GO UP

Eksklusivt cruise rundt Svalbard med Silversea Cruises sommer 2022

Spesialpris akkurat nå:

Avreise 29. juni fra Svalbard fra kun 55 200,-
Ultra all inclusive, flybillett fra Oslo til Longyearbyen og fra Tromsø til Oslo.

Bli med på en fantastisk og luksuriøs opplevelse! Ta et cruise rundt Svalbard med Silversea Cruises sommeren 2022.
Cruiset starter i Longyearbyen, og vi har inkludert flyreisen fra Oslo til Svalbard.
Den korte sommeren Svalbard har gir deg mulighet til spennende utflukter, turer med zodiak og kanskje et syn av isbjørn. Svalbard har en rå skjønnhet og bergtar mange som kommer dit. Noen blir til og med boende i flere år.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiserLongyearbyen er den største tettstedet på Svalbard. Longyearbyens flyplass ligger dypt inne i Adventfjorden, en sidearm av Isfjorden, og brukes hele året, men havnen er blokkert av is om vinteren. De fleste butikker, hoteller, restauranter og et sykehus ligger innen lett gangavstand fra havnen. En av de mest fremtredende bygningene i byen er UNIS-senteret, hvor flere norske universiteter har gått sammen om å drive og tilby den nordligste høyere utdanningen til både norske og internasjonale studenter. I tilknytning til UNIS, og vel verdt et besøk, ligger Svalbard Museum. Rester av den tidligere gruvevirksomheten kan sees rundt om i Longyearbyen og nede i byen.
Svalbards nordlige region er mindre påvirket av Norskstrømmen som kommer gjennom Grønlandshavet enn den sørlige regionen og har mer is. Den nordlige delen av øya Spitsbergen har en rekke imponerende fjorder, bukter og isbreer. Nordaust Svalbard naturreservat inkluderer Spitsbergens østkyst, Hinlopenstredet, Nordaustlandet og noen øyer lenger øst som Kvitøya og Storøya. Dette er et sted for utforskning – her finner du flere hvalross-fangststeder, spektakulære isbreer, fuglefjell og fugleøyer. Du ser også overraskende flora i de arktiske ørkener. Og selvsagt muligheten for å se isbjørn.
Isforholdene styrer hvor skipet kan gå.

Svalbards sørregion og nærmere bestemt Spitsbergens vestkyst er mindre istett enn resten av Svalbard på grunn av påvirkningen fra Golfstrømmen. Flere fjorder skjærer seg inn ved vestkysten av Spitsbergen og har blitt flittig brukt av fangstmenn og jegere. Ulike gruveselskap har forsøkt å utnytte rikdommene på øygruppens største øy Spitsbergen. Rester av hytter, gruver og vitenskapelige bosetninger kan besøkes. Avhengig av tid på sesongen kan isbreer besøkes til fots eller til sjøs. Hornsund vil avsløre fascinerende utsikt over geologiske formasjoner, forrevne fjell, spektakulære isbreer og en rekke sjøfugler og sel.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser, cruise rundt Svalbard med Silversea

Bjørnøya regnes som Svalbards sørligste øy og ligger omtrent halvveis mellom Spitsbergen og Nordkapp. Selv om de siste isbjørnene ble sett i 2004, går navnet tilbake til den nederlandske oppdageren Willem Barentsz og hans besøk i 1596. Øya har blitt brukt til å jakte hvalross, for hvalfangst, og til og med kullgruvedrift har funnet sted. Den strategiske beliggenheten på grensen til Norskehavet og Barentshavet har ført til at en meteorologisk stasjon er etablert av Norge nær Gravodden på Bjørnøyas nordkyst. Omtrent to tredjedeler av øya består av en relativt flat slette med grunne ferskvannssjøer og Ramsar våtmarksområder. Øya og havet rundt er et naturreservat. Bjørnøya har også blitt utpekt til importfugleområde da det er et oppholdsområde for rosafotede gjess, og de bratte klippene sør for Sørhamna huser tusenvis av hekkende sjøfugler. Dette er et spesielt beskyttet område hvor Zodiacs har lov til å cruise langs klippene rundt Kapp Kolthoff. Det er også lundefugl, nordsuler, polarmåker og storsjåer og kolonier av store svartbente krykkjer, småalk, lomvi og lomvi. Det konstante urolige havet har ikke bare skapt imponerende sjøgrotter og tunneler, men dessverre forliste det russiske fartøyet Petrozavodsk nær Revdalen ved bunnen av kalksteinsklippene og bølgene forårsaker en kontinuerlig oppløsning av restene av skipet.

For deg som liker å reise langt (veldig langt) utenfor allfarvei, så finner du ditt nordiske nirvana i Skarsvåg. Skarsvåg er også kåret til verdens nordligste fiskerlandsby. Her bor det kun 60 personer. I tillegg til bølgende åser, frodig fugleliv og arktiske fjorder ligger også stedet like ved flotte Nordkapp. Stå under den massive metallkloden og se ut mot Barentshavet. Dette er virkelig midnattssolens land – faktisk er du så langt nord at solen ikke en gang synker under horisonten mellom mai og midten av juli. Øyas berømte fugleklipper er ganske spektakulære, og hjem til tusenvis av lundefugler, havsuler og skarv. Ta en vandring til Knivskjellodden, det nordligste punktet på Magerøya, og du får en fantastisk utsikt over Nordkapp-platået. Før du drar, ta turen inn i den imponerende Nordkapphallen for utstillinger om Nordkapps historie. Reisende har vært på besøk siden 1664, da den italienske presten Francesco Negri ankom, så det er noen historier å fortelle! Mer interessant er det at en tunnel er hugget inn i fjellet, som fører ned til klippeveggen, komplett med et kapell.

cruise rundt Svalbard med Silversea USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Gjesværstappan-øyene huser mer enn en million fugler. Det består av en gruppe av nesten hundre øyer og steiner og ble utpekt som naturreservat i 1983 på grunn av betydningen som hekkeplasser for mange arter sjøfugl, noen av dem truet. Gjesværstappan er et paradis for fuglekikkere og er kjent som et av de mer lett tilgjengelige hekkeområdene i Europa for å se på atlantiske sjøfugler. Den består av flere spesielt store, høye øyer, inkludert Storstappan (283 moh), Kjerkestappen (166 moh) og Bukkstappen (92 moh). Bare på Storstappan er det talt over én million hekkende fugler, og besøkende har ikke lov til å sette sin fot her mellom juni og august for å beskytte hekkeplassen. Øyene Gjesværstappan er hjemsted for en av de viktigste koloniene av lundefugl i Norge. Andre fugler som besøkende kan se inkluderer havørn, ishavsfugl, ærfugl, alker, lomvi (svart og vanlig), storskarv, suler og andre arter.

Skipet ender opp i Tromsø. Vi har gode avtaler med hotell og arrangører av utflukter om du ønsker å forlenge din ferie.

Du kan også velge å ta cruiset andre ruter:

14. juni Tromsø – Longyearbyen
23. juni rundtur rundt Svalbard
29. juni Longyearbyen – Tromsø
11. juli Tromsø – Longyearbyen
20. juli rundtur rundt Svalbard
26. juli rundtur rundt Svalbard

Kontakt oss for cruise- og flypriser.

Opplev det beste av cruise!
Seil med Silversea Cruises på en unik reise. Om bord er alt inkludert. Skipene tar få gjester og du vil føle du er svært gode hender. Nyt luksusen om bord og hygg deg i de flotte stedene som besøkes.

cruise rundt Svalbard med Silversea USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

SILVER CLOUD
Etter omfattende oppussing er Silver Cloud det mest romslige og komfortable fartøyet i arktiske strøk innen ekspedisjonscruise. De store suitene og den enestående servicen gjør henne helt spesiell. Om bord finnes fire restauranter du kan velge mellom. Og hele 80 % av suitene har balkong. Sitt på din egen balkong og se hval som hopper eller lundefugl som følger skipet.
Skipet har et meget begrenset antall gjester, kun 296, og kan tilby turer med zodiak, kajakk og andre spennende utflukter.

SILVERSEA’S ALL-INCLUSIVE LIFESTYLE
• Intime ultra-luksuriøse skip – aldri mer enn 608 gjester
• Gratis ubegrenset WiFi
• Romslige suites med butler service
• Åpen seating og spesialrestauranter
• Vin og brennevin
• In-suite bar med det du foretrekker

nordmannsreiser, cruisereiser, cruise

Les mer om Silversea Cruises

Dette er bare ett eksempel på cruise med Silversea – kontakt oss for flere forslag.

Vil du bli med på cruise rundt Svalbard med Silversea Cruises sommer 2022?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr ditt cruise

Reisemål Cruise i Nord-Europa Cruise til Svalbard

© 2022 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic