Fristelser på havet

GO UP
MED REISELEDER

Ekspedisjonscruise med Hurtigruten fra Chile til Costa Rica

Bli med på en fantastisk reise gjennom mange kulturer i Sør-Amerika. Avslutning med fire dager i Costa Rica med naturopplevelser av de sjeldne. Utforsk fascinerende arkeologiske steder og mystiske tapte kulturer. Se de unike Nazcalinjene og lær om det gamle Chimuriket med templer og pyramider.

En lugar igjen grunnet avbestilling – løp og kjøp!

Opplev nasjonalparker og dyreliv på ekspedisjonscruise med Hurtigruten fra Chile til Costa Rica. Seilingen går fra Santiago i Chile til Puerto Limon i Costa Rica. Høydepunkter er spennende kulturer, Panamakanalen som binder Stillehavet og Atlanterhavet sammen og dager i praktfulle Costa Rica med jungel og vulkaner. Reisen starter med fly fra Norge til Santiago i Chile. Her er det en overnatting før skipet seiler fra Valparaiso. Du får sett en smakebit av Santiago som ligger med Andesfjellene som bakteppe. I Valparaiso får du med deg de farverike husene oppover åsene, som har satt Valparaiso på UNESCOs verdensarvliste. Så går turen til ukjente kulturer i Peru og Ecuador. Naturopplevelser blir det mange av med et rikt fugle – og dyreliv på Isla Chañaral i Chile, i Panama og ikke minst i Costa Rica hvor du har fem opplevelsesrike dager i land.

Medlemmer av kundeklubben Ambassadør får 5% rabatt på selve cruiset.

Vil du være med på ekspedisjonscruise med Hurtigruten fra Chile til Costa Rica?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr ditt cruise

Reiserute:

Ekespedisjonsreisene med Hurtigruten går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, sjø-, vind-, og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hvert eneste ekspedisjonsreise med Hurtigruten unikt og beskrivelsen en indikasjon på hva du kan oppleve. Vi vil ha en liten gruppe på ca 20-30 personer om bord og ha med reiseleder fra Cruisereiser.

Dag Havn/Sted
 17. mars Avreise fra Oslo
 18. mars Ankomst Santiago
 19. mars Til Valparaiso, ombordstigning
 20. mars Isla Chañaral
 21-23. mars I sjøen
 24. mars San Martin, Peru
 25. mars  Callao, Peru
 26. mars I sjøen
27. mars  Salaverry, Peru
 28. mars  I sjøen
 29. mars  Isla de la Plata, Ecuador
 30. mars I sjøen
 31. mars Puerto Piña, Panama
1. april Panamakanalen
2. april Boca del Toro, Panama
3. april Puerto Limon – Guapiles, Costa Rica
4. april Tortuguero nasjonalpark
5. april Tortuguero – La Fortuna
6. april La Fortuna Arenal Costa Rica
7. april La Fortuna – San Jose
8. april Ankomst Norge

 

MS Fram

Fram ble bygget i 2007 og er det minste av Hurtigruteskipene. Det er spesialbygd som et ekspedisjonsskip, utstyrt for å navigere i polare farvann. På denne turen forflytter skipet seg fra sør til nord – om du ønsker kan du også bli med på seilinger før og etter denne seilingen. Med 127 lugarer tar skipet ca 250 gjester så her er det lett å bli kjent med andre. Panoramasalongen på toppen av skipet har store vinduer som gir deg utrolig utsikt til naturen og her er det også komfortable sittegrupper. Det er også installert en kikkert, slik at du får med deg alle detaljene i dyrelivet og det stadig skiftende landskapet

 

Dag til dag:

Dag 1

17.mars
Avreise fra Norge

Dag 2

18. mars Ankomst Santiago, Chile.
Her blir dere møtt av lokal guide og kjørt til hotellet. Etter en sightseeing i byen er kvelden på egen hånd.

Dag 3

19. mars Santiago – Valparaiso, Chile
Fra  hotellet går turen til havnebyen Valparaiso hvor MS Fram ligger. Her får du en sightseeing i byen som står på UNESCOs verdensarvliste. De fargerike husene ligger i åssiden og tar du kabelbanen til platået kan du nyte fantastisk utsikt og kanskje et deilig måltid. Om tiden tillater vil vi på sightseeingen også ta en tur til Vina del Mar – chilenernes mest populære sommerparadis. Så går du om bord i MS Fram.

Dag 4

20.mars, Isla Chañaral – Humboltpingvinenes hjem, Chile
Skipet seiler nordover og ankommer Isla Chañaral. Sammen med Isla Chors og Isla Damas utgjør disse tre øyene nasjonalreservatet til humboldtpingvinen. Øyene har et imponerende variert dyreliv, men de mest kjente innbyggerne er altså humboldtpingvinene. Du kan også se kolonier av sjøløver, hungungos, magellanpingviner, llacas og delfinarten tumler. Om sommeren er det mulig å se mer sporadisk besøkende dyr som havskilpadder, delfiner og hval. Det fins også mange forskjellige fuglearter her, som peruanske dykkpetreller, albatross og skarv,rødfotskarv og guanoskarv. Alle fugleartene er fredet.

Dag 5

21. – 23. mars, I sjøen
På vei nordover mot store sivilisasjoner, lærer du mer om den sør-amerikanske historien, gamle sivilisasjoner og kulturer. Inkasivilisasjonen blomstret opp i Peru 1400 f. Kr. Inkaimperiet strakte seg over 4000 km fra Ecuador til Chile. Dette var verdens største imperium frem til spanske erobrere ødela det i 1532. Uanfektet av det ofte harde andinske miljøet, erobret inkaene de andre stammene og utnyttet det varierte landskapet av sletter, fjell, ørken og tropisk jungel. De var kjent for sin unike kunst og arkitektur, og bygde vakre og imponerende bygninger hvor enn de bosatte seg. De hadde en utrolig evne til å tilpasse seg naturlandskapet, og selv i dag blir besøkende svært imponert over terrassene, veiene og bosetningene på fjelltoppene de bygde. I løpet av dagene på havet kan du delta i forelesningene om bord og lære enda mer om inkaene og andre tapte kulturer.

Dag 6

24. mars, San Martin, Peru, Nazcalinjene, Peru
Puerto General San Martin er inngangsporten til de berømte og mystiske Nazcalinjene og geoglyfene. Disse linjene ble risset inn i bakken mellom år 500 f. Kr. og 500 e. Kr. De er så vanskelige å oppdage fra bakken at de ikke ble allment kjent før på 1930-tallet, da de ble oppdaget fra et fly. Linjene er en av arkeologiens største gåter, både fordi det er så mange av dem og på grunn av størrelsen. Geoglyfene er flere kilometer lange og illustrerer levende vesener, stiliserte planter, fantasiskapninger og geometriske figurer. De mystiske linjene må ses fra luften, så bli med på en utflukt opp i skyene.

Dag 7

25. mars, Callao (Lima), Peru
Callao er havnebyen til Lima, og er en viktig rute for handel både inn og ut av Peru. I Lima finner du sjarmerende herskapshus, museer, kirker og kong Felipes festning. I nord besøker vi byen Caral, som regnes som Amerikas eldste by. I sør finner vi den arkeologiske ruinbyen Pachacamac. Lima er stedet der de spanske erobrerne etablerte visekongedømmet i Peru i 1542. De bygde store kirker, klostre, herskapshus og balkonger i byen. Området står på UNESCOs verdensarvliste. Nyt museer med flotte kunstverk, arkeologiske områder, strender, strandpromenaden og utsøkt mat.

Dag 8

26. mars, I sjøen
Nyt litt tid på dekk mens vi navigerer oss videre nordover langs kysten av Peru og stillehavskysten. Pust inn den friske sjøluften og se etter dyreliv. Bli med på interessante forelesninger om den sør-amerikanske vestkysten, natur, historie og geografi. Oseanografi, klimaendringer og miljøspørsmål er gjennomgående temaer i forelesningene.

Dag 9

27.mars, Salaverry, Peru
Den lille havnen i Salaverry er utgangspunktet for utflukten til det gamle chimuriket (700-1400 e. Kr.). Stammene grunnla hovedstaden sin ved elvebredden til Moche elven og kalte den Chan Chan («sol-sol»), som dekker et område på 13 kvadratkilometer. Materialene de bygde med var blant annet leire, gjørme, småstein og halm, noe som resulterte i den største amerikanske leirfestningen. Dette er et fantastisk sted, oppført av UNESCO som en World Cultural Heritage Site i 1986. Nå i 2018 har de funnet offersted av barn like ved Chan Chan.

Trujillo kan også besøkes, en by som har beholdt mye av sin koloniale sjarm. På en utflukt til moche-kulturens religiøse sentrum, bygget på 400-tallet, kan du beundre Soltempelet som er verdens største leirstruktur, og månetempelet  som er dekket av vakkert moche-design.

Dag 10

28. mars, I sjøen

Dag 11

29. mars, Isla de la Plata, Ecuador
Isla de la Plata er en del av nasjonalparken Parque National Machalilla, og er Ecuadors eneste nasjonalpark ved kysten og dyrelivet her er nokså likt det man finner på Galapagos. Øya har et svært rikt fugleliv. Isla de la Plata (Sølvøya) huser blant annet blåfotsulen, hekkende albatross og fregatter. Øya har flotte turområder, og dette er et spennende sted for fugletitting. Du kan også utforske det fargerike livet under vann. Hvis du vil snorkle kan du svømme blant store stimer fisk, eller bare nøye deg med en forfriskende dukkert hvis det frister mer.

Dag 12

30. mars, til sjøs
Nå som du har tilbrakt en rekke dager på havet, har du mest sannsynlig funnet den perfekte måten å utnytte tiden på. Nå kan du fullføre den boken du aldri fikk lest ferdig, eller la kropp og sinn få bryne seg på noen av aktivitetene om bord. Etterhvert vil skipet  krysse ekvator, og en bemerkelsesverdig feiring venter deg; «Ekvatordåpen”.

Dag 13

31. mars, Puerto Piña, Panama
Puerto Piña er et lite kystsamfunn som ligger nær grensen til Colombia. Området er for det meste bebodd av afrikanskættede og Embrerá-folket. Piñas bukten er Panamas beste fiskeområde. Her har mer enn 200 havfiskere satt verdensrekorder, noe som er mer enn noe annet sted. Området er også naturlig vakkert med fascinerende kultur, så selv de som ikke er interessert i å fiske vil kunne nyte dette besøket. Artsmangfoldet er utrolig. Her finnes det roosterfish, sverdfisk, billfish, tunfisk, dorado, snapper, snook, wahoo, barracuda og blå-, svart- og stripete seilfisker. Arter som delfiner, haier, skater  og knølhvaler finnes også her. Den panamanske regjeringen er opptatt av å beskytte bukten og tillater ikke kommersielle fiskeskip. På den hvite sandstranden Playa Blanca kan du slappe av og sole deg. Farvannet har korallrev som egner seg perfekt til snorkling eller kajakkpadling. I jungelen er det flotte turstier for de som vil begi seg ut på en god gammeldags gåtur.

Dag 14

1.april, Panamakanalen
Vi seiler inn i Panamakanalen i nærheten Balboa. Kjenn på den spennende følelsen av å seile inn en kanal, og opplev kompleksiteten i kanalens låssystem når MS Fram løftes 25 meter opp, fra et hav til et annet. Panamakanalen er et av de største og mest komplekse ingeniørprosjektene som noensinne er gjennomført. Den hadde en enorm innvirkning på handelen mellom de to havene, og erstattet den lange, brutale ruten via Drakestredet og Kapp Horn.

Dag 15

2. april, Bocas del Toro, Panama
Bocas del Toro, (“oksens munn»), er et uberørt område med blant annet den UNESCO-listede nasjonalparken La Amistad International Park og marineparken Isla Bastimentos National Marine Park – Panamas første nasjonale marinepark og biosfærereservat. Bocas del Toro består av ni øyer og hundrevis av små holmer. Nyt den fargerike, karibiske atmosfæren i byen, før vi tar deg med til Basteminos-parken. Du kan snorkle, dykke, padle kajakk blant mangrovene og korallrevene, eller gå tur gjennom regnskogen for å se eksotisk dyreliv.

Dag 16

3. april, Puerto Limon – Guapiles, Costa Rica
Puerto Limón i Costa Rica er et innbydende reisemål for eventyrlystne oppdagelsesreisende. Byen har fascinerende arkitektur og fargerike markeder. Hovedmarkedet i sentrum byr på alt fra nydelig mat til tradisjonelle suvenirer. Cashewnøtter er byens stolte gull, så sørg for å prøve cashewvin – en av spesialitetene her.

Fra Puerto Limon går turen til Guapiles hvor det er overnatting på Hacienda La Isla Boutique Lodge el.l. Her kan du bli med på omvisning på kakaoplantasje eller tur i Braulio Carrillo nasjonalpark med praktfull natur.

Dag 17

4. april, Tortuguero nasjonalpark
Turen til Tortuguero starter med buss gjennom regnskog og store bananplantasjer. Ombordstigning i elvebåt som tar deg gjennom nydelige kanaler til Tortuguero, en tur på ca 2 timer. Nasjonalparken og området er kun tilgjengelig med båt. Om ettermiddagen besøk til den lille landsbyen ved samme navn og til havskilpaddesenteret. Du bor på en flott lodge – innlemmet i naturen. Det er store rom/hytter, restaurant, bar og svømmebasseng på lodgen.  Evergreen  Lodge eller lignende.

Dag 18

5. april, Tortugero Nasjonalpark – La Fortuna

Det er fantastisk å våkne med apekatter på taket og lyder av regnskogen med fugleliv og natur som våkner til liv. I soloppgangen begynner dagen med båttur gjennom kanalene til Tortuguero nasjonalpark. Nasjonalparken har et enormt dyre- og planteliv med mer enn 309 fuglearter, dovendyr, apekatter, krokodiller, skilpadder, jaguar og mye mer. Etter frokost er det båttur før buss til La Fortuna.

Dag 19

6. april, La Fortuna, Arenal – Hot Springs
Tidlig ettermiddag går turen gjennom lavlandet San Carlos til La Fortuna. På klare dager kan du se toppen av Arenalvulkanen (1 633 meter over havet), med sin perfekte koniske form. Nyt de varme kildene og det nydelige området. Overnatting på Hotel Arenal Paraiso Hotel eller lignende

Dag 20

7. april, Arenal/La Fortuna
Tid for hjemreise. Fra La Fortuna blir du kjørt til San Jose – hovedstaden i Costa Rica. Avreise sent om kvelden.

Dag 21

8. april, Ankomst Norge

Priser og betingelser:

Utvendig lugar, begrenset utsikt, på forespørsel 45 855,- en lugar igjen til spesialpris!
Utvendig lugar, på forespørsel 49455,- utsolgtPrisen er pr person i dobbel lugar og inkluderer: 


 • Fly fra Oslo til Santiago med retur fra San Jose inkl. 1 kolli og måltider.
 • Tillegg fra Stavanger, Bergen, Kristiansand ca 300,- fra Ålesund og Trondheim ca 600,- bekreftes ved bestilling
 • Ekspedisjonsreise med Hurtigruten i valgt lugarkategori
 • Fullpensjon på seilingen (frokost, lunsj, 5 retters middag/buffet)
 • Vind- og vanntett jakke
 • Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
 • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
 • Kaffe og te
 • Hotell en natt i Santiago
 • Transport fra flyplassen til hotellet i Santiago, sightseeing og transport til Valparaiso
 • 5 dager/4 netter i Costa Rica med transport, gode hotell og lodger, frokost alle dager, en lunsj og en middag, inngangspenger til nasjonalparken Tortuguero, engelsktalende lokal guide
Ikke inkludert: 

Reise- og avbestillingsforsikringer
Bagasjeservice
Valgfri tips
Drikkevarer


Ekspedisjonene går til steder der elementene rår. Sikkerhet er viktig, derfor kan vær-, vind-, sjø- og isforhold endre reiseruten. Kapteinen bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene. Derfor er hver eneste ekspedisjon med Hurtigruten unik, og beskrivelsen er kun en indikasjon på hva du kan oppleve.


Prisen inkluderer:

 • Oppgitte priser er per person
 • Flyreise
 • Hotellovernatting(er)
 • Cruise
 • Måltider
 • Transport
 • Sightseeing
 • Reiseleder
Reisemål Cruise gjennom Panamakanalen Cruise i Sør-Amerika
Pris Fra 45 855,-
Tid 17-03-2019 - 08-04-2019
Varighet 23 dager

Transportform:

© 2019 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic