Fristelser på havet

GO UP

Elvecruise fra Amsterdam til Budapest med AmaWaterways

Nydelig vin, fantastisk natur, spennende historier og eventyr til fots og på sykkel – det er kun noe av det dette elvecruiset kan tilby.

Tidsrom: Mai til september
Antall dager: 15 dager

Pris: fra 44 990,-  

Følg ruten til keisere og konger på et flott elvecruise fra Amsterdam til Budapest med AmaWaterways. Elvecruiset Magnificent Europe går på tre flotte elver gjennom fem fascinerende land!
Cruiset begynner i Amsterdam, og seiler deretter på Rhinen til Köln, en historisk universitetsby med en fantastisk katedral. Cruise gjennom den vakre Rhinkløften og seil videre på elven Main. La deg imponere når skipet seiler gjennom Main-Donau kanalen – et ingeniørkunstverk. Oppdag kulturskatter og spennende tradisjoner i flotte hovedsteder som Wien, Bratislava og Budapest. Underveis ser du perfekt bevarte middelalderbyer og noe av Europas vakreste landskap, fylt med gamle kloster og eventyrslott.

Underveis ser du en mengde steder og bygninger som står på UNESCOs verdensarvsliste. Hva med Kölns gotiske katedral, Würzburg Residenz-palasset, gamlebyene i Bamberg og Regensburg og Melk Abbey?  Nydelig vin, fantastisk natur, spennende historier og eventyr til fots og på sykkel – det er kun noe av det dette elvecruiset kan tilby.

Elvecruiset kan også tas motsatt vei.

Vil du være med på elvecruise fra Amsterdam til Budapest med AmaWaterways?
Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr ditt elvecruise

Dag til dag:

Dag 1

Amsterdam – Ombordstigning
Velkommen til den fascinerende byen Amsterdam. Her kan du utforske spennende arkitektur, fine kafeer og markeder før ombordstigning på elvecruiseskipet.
Middag

Dag 2

Amsterdam
Etter frokost kan du bli med på en guidet kanalbåttur. Her vil du se byens gamle bygninger og nydelige kirker. Senere blir det en byrundtur til Amsterdams mest kjente landemerker med fotostopp ved en hollandsk vindmølle. Skipet har avreise på ettermiddagen og cruiser gjennom natten mot Tyskland.
Frokost, lunsj, middag.

Dag 3

Köln
Ankomst Köln  og en guidet vandring gjennom den gamle delen av byen. Underveis blir det besøk i den gotiske katedralen fra middelalderen og det omkringliggende torget. Etter lunsj vil skipet seile videre til Koblenz, en av Tysklands eldste og vakreste byer. Ankomst på kvelden. Ta gjerne en tur i land og nyt en kveldstur med din Cruise Manager. Skipet ligger over natten i Koblenz.
Frokost, lunsj, middag.

Dag 4

Rhinkløften – Rüdesheim
Denne morgenen seiler elvecruiseskipet gjennom den spektakulære Rhinkløften, en av de vakreste strekningen av elven. Her vil du se vingårder, slott, festninger og pittoreske landsbyer langs elvebredden. Se etter Lorelei-klippen på den smaleste delen av elven. Klippen har inspirasjonen til mange tyske legender.
Etter lunsj blir det vinbyen Rüdesheim. Her kan du ta et mini-tog og utforske Siegfried s Mechanical Musical Instrument Museum for å se den utrolige samlingen. Utforsk Drosselgasse, et lite smug kantet med butikker og tavernaer. Eller ta en gondoltur over byen for å se Niederwalddenkmal-statuen eller bli med for å smake på Rüdesheimer-kaffe. Sen ettermiddag går skipet videre til Miltenberg.
Frokost, lunsj, middag.

Dag 5

Miltenberg – Würzburg
Litt senere på morgene ankommer skipet Miltenberg. Her kan du ta en vandring i den flotte gamlebyen, med sine smale brosteinsgater og fine hus. Mens du spiser lunsj, vil skipet seile videre til Freudenberg, hvor du blir fraktet til Wertheim. Her kan du ta en spasertur for å se det historiske sentrum eller bli med til et lokalt bakeri for å lære og lage pretzel (kringle), selvsagt med smaksprøver. Elvecruiseskipet seiler videre gjennom natten til Würzburg.
Frokost, lunsj, middag.

Dag 6

Würzburg
Denne morgenen blir det guidet tur i Würzburg, hvor du vil se byens største severdigheter. Eller du kan besøke Residenz- palasset og de nærliggende flotte hagene – som står på UNESCOs verdensarvliste. Senere seiler skipet mot Bamberg.
Frokost, lunsj, middag.

Dag 7

Bamberg
Denne ettermiddagen ankommer du fortryllende Bamberg, et UNESCOs verdensarvsted. Her kan du delta på ulike aktiviteter. Du kan bli med på en guidet tur i denne perlen fra middelalderen for å se katedralen, det gamle rådhuset og elegante gamle herskapshus. I tillegg får du prøve Bambergs berømte røkte øl.
Alternativt kan du bli med på en guidet sykkeltur langs elven Main. Eller du kan dra på Bamberg-spesialiteter smaking hvor du kan prøve røkt øl, lakrisrot og Hornla, en lokal favoritt hvis oppskrift går helt tilbake til 1427. Deretter fortsetter cruiset mot Nürnberg .
Frokost, lunsj, middag.

Dag 8

Nürnberg
I dag kan du velge mellom to aktiviteter i Nürnberg. Ta en tur til byens middelalder-høydepunkter, inkludert Nürnberg-slottet, de 900 år gamle vollene rundt byen, rådhuset, Notre Dame og huset til kunstneren Albrecht Dürer. Eller du kan bli med på en 2.verdenskrigstur og se Colosseum, Nazi Parade grunnen og Justice palasset. Alternativt kan du prøve tradisjonelle smaker som Nuremburger Bratwurst, Rot beer og Lebkuchen. Etter lunsj går skipet gjennom Main-Donau kanalen som deler Europa. Skipet cruiser gjennom natten.
Frokost, lunsj, middag.

Dag 9

Regensburg
Du kan velge mellom tre turer denne morgenen. Ditt første alternativ er en guidet tur hvor du får se byens arkitektoniske høydepunkter, inkludert det gamle rådhuset og Porta Praetoria, portene til et gammelt romersk fort bygget i 179 e.Kr. Din andre mulighet er en guidet sykkeltur fra Regensburg til Walhalla gjennom det spektakulære landskapet i Donau-dalen. Det tredje alternativet er en mulighet for å prøve byens mest kjente spesialiteter – pølse, øl og pretzels. Skipet avgår denne kvelden mot Østerrike.
Frokost, lunsj, middag.

Dag 10

Passau
Etter frokost ankommer elvecruiseskipet pittoreske Passau. Her kan du bli med på en spasertur i Passau gamleby, forbi de gamle byfestninger, Rathaus, Domplatz og Residenzplatz torg, i tillegg til St. Stephens katedralen. Eller du kan delta på en guidet sykkeltur fra Passau til Erlau eller en guidet tur opp til Veste Oberhaus-festningen med flott utsikt over Passau.
Frokost, lunsj, middag.

Dag 11

Melk , Østerrike – Dürnstein
Du ankommer den vakre Wachau-dalen tidlig på morgenen. Her kan du bli med på en guidet tur i Melks storslåtte Benedictinerkloster – som står på UNESCOs verdensarvliste og er en av Europas største og mest ærverdige klostre. Du kan også velge en guidet sykkeltur langs Donau fra Melk til Dürnstein. Senere vil du få muligheten til å utforske brosteinsgatene i denne sjarmerende byen, hvor du også kan nyte en vinsmaking.
Frokost, lunsj, middag.

Dag 12

Wien
I dag kan du utforske romantisk Wien! Det første alternativet er en flott tur som tar deg med forbi det majestetiske operahuset, det tidligere keiserpalasset til Habsburg-keiserne, parlamentet, rådhuset og Wien-universitetet. Etterpå besøker du Wiens historiske sentrum som er på UNESCOs verdensarvliste. Du vil også se St. Stephen’s katedralen, Graben og den verdensberømte spanske rideskolen. Det andre alternativet er en spasertur til Wiens skjulte skatter. Her kan du oppleve hemmelige steder og severdigheter som Ankeruhr, en jugendstil-klokke. Det tredje alternativet er en guidet sykkeltur langs Donau og gjennom Donauparken. På ettermiddagen kan du bli med på en guidet sykkeltur til Klosterneuburg-klosteret, eller bare nyte fritiden. Pass på å smake på wienerkaffe og de lekre bakverkene.
Frokost, lunsj, middag.

Dag 13

Wien – Bratislava, Slovakia
Nyt en flott morgen mens skipet cruiser mot Bratislava. Vel fremme kan du velge mellom tre utflukter. Den første er en spasertur som inkluderer Gamle rådhuset, Mirbach-palasset og St. Martin-katedralen. Den andre tar for seg smaksprøver på slovakisk spesialiteter. Sammen med et godt glass musserende vin, kan du prøve en kremaktig suppe laget av sauost og lære å lage fylt potetravioli . Eventuelt kan du også bli med en tur opp til Bratislava slott, som inkluderer besøk til slottets øvre terrasse og domstolen. Resten av dagen er på egen hånd.
Frokost, lunsj, middag.

Dag 14

Budapest, Ungarn
Morgenutflukten inkluderer sightseeing i byene Buda og Pest som ligger på begge elvebreddene. Du vil se berømte Heroes Square og Castle Hill, hjemmet til Fisherman’s Bastion, Matthiaskirken og en spektakulær utsikt over Donau. Alternativt kan du velge å bli med på en tur opp til slottshøyden hvor du vil se Buda slottet, Fisherman’s Bastion og Parliament Square. Etter middagen, vil skipet seile på et helt spesielt lyscruise forbi den glitrende elvebredden i Budapest.
Frokost, lunsj, middag.

Dag 15

Budapest – avstigning 
Frokost

Priser og betingelser:

Fra 44 990,-  priseksempel i juni 2019.  Prisene varierer på dato.


Inkludert


Pris pr person i dobbeltrom
Alle måltider med utsøkt mat
Øl og vin, drinker, mineralvann, kaffe og te
Gratis wifi med skipets egen Galaxy Samsung nettbrett
Underholdning  og foredrag ombord
Velkomstmottagelse og avslutningsmiddag


Rederi: AmaWaterways
Skip: AmaViola/AmaStella


 


Prisen inkluderer:

  • Oppgitte priser er per person
  • Cruise
  • Måltider
  • Drikkepakke
  • Sightseeing
Reisemål Elvecruise
Pris Fra 44 990,-

Transportform:

© 2019 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic