cruise@cruisereiser.no
+4721609880
GO UP
MED REISELEDER

Cruise rundt Grønland med HX – Hurtigruten Expeditions, juni 2025

Vi skreddersyr din cruiseferie!

Bli med MS Fidtjof Nansen og opplev det ultimate eventyret med et ekspedisjonscruise til Grønland, hvor du kan seile blant majestetiske isfjell, møte lokale inuittsamfunn, og utforske en av verdens siste virkelig ville og urørte landskap. 

Dato: 11. juni – 23. juni 2025

Bestill innen 15. august og få 800,- per person i rabatt!

Pris:
Utvendig polar lugar, 79 900,- per person

Utvendig Arctic Superior balkong lugar, fra 93 900,- per person

Expedition-suite med balkong , fra 104 900,- per person

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo – København tur/retur, fra andre byer på forespørsel
 • 1 natt i København inkludert frokost
 • Transport i København og Nuuk
 • Seiling Fridtjof Nansen i valgt lugar-kategori – all inclusive*
 • Reiseleder ved min. 16 påmeldte

Program for Inkluderte utflukter legges ut sep/okt 24

Sommeren i nord, fra juni til begynnelsen av september, er den beste tiden for et ekspedisjons-cruise rundt Grønland med HX – Hurtigruten Expeditions.
Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiserI denne perioden smelter isen i kystområdene, blomstringen begynner, isfjellene flyter i havet, og det er stor sjanse for å se blåhval. Dessuten går solen aldri ned!

 

Grønland byr på enestående naturopplevelser og rikt dyreliv, med Disko Bay som et av de beste stedene for å se hvaler på nært hold, i tillegg til moskusokser, reinsdyr, seler og havørner.

Ilulissat Isfjord, som står på UNESCOs verdensarvliste, er et must å besøke, og nærliggende varme kilder gir en unik opplevelse av naturlig varme omgitt av fjell og isfjell.

I hovedstaden Nuuk kan du utforske historiske bygninger og nasjonalmuseet hvor du finner de 500 år gamle mumiene Qilakitsoq.
Qaqortoq, kjent som en av Grønlands vakreste byer, tilbyr lett tilgjengelige utflukter, mens vikingruinene i det sørlige Grønland gir en interessant innsikt i norrøn historie.
Sisimiut, den nest største byen, ligger 40 km nord for den nordlige polarsirkel og tilbyr spennende utflukter.

Grønland byr på unik lokal mat, som ferskfanget fisk, grønlandslaks og nylig fanget vilt.

Å bli kjent med lokalbefolkningen er en viktig del av opplevelsen; mange grønlendere åpner hjemmene sine for reisende for kaffe og samtaler. De fleste innbyggerne er av inuittisk opprinnelse, med noen norske røtter, og deler en stor kjærlighet til øya.

Ekspedisjonen inkluderer aktiviteter både om bord og i land, som småbåtcruise, fotturer, forelesninger, forskningsprogrammer og fotokurs, som alle bidrar til å gjøre reisen til Grønland uforglemmelig. Grønland tiltrekker seg utforskere som deler en lidenskap for eventyr og naturopplevelser, noe som gjør det lett å finne likesinnede venner på verdens største øy.

Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Cruise rundt Grønland med HX - Hurtigruten Expeditions Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Cruise rundt Grønland med HX - Hurtigruten Expeditions Cruise rundt vakre Grønland med Hurtigruten Expeditions, USA spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

MS Fridtjof Nansen

Det nyeste tilskuddet til flåten hedrer arven til polfareren, vitenskapsmannen, forkjemperen for humanitære reformer og Nobels fredsprisvinneren Fridtjof Nansen. Han er kjent for sine innovasjoner innen arktiske ekspedisjoner og ledet den første ferden over Grønland på langrennsski. Nansen er kanskje mest kjent for forsøket på å nå den geografiske Nordpolen under Fram-ekspedisjonen i 1893–1896. Etter Fram-ekspedisjonen ble skipet lånt ut til Roald Amundsen, som i all hemmelighet planla en ekspedisjon til Sydpolen.

Skipet tar 528 passasjerer

 

Vurderer du å ta en sommerferie utenom det vanlige?

Reis på en ekspedisjons-seiling rundt Grønland med HX – Hurtigruten Expeditions!

 

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr din reise for deg!

Dag til dag:

Dag 1

København
Turen starter med en overnatting i København. Byen er elegant og kompakt tettpakket med arkitektoniske perler, kaféer og parker. Det fargerike havnekvarteret Nyhavn er et flott sted å se på folk og spise danske kaker! Pass også på å se statuen Den lille havfrue.

Dag 2

Nuuk og ombordstigning
Du flyr fra København til Nuuk – den fargerike hovedstaden på Grønland. Byen har en befolkning på under 20 000 og er en fantastisk blanding av gamle og nye bygninger. Se gamlebyen nede ved vannet. Her ligger Vår Frelsers kirke og statuen av Hans Egede på en høyde. Og i vannet lenger nede ser du den nydelige statuen av Havets moder, som står i sterk kontrast til de andre to.
Sjekk inn på ekspedisjonsskipet og hent den flotte ekspedisjonsjakken din før middag.

Dag 3

I sjøen
Besetningen informerer om AECO-regler og anbefalinger i forhold til å bevege seg i sårbare arktiske omgivelser. Disse presentasjonene er obligatoriske om du skal gå i land. Hør på forelesninger om Grønland. Skipet krysser den nordlige polarsirkelen og seiler inn i midnattssolens rike.

Dag 4

Ilulissat
Diskobukta er et fristed for hvaler og annet dyreliv. Her er vannet fullt av isfjell i mange former og størrelser, som alle kommer fra samme sted – Ilulissatfjorden. Den fantastisk flotte Ilulissatfjorden er på UNESCOs verdensarvliste og er ofte det folk ønsker å oppleve på Grønland.
Enorme isfjell i nyanser av blått, grått og hvitt flyter forbi i det dypblå havet og du kan selvsagt ta helt unike bilder. Besøk isfjordsenteret og lære mer om isen i dette fascinerende området. Ta en tur til Sermermiut og nyt den fantastiske utsikten.

Dag 5

Uummannaq-fjorden
Forbi Nuussuaq-halvøya går livet sakte. Vær- og isforholdene styrer alt. Vi vet ikke om du kommer i land, alt er avhengig av om kapteinen kan navigere seg trygt frem i skipsleien, spesielt om en sommertåke har lagt seg.

Dag 6

Uummannaq-fjorden
De første bosetningene ble dannet i dette vakre området for 4000 år siden, og det finnes arkeologiske områder som vitner om arktiske folks evne til å overleve i et så tøft miljø. Her ble også de kjente Qilakitsoq-mumiene funnet.

Besøk Uummannaq, en koselig landsby med et hjerteformet fjell. Ta en tur til Ukkusissat. Eller hva med det arkeologiske området Qilakitsok?

Dag 7

Diskobukta
Diskobukta er mektig og et sted mange drømmer om. Her flyter spredte isfjell i alle slags størrelser og fasonger. Noen av dem er virkelig massive og veier opptil syv millioner tonn.

Her kan du besøke tradisjonelle lokalsamfunn, massive breer og en uendelig villmark. Du kommer til å få se Vaigat, øya Disko og fjordene i øst. Men programmet kan endres på grunn av været.

Dag 8

Diskobukta
Her kan du besøke tradisjonelle lokalsamfunn, massive breer og en uendelig villmark. Du kommer til å få se Vaigat, øya Disko og fjordene i øst. Men programmet kan endres på grunn av været.

Dag 9

Diskobukta
Bli med i ekspedisjonsbåtene som kjører mellom isflak og isfjell. Se etter hvaler fra dekk. I land kan du oppleve reinsdyr, arktisk rev og jaktfalker.

Dag 10

Vestgrønland
Her finner du noen av landets lengste fjorder, bosetninger og øyas nest største by. Men det er glissent allikevel på grunn av de store landområdene som utgjør Grønland.

Dag 11

Vestgrønland
Sisimiut som ligger 40 km nord for den nordlige polarsirkelen holder gamle tradisjoner i live. Her er det forhistoriske ruiner som er mer enn 4000 år gamle vegg i vegg med den mordene del av byen.  Besøk det interessante lokalmuseet for å lære mer om den historiske Saqqaq-kulturen. Kjøp et skjerf, en lue eller vanter laget av qiviut – den innerste ullen til moskusoksen, som sies å være ti ganger varmere enn saueull.

Dag 12

Nuuk
Her avsluttes denne spennende ekspedisjonen. Grønlands livlige hovedstad er en metropol sammenlignet med de andre byene i landet du har besøkt de siste par ukene. Sen avgang fra Nuuk tilbake til København med ankomst København tidlig morgen lokal tid

Dag 13

København

Priser og betingelser:

* Alltid inkludert på ekspedisjonscruise:


 • Opphold i valgt lugarkategori
 • Frokost, lunsj og middag hver dag
 • Vin, øl og brennevin er tilgjengelig til måltidene og i løpet av dagen og kvelden (med forbehold om skjenkeloven)
 • Kaffe, te og brus hele dagen
 • Gratis vannflaske til påfylling om bord og til å ta med hjem
 • Polar ekspedisjonsjakke, en ryggsekk eller annet HX-utstyr
 • Profesjonelle bilder fra turen tas av fotografen vår om bord
 • Gratis Wi-Fi. Merk at strømmetjenester ikke støttes
 • Bruk av badstue, boblebad, svømmebasseng, treningsrom, salonger med mer
 • Tips er inkludert.
 • Et utvalg av inkluderte aktiviteter

Aktiviteter om bord


 • Dyptgående forelesninger og diskusjoner holdt av ekspertene i ekspedisjonsteamet
 • Full tilgang til skipets vitenskapssenter
 • Folkeforskningsprogrammet lar gjester hjelpe til med pågående vitenskapelig forskning
 • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks for å ta de beste bildene av landskap og dyreliv
 • Uformelle samlinger med mannskapet for daglige briefinger

Landingsaktiviteter


 • Landinger med små ekspedisjonsbåter med ekspedisjonsteamet
 • Lån av støvler, vandrestaver og alt nødvendig utstyr til aktiviteter
 • Tilgjengelige ekspedisjonsfotografer hjelper deg

Merknader


 • Alle planlagte aktiviteter avhenger av vær og forhold
 • Utflukter og aktiviteter kan bli endret

 


Ref G /6245901


Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,