Fristelser på havet

GO UP

Cruise til Svalbard, Island og Grønland med Hurtigruten og Roald Amundsen

Hurtigruten tar deg med på et flott ekspedisjonscruise med det nye skipet Roald Amundsen.

Pris: Fra 44 943,-
Tid: 26. juli – 6. august 2019

Nå kan du bli med på et fantastisk ekspedisjons-cruise til Svalbard, Island og Grønland med Hurtigruten og Roald Amundsen.

Opplev Norges arktiske krone – Svalbard
Etter en overnatting i Longyearbyen kan du ta deg litt tid til å utforske denne fascinerende lille byen, kanskje et lite stopp innom polarmuseet og kirken før du starter reisen med MS Roald Amundsen. Bli med ekspedisjonsteamet på dekk og se etter hvaler på vei ut Isfjorden mot det åpne havet.

Seile i dagevis uten å møte mennesker eller andre skip
Mens skipet seiler langs kysten av Svalbard, begynner følelsen av total isolasjon å gripe fatt i deg. Straks du kommer inn i fjordene nord-øst på Grønland, vil du oppleve at alt du er vant til av distanse, størrelse og landskapsformer er annerledes. Dette er verdens største fjorder. Omgivelsene med fjellandskap, isbreer og stupbratte fjellvegger strekker seg så langt øyet kan se. Der det er mulig går man i land for å ta villmarken nærmere i øyesyn. Du kan også delta i aktiviteter og ekskursjoner som kajakk- og fotturer.

Siste stopp er på Grønlands mest isolerte tettsted; Ittoqqortoormiit. Dette stedet er isolert fra omverdenen gjennom ni av årets tolv måneder. Vår lokale guide tar deg rundt til fots på severdigheter som kirken og det lokale museet.

«Sagalandet»
Du utforsker den vestlige delen av Island, ofte kalt Sagalandet. Halvøya Snæfellsnes blir av mange referert til som Island i et nøtteskall. Med sine spredte byer, tettsteder, fuglefjell, sagnomsuste severdigheter og vakre stier, er dette virkelig en verden av unike opplevelser.
Utforsk Svalbard, Grønland og Island – et eventyr som overgår alt annet du kan oppleve på den nordlige halvkule. I verdens minst besøkte nasjonalpark kan du seile i dagevis uten å se et annet skip

MS Roald Amundsen
MS Roald Amundsen blir preget av banebrytende skandinavisk design, samtidig som det blir det første ekspedisjonsskipet i verden som seiler helelektrisk på hybridteknologi. På MS Roald Amundsen blir det en ny standard for innredning og gjesteopplevelser. Målet er å gjenskape atmosfæren fra epoken for de store oppdagelsesreisene innenfor en moderne ramme preget av kvalitet og komfort. Skipet får store observasjonsplattformer på flere dekk slik at du kommer tettest mulig på naturen og dyrelivet. Seks av ti lugarer vil få egen balkong, mens to av ti lugarer blir suiter.
MS Roald Amundsen får også tre restauranter med menyer som reflekterer råvarene og maten på reisemålene. Et eget bassengdekk inkluderer bassenger, boblebad og barer.

MS «Roald Amundsen» bygges med ny og miljøvennlig hybridteknologi. Løsningene som velges vil redusere drivstofforbruket med rundt 20 prosent. For første gang blir helelektrisk seiling med passasjerskip mulig.

Medlemmer av kundeklubben Ambassadør får 5% rabatt på selve cruiset.

Dette er et flott cruise til Svalbard, Island og Grønland med Hurtigruten og Roald Amundsen. Cruisereiser skreddersyr

Reiserute:

Pakketips:

Det er lurt å bruke vanlige sko om bord
Ta med minnekort med stor kapasitet. Lugarene har kontakter for lading av fotoutstyr
Kleskoden om bord er avslappet, og det forventes ikke at du kler deg formelt til måltider
Det er også lurt å ha med seg ekstra lisser
Ta med en god kikkert (eller lei en i butikken)
Du trenger en liten, vanntett ryggsekk til det mest nødvendige
Husk å ta med pass og en kopi av passet
Solkrem (faktor 30+)
Solbriller med UV-filter
Leppebalsam med UV-beskyttelse. Tørr, kald vind og sol fører ofte til sprukne lepper
Penger i riktig valuta. Husk at skipene våre også tar en rekke kredittkort
Husk å ta med nok legemidler til uforutsette forsinkelser
Du får en vind- og vanntett anorakk som suvenir. Du kan også låne gummistøvler om bord.

Varm vinterjakke
Vind- og vanntette bukser og langt og varmt undertøy (vi anbefaler ull)
Varm lue eller pannebånd
Ta også med badetøy til bruk i boblebadene på dekk
Skjerf eller hals
Varm ullgenser – husk ar det er best å kle seg lag på lag
Solbriller
Hansker og votter, fleece og ull
Varme sokker
Ta med ekstra batterier til kameraet
Vi anbefaler fottøy med gode såler for bruk utendørs på dekk og for utfklukter på land. Det må være turstøvler som er gått inn.

Dag til dag:

Dag 1

Avreise fra Oslo om kvelden

Dag 2

Longyearbyen
Svalbard ligger midtveis mellom Norge og Nordpolen. Midt i dette ubefolkede området ligger den norske bosettingen, Longyearbyen, hvor du vil bli transportert fra flyplassen til havnen hvor MS Roald Amundsen venter. Du kan også velge å ankomme på egen hånd, da kommer transport i tillegg

Dag 3

Dager på sjøen kan være så aktive og avslappende som du velger selv. Ikke gå glipp av ekspedisjonsteamets fascinerende foredrag, hvor de forbereder deg på eventyret som venter.

Dag 4

Kanskje har du lyst til å bli med på en fotoworkshop eller lære om det arktiske marine økosystemet? Vi håper du kommer til å møte den vakre verden av sjøis mens du seiler. Når skipet seiler nær drivis, følges det godt med om en isbjørn eller flere bruker isen som plattform når den jakter til sjøs.

Dag 5

Verdens minst besøkte nasjonalpark – Nordøst-Grønlands nasjonalpark
Straks skipet ankommer verdens største nasjonalpark, kjenner du på følelsen av total isolasjon. Bortsett fra noen forlatte fangstleire, en værstasjon og den tradisjonelle Sirius-patruljen, finnes det ikke spor av mennesker her.

 

Dag 6

Innenfor nordvest-Grønlands nasjonalpark er det bare rundt 30 mennesker som overvintrer. Gjennom den svært korte sommersesongen, når det omkringliggende havet er isfritt, er det kun 500 ekspedisjonsgjester som besøker denne nasjonalparken. Straks skipet seiler inn i fjordene nordøst på Grønland, opplever du at alt du er vant til av distanse, størrelse og landskapsformer er annerledes. Dette er verdens største fjorder. Omgivelsene med fjellandskap, isbreer og stupbratte fjellvegger strekker seg så langt øyet kan se.

Dag 7

Foruten moskusokse, polarrev, hare og ulv, kan du oppleve en rekke fuglearter. Og husk, at der det er is, kan det også være isbjørn! Det er besøk til den øde forskningsstasjonen Danmarkshavn. Skipet seiler inn i fjorder som Kaiser Franz Josef-fjorden eller Alpefjorden og du får en uforglemmelig opplevelse. De fleste av stedene du går i land har preg av å være rene villmarks ekspedisjoner. Du kan også støte på Sirius-patruljen (Den Danske Marine) som overvåker nasjonalparken med tradisjonelle metoder, som å benytte trekkhunder og slede.

Dag 8

Før danskene tok herredømme over området, gjorde nordmenn krav på det. Et naturlig landgangspunkt er Myggbukta, der den legendariske Guvernøren av nordøst-Grønland hadde sin base. De erfarne guidene og forelesere vil lede deg trygt gjennom fotturer og små båtekspedisjoner, mens de gir deg nyttig og interessant informasjon om stedene du besøker.

Dag 9

Den mest isolerte bosettingen på Grønland – Ittoqqortoormiit
I Ittoqqortoormiit kan du besøke museet, kirken og en fotoutstilling, eller du kan utforske området på egenhånd. Fellejegerne som bor på stedet er de eneste som har jaktrett innenfor nordøst-Grønlands nasjonalpark. Du vil sannsynligvis se hvordan de tørker dyreskinn og oppbevarer hundesledene sine utenfor husene.

Dag 10

Til sjøs
Når skipet forlater Grønland, seiler det mot vestkysten av Island. Dette er en fin anledning til å få med seg forelesninger og forberede seg på å vende tilbake til sivilisasjonen.

Dag 11

Island i et nøtteskall – Stykkíshólmur
Når skipet nærmer seg den vestlige delen av Island, vil du forstå hvorfor dette området kalles Sagalandet. Ta deg tid til å utforske Stykkishólmur’s mangfoldighet med lava og steinformasjoner, isbreer, vulkansk aktivitet og varme og kalde kilder. Delta på en rekke spennende utflukter, som kajakkpadling, fotturer og hesteridning.

Dag 12

Verdens nordligste hovedstad – Reykjavik
Islands hovedstad er en liten, men livlig og moderne storby. Rett utenfor Reykjavik ligger et vidstrakt landskap med isbreer, fossefall, geysirer, vulkaner og fjell. Dette er reisens mål. Vi anbefaler alle å ta noen dager ekstra i Reykjavik før hjemreise, dette skreddersyr vi for dere.

Priser og betingelser:

 


Dette er alltid inkludert på ditt explorercruise:
  • Veiledning og guiding fra ekspedisjonsteamet, inkludert eksperter valgt for din reiserute
  • Et rikt program med aktiviteter på alle reiser spesiallaget for akkurat det reisemålet
  • Landopplevelser med ekspedisjonsteamet
  • Vind- og vannavstøtende jakke (ikke på MS Nordstjernen)
  • Utlån av støvler og annet utstyr
  • Dybdeforelesninger om vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur som har sammenheng med reisen din og hjelper deg å forstå reisemålene
  • Bilde og kameraforedrag med tips og triks
  • Uformelle sammenkomster med ekspedisjonsteamet, inkludert en velkomstbegivenhet og en daglig kveldssamling for å forberede seg på dagen som kommer
  • Treningsrom, boblebad og panoramautsikt * (ikke på MS Nordstjernen)
  • Avskjedsmiddag
Reisemål Cruise i Nord-Europa
Pris Fra 44 943,-
Tid 26-07-2019 - 06-08-2019
Varighet 12 dager

Transportform:

© 2019 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic