GO UP

Cruise rundt Alaska med Holland America Line

Vi skreddersyr din cruiseferie!

Bli med på et spennende 14-dagers cruise rundt Alaska med Holland America Line. Det flotte skipet Nieuw Amsterdam tar deg med fra Vancouver til spennende havner og opplevelser sommerhalvåret 2024 og 2025.
Det blir bjørnetitting på Kodiak Island; stopp i Skagway, Homer og Ketchikan og et naturskjønt cruise i Inside Passage og til Dawes Glacier.

Se seilingsdatoer og priser:
USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Noen av havnene på cruise rundt Alaska med Holland America Line:

Cruiset starter i Vancouver – en etnisk mangfoldig metropol og Hollywood of the North. Byen er omkranset av fjell og hav, mange grønne områder blandes inn i kombinasjonen av skyskrapere og historiske kvartal. Her finner det utmerkede restaurantene og spennende barer, museer, gallerier og teater. Ta deg litt utenfor sentrum og opplev fargerike forsteder, uberørte øyer og den enorme, robuste villmarken.

Kodiak handler om bjørn. Den unike Kodiakbjørnen som er oppkalt etter Kodiak-øygruppen hvor de finnes, utviklet seg isolert i rundt 12 000 år. De kan bli 3 meter høye når de står på bakbena. Bjørnene er en av verdens største kjøttetere, og har et kosthold som går langt utover kjøtt (de kan sove i opptil åtte måneder, og deretter våkne glupske for å kose seg hovedsakelig med gress, planter, bær og fisk). Omtrent 3 500 bjørner bor på denne lille øya, noe som betyr at du har en stor sjanse til å se noen i perioden mai til oktober!
I dag er dette et yndet reisemål for både sportsfiskere, jegere, eventyrreisende og naturfotografer. Topphøydepunkter inkluderer Baranov-museet, den russisk-ortodokse kirken Holy Resurrection og Kodiak National Wildlife Refuge.

Ved Anchorage kan du se isblå isbreer til hvithvaler og den berømte tidevannsbølgen. Byen er plassert mellom fjell og Cook-stredet og her finner du mange nasjonalparker og et fantastisk dyreliv. Det er ikke uvanlig å se en elg streife omkring i gatene. Hvaler, lundefugler, oter og niser er bare en kort utflukt unna. Befolkningen består av militære, Alaska Natives, eventyrlystne innflyttere og oljeindustriarbeidere. Kaffe- og espressohytter ligger på hvert hjørne, og fersk kveite, røkt laks og reinsdyrpølser er blant de lokale matrettene. Ved Tony Knowles Coastal Trail og Flattop Mountain Trail inne i Chugach State Park kan du ta fotturer, sykle og se dyrelivet.

 

Cruise rundt Alaska med Holland America Line USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Homer – en liten by på Kenai-halvøya. Denne rare lille byen selger End of the Road-sertifikater til besøkende som har kjørt hit til den ytterste tuppen av Kenai-halvøya – en kjøretur langs verdens lengste gate som stikker ut i havet! Men turgåere, syklister og inlineskatere kan også kose seg, her er det en 6,5 kilometer lang asfaltert flerbruksløype. Området er kjent som verdens kveitefiskehovedstad, blant annet gjennom tv-serien Deadliest Catch. Besøk Pratt Museum og Alaska Islands and Ocean Visitor Center. Gå en tur til Grewingk Glacier Lake.

Valdez er et paradis for fiskeentusiaster, og tilbyr alle slags laks, enorme kveiter og rikelig muligheter til å dra de inn. Elver og bekker renner ut i sundet perfekt for kajakkpadling.

Juneau, Alaska er den mest avsidesliggende, vakreste og merkeligste delstatshovedstaden i USA. Byen er omgitt av vann, skog og fjell, og her kan du vandre opp til en isbre, spise fersk fisk på en terrasse ved sjøen og besøke Grand Capitol på én dag. Gå opp til Mount Roberts for å møte vill hjort og ørn. De fleste sightseeing- og hvalsafari-turer går nordover til Auke Bay – ta med en god kikkert for å få den beste utsikten over disse majestetiske og overraskende grasiøse skapningene. Hvis du foretrekker landpattedyr, kan du ta et sjøfly til et nærliggende dyrereservat som Chichagof eller Admiralty Island for å se bjørner.

