GO UP

Ekspedisjonscruise til Færøyene, Island og Spitsbergen 2022 – Øyhopping i vikingenes fotspor med Hurtigruten

I vikingenes og polarheltenes fotspor fra Bergen!

Tid: 30. mai – 11. juni 2022
Pris: Fra 47 085,- inkludert helpensjon

Bli med Hurtigruten Fram på en unik reiseopplevelse. Ekspedisjonscruise til Færøyene, Island og Spitsbergen – øyhopping i vikingenes fotspor med Hurtigruten fra Bergen til Svalbard. Ekspedisjonscruiset i følger ruten de norske vikingene brukte fra Bergen til Skottland, Færøyene og Hurtigruten Framvidere til Island.  Derfra seiler skipet til Jan Mayen og videre til Svalbard hvor du får oppleve den unike naturen og dyrelivet disse øyene byr på. Reisen byr på vakker og rå natur, historiske steder og mange flotte opplevelser i land. Turen går til fire land med rikt fugleliv. I Bakkagerði ser du den fargerike lundefuglen. Sannsynligvis vil du se hval underveis. Islands vulkaner og isbreer er noe av opplevelsene. Vikingenes historie er fascinerende. De var dyktige seilere og hissige krigere. Og drømmen var å finne og erobre nye steder. De slo seg ned ved kysten av Skottland og Island og der er arven etter vikingene fortsatt levende.

Selv om vikingene blir sett på som barbariske plyndrere, var de oppdagere og bosettere. Ifølge vikingtradisjonen skulle den eldste sønnen i familien arve land – de yngre brødrene måtte finne sitt eget land å dyrke. På vestkysten av Norge var det langt mellom bosettinger og ekspedisjoner ble sendt ut for å kolonisere nytt land. Selv om de var oppdagere, fortsatte de sin aggressive plyndring og herjing langs kysten av de britiske øyene.

Vikingene koloniserte mange steder. Lerwick i på Shetlandsøyene har rik vikingehistorie. Skipet seiler til landsbyen Elduvik på Færøyene før turen fortsetter til vikingenes kongerike – Island. Nord-Island har flott natur, rikt fulgeliv, fjorder og et godt klima. Her besøkes flere steder, bl. a. Akureyri som er Islands nest største by.

Prisen inkluderer flyreise fra Longyearbyen til Oslo etter ekspedisjonscruiset.

Medlemmer av kundeklubben Ambassadør får 5% rabatt på selve cruiset.

Vil du være med på ekspedisjonscruise til Færøyene, Island og Spitsbergen med Hurtigruten?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr ditt cruise

Reiserute:

Explorer cruisene med Hurtigruten går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, sjø-, vind-, og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hvert eneste ekspedisjonscruise med Hurtigruten unikt og beskrivelsen en indikasjon på hva du kan oppleve.

MS Fram

MS Fram ble bygget i 2007 med ett mål for øye: Å gi gjestene våre unike og nære opplevelser av natur, fugle- og dyreliv. De store dekkene gir adgang helt fram mot baugen – et flott sted å observere dyrelivet og det stadig skiftende landskapet.

Etter et tiår med å utforske noen av de mest spektakulære stedene på planeten vår, ble MS Fram renovert i 2020. Lugarer, suiter og offentlige rom ble oppgradert med et avslappet, komfortabelt og elegant interiør. I tillegg er det nå nye restauranter og et vitenskapssenter.

MS Fram har et eget ekspedisjonsteam om bord, noe som gjør skipet til et slags flytende universitet. Her kan du delta i interessante forelesninger og aktiviteter inne på skipet og ute på dekk. Dette gjør reisen både spennende og læringsrik! Temaene i forelesningene varierer fra sesong til sesong, og områdene seiler i. Det er ekspedisjonsteamet som er ansvarlige for forelesningsprogrammet, og de arrangerer også daglige samlinger om ettermiddagene. Ute på dekk kan du lære om naturen, kulturen og andre fenomener du møter på langs kysten. I tillegg vil ekspedisjonsteamet snakke mye om friluftsliv, og oppfordre deg til å bli med på spennende friluftsaktiviteter underveis.

Dag til dag:

Dag 1

Reisen går fra Bergen.

Dag 2

Lerwick
Skipet har krysset Nordsjøen og ankommer Lerwick på Shetlandsøyene som er den viktigste havnebyen. Rundt Lerwick er det vakreste landskapet på Shetland og utrolig mange arkeologiske funn, blant annet Europas best bevarte rundhus og to fascinerende landsbyer fra jernalderen.

Dag 3

Færøyene

Elduvik, Færøyene

Færøyene ligger midt i Nord-Atlanteren. Hovedstaden Tórshavn er en av verdens minste med bare 15 000 innbyggere. Vikingene stiftet sin lovgivende forsamling på halvøya Tinganes i år 850 og Tórshavn ble hovedstaden på Færøyene, noe den har vært siden den gang. Denne gangen besøker vi Elduvík, 31 km. fra Torshavn . Med inngangen til Funningsfjordur på Færøyene ligger Elduvk med sine 23 innbyggere. Den lille landsbyen ligger idyllisk til ved enden av en stor, frodig dal, omgitt av vakre, grønne fjell, og elven Stórá som renner tvers igjennom. På tross av det lave innbyggertallet har Elduvík egen skole, kirke, havn, kai og sjarmerende, fargerike hus. Allerede i 1350 ble stedet omtalt i Hundebrevet som er et historisk dokument fra Færøyene.

Dag 4

Ombord

Nyt dagen ombord og lær mer om stedene som besøkes.

Dag 5

Bakkagerði, Island

Bakkagerði ligger utenfor allfarvei og er en av Islands minste bygder. Den nesten eventyrlige skjønnheten i området har gitt stedet navnet ”alvenes rike”. Det er rikt på lundefuglkolonier i fjordene omkring og er et populært område for fuglekikking.

Inkludert utflukt
Tur med småbåt til en storlundefugl-koloni.

Dag 6

Húsavík, Island
cruisereiser, cruise, nordmannsreiser,Húsavík er Islands eldste bosetting og ansett for å være et av Europas beste områder for å se hval. Helt opp til 23 ulike hvalarter – blant annet blåhvalen – oppsøker den nærliggende bukten Skjálfandi. Húsavik har flere interessante museer og en utendørs varm kilde/bad. Her finner du også hyggelige spisesteder og en travel havn året rundt.

Inkludert utflukt:
Besøk på hvalmuseet. Vi tar en kort spasertur til hvalmuseet, der vi får muligheten til å lære om disse fascinerende, varsomme gigantene fra havet.

Valgfrie utflukter:

 1. Islands perler.
  Opplev Islands utrolige skjønnhet på denne turen til «de hviskende klippene», Ásbyrgi canyon og den enorme Dettifoss, Europas kraftigste fossefall.
 2. Hvaler og lundefugler.
  Hvordan kan hvalsafarien i Húsavík bli enda bedre? Ved å seile rundt Lundey, der tusener av lundefugl holder til.
Dag 7

Akureyri

Livlige Akureyri er det mest folkerike samfunnet utenfor hovedstaden Reykjavík. Byen er sentrum for handel, kultur og tjenester på Nord-Island. Den er kjent for sine botaniske hager og spesielle trafikklys. Akureyri ligger nær mange av Islands mest berømte naturskatter, blant annet innsjøene Myvatn og Goðafoss.

Inkludert utflukt:
På den inkluderte turen som tar to – tre timer, får du et innblikk i Akureyris fortid og nåtid. Se bysentrum før du tar deg opp til utkikkspunktet. I løpet av spaserturen skal vi også innom den botaniske hagen Lystigarðurinn, hvor du kan se over 2 000 arter av lokale og utenlandske blomster som vokser utendørs på grunn av det varme mikroklimaet i Akureyris.

Valgfrie utflukter:
• Våg deg ut på tur utenfor allfarvei! På denne utflukten vil du oppleve steder du vanligvis ikke får se. Terrengbilene bidrar til spenningen etterhvert som vi oppdager noen av de beste stedene på øya.
• Akureyri på hesteryggen. Oppdag og nyt den vakre naturen på Island fra hesteryggen.

Dag 8

I sjøen

Nyt en avslappende dag til sjøs, eller hør Ekspedisjonsteamet dele kunnskap og erfaringer i spennende foredrag.

Dag 9

Den norske øya Jan Mayen har to hovedområder. I nord dominerer den isbelagte vulkanen Beerenberg – verdens nordligste aktive vulkan. I sør er det flatere og fritt for is. Her bor 30 mennesker på en værstasjon. Øya er hekkeplass for et stort antall sjøfugl, blant annet havhest, alke og lomvi.

Besøk på Jan Mayen er svært sjeldent. Hurtigruten er blant få cruiseskip som forsøker ilandstigninger her.

Dag 10

I sjøen

Bruk dagen om bord som du selv vil, enten du nyter utsikten fra dekk, hører Ekspedisjonsteamet forelese eller utveksler opplevelser og erfaringer med de andre gjestene.

Dag 11

Spitsbergen nasjonalpark

cruisereiser, cruise, nordmannsreiser, norskekysten, SvalbardPå utkikk etter isbjørn på Svalbard. Det er om sommeren isbjørnen beveger seg med drivisen langs Svalbards skjærgård på jakt etter sel. Vi håper å få øye på disse majestetiske rovdyrene når vi besøker nasjonalparken.

Avhengig av tykkelsen og bevegeligheten på sjøisen, besøker vi Kongsfjordens mektige isbreer. Er vi heldige, får vi se det imponerende synet av isfjell som raser ut i sjøen.

Dag 12

Spitsbergen nasjonalpark

Vi gjør også et forsøk på å besøke Ny-Ålesund – den tidligere gruvebyen som i dag er internasjonal forskningsstasjon. Her er det 16 forskningsstasjoner fra 10 ulike land som forsker på glasiologi, dyreliv og klimaendringer.

Dag 13

Longyearbyen 

Reisen ender i livlige Longyearbyen, hovedstaden på Svalbard. Byen ligger helt ned mot fjorden, omgitt av fjell så langt øyet kan se. Dette er en overraskende moderne bosetting med internasjonalt preg. Vi kjører deg til flyplassen, der flyet ditt går videre til Oslo.

Priser og betingelser:

Cruise i 12 netter  med:


  • Fullpensjon (frokost, lunsj, fem retters middag/buffet) inkludert drikke (skipets utvalg av øl, vin, brus og mineralvann) i restaurant Aune
  • Explorercruise med Hurtigruten i valgt lugarkategori
  • Wi-fi om bord (dekning varierer med område). Streaming støttes ikke
  • Gratis drikkeflaske til påfyll av vann om bord
  • Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
  • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
  • Kaffe og te hele dagen
  • Transport til flyplassen i Longyearbyen
  • Aktiviteter om bord
   • Ekspedisjonsteamet foreleser om ulike emner fra områdene vi besøker
   • Bruk av skipets Vitenskapssenter med blant annet bibliotek og avanserte mikroskop
   • Forskningsprogrammet “Citizen Science” der du kan lære og delta i vitenskapelig forskning
   • Profesjonell fotograf gir tips og råd til hvordan du tar gode landskaps- og naturfoto
   • Innendørs treningssenter, boblebad og badstue med panoramautsikt
   • Arrangement og samlinger med mannskapet, Ekspedisjonstemaet og andre gjester, samt forberedelser til neste dag
   Aktiviteter på land
   • Ilandstigninger med Ekspedisjonsteamet fra mindre ekspedisjonsbåter
   • Utlån av boots, staver og utstyr du trenger til ulike aktiviteter
   • Gratis vind- og vanntett ekspedisjonsjakke
   • Ekspedisjonsfotografer hjelper til med kamerainnstillinger før ilandstigning

Ikke inkludert: 


 • Reise og avbestillingsforsikringer
 • Bagasjeservice
 • Valgfri tips
 • Øvrige drikkevarer
 • Eventuell flyreise

Ekspedisjonene går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.
ES Feb 21


Prisen inkluderer:

 • Cruise
 • Drikkepakke
Reisemål Cruise i Nord-Europa Cruise til Svalbard
Tid 30-05-2022 - 11-06-2022
Varighet 13 dager

Transportform:

© 2021 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic