vil bli bedre kjent med Van Gogh, kan du få en tur i Van Gogh’s Arles med et besøk til Van Gogh stiftelsen som er dedikert til hans minne. Om ettermiddagen besøk til Tarasconslottet – en festning som er bygget for å beskytte innbyggerne, men som er elegant og riktig kongelig.

Alternativt kan du bli med til et lys og lydshow i Carrieres de Lumieres, en sandstenshule.  Du kan også velge tur til Aiges-Mortes med sin unike bymur og videre til nasjonalparken Camague som er et vernet område mellom Middelhavet og Arles. Deretter tur til langs byen på bakketoppen, Les Baux des Provence. Om kvelden er det seiling rundt Avignon med sine opplyste bygg og en romantisk og nydelig kveld avslutter dagen.

Du ser Avignon-broen, kjent fra den franske barnesangen Sur le pont d’Avingon (På broen i Avignon). Frokost, lunsj, middag.

Dag 7

Avignon

Arles og Avignon ligger i et av de vakreste områdene i Frankrike. Her er det lett å trives. Avhengig av hva du er interessert i, har du tre valgmuligheter for utflukter. Syv paver har bodd i det gotiske pavepalasset og det besøkes på rundturen i byen. Du får se godt bevarte murer fra middelalderen som omringer det historiske området i byen (dette er på UNESCOs verdensarvsliste). Du kan besøke tre steder rundt Avignon og smake på deres spesialiteter. Det er makroner, ost, vin, tapenade eller du kan bli med på en sykkeltur.  Om ettermiddagen kan du bli med på en utflukt til Pont du Gard, et romersk akvedukt (kunstig kanal) som også er på UNESCOs verdensarvsliste. Du kan også velge tur til byen Grignan som ligger på en bakketopp hvor du kan lete etter svarte diamanter – trøfler, sammen med en lokal bonde som har med sin hund.
Frokost, lunsj, middag.

Dag 8

Hjemreise
Du går av skipet. Frokost
Skipet går også motsatt vei!
Program kan variere. Vi skreddersyr med fly og transport i tilknytning til cruisene. Prisene varier på avreisedatoer – send oss en forespørsel.

Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,