På høyden av Klondike Gold Rush fungerte havnebyen Skagway som den primære inngangsporten til de legendariske gullfeltene, og vokste raskt til Alaskas største bosetning. Det var et grenseknutepunkt fullpakket med handelsposter, saloons og gjestehus. Etter hvert som gullfeberen bleknet inn på 1900-tallet, forsvant byen litt fra kartet. I dag er den gjenopplivet som en inngangsport for en ny type besøkende: de som ønsker å utforske Alaskas fargerike historie, uberørte dyreliv og uovertruffne naturlige skjønnhet.
Mye av byen har blitt bevart som en del av Klondike Gold Rush National Historical Park – for eksempel den beryktede Red Onion Saloon som fortsatt har en pistol som Wyatt Earp etterlot seg på vei til Klondike. Se også White Pass & Yukon Route Railroad, en klassisk smalsporet jernbane som krysser robuste fjell og passerer brusende fossefall og ruvende isbreer når den forbinder Skagway med Whitehorse dypt inne i Yukon. Rangers tilbyr gratis fotturer rundt i det historiske distriktet.

 

Cruise rundt Alaska med Holland America Line USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Endicott Arm er en lang fjord som slanger seg gjennom Tracy Arm-Fords villmarksområde. I spissen ligger den majestetiske Dawes-breen. Nyt synet om nord på skipet. Når du kommer dypere inn i den trange fjorden, endrer vannet farge fra grått til jade, temperaturene synker og bergy bits (isbiter) blir større og rikere.
Dyrelivsobservasjoner er vanlige, så ta med kikkerten. Endicott Arm og Dawes Glacier er yngleplassene for steinkobbe, en av Alaskas søteste skapninger. Om våren kan du se lubne valper slappe av med mamma på flytende isflak. Du kan også se fjellgeiter som balanserer på klipper eller knølhvaler som svømmer.

Rett utenfor Wrangell kan du utforske Tlingit-kulturen, gjennom autentiske historier, intrikat utskårne totempæler og dans på Chief Shakes Tribal House – hovedsakelig bygget for hånd og i stor grad av kvinner.

Ketchikan har lenge vært et viktig knutepunkt for laksefiskeindustrien. Du kan prøve lykken som fisker eller bare nyte den ferske sjømaten på en av de lokale restaurantene. Utforsk de rike kulturelle severdighetene til innfødte Alaskan-nasjoner som Tlingit, Haida og Tsimshian. Se intrikat utskårne totempæler ved Totem Heritage Centre og Totem Bight State Park. Ved Saxman Village like utenfor Ketchikan kan du oppleve Tlingit-kulturen i aksjon, med arbeidende skjærere og et danseshow i klanshuset. Besøk også severdighetene i selve byen, inkludert historiske Creek Street, en strandpromenade bygget over Ketchikan Creek, hvor du kan handle souvenirer, røkt laks og lokal kunst som Dolly’s House Museum.

Alaskas Inside Passage er et beskyttet nettverk av vannveier som slynger seg gjennom fjorder og frodige tempererte regnskoger langs den robuste kysten av Sørøst-Alaska. Dette er uten tvil en av de beste cruiserutene i verden, gjennom fantastiske landskap, fra Misty Fjords National Monument til den berømte Glacier Bay National Park & ​​Preserve.
Og her kan du se noe av Alaskas mest ikoniske dyreliv, med knølhvaler og spekkhoggere, ørn som svever over hodet og brunbjørner som går langs kysten.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Nieuw Statendam

Nieuw Statendam er moderne og elegant med fine linjer. Dette er den andre i rekken av Pinnacle Class-skip. Designet henter inspirasjon fra de elegante kurvene til musikkinstrumenter. Når du ikke slapper av i velutstyrte suiter eller lugarer, kan du velge mellom mange innovative spise- og underholdningsalternativer – fra Rudi’s Sel de Mer til Nami Sushi til Rolling Stone Lounge, B.B. King’s Blues Club og den visuelt fantastiske verdensscenen på to nivåer.
Hver dag om bord byr på deilige spisemuligheter, underholdning i verdensklasse og berikende aktiviteter.

Skipet tar 2 106 passasjerer.

Vil du være med på cruise rundt Alaska med Holland America Line?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr ditt cruise

Har du et spørsmål om denne turen?

Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,