GO UP

Cruise gjennom Suez-kanalen med Silver Dawn

Har du et spørsmål om denne turen?

Dato: 17. november – 4. desember 2024
Pris: Fra 66 090,- per person i rimeligste suite (port to port).

Akkurat nå:
Bestill door to door før 30. november og få gratis oppgradering på lugaren. I tillegg får du 500 dollar til å bruke om bord. 
I tillegg får du 10% rabatt. 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Prisen viser port to port – kontakt oss for door to door-tilbudet.

Et eksklusivt luksus-cruise gjennom Suez-kanalen med Silver Dawn på hele 17 dager.

Du kommer innom ni havner og seks land på cruiset. Dykk inn i fortiden i fantastiske Athen. Opplev Akropolis og den gamle bydelen, nyt gresk mat og den herlige kulturen. Fordyp deg i det gamle Egypt og mysteriene i Alexandria, Sharm El Sheik og Luxor. Fire sjødager bringer deg til Salalah, omkranset av de skyhøye Dhofar-fjellene. Så kan du nyte ekstravaganse i UAE, Bahrain med en overnatting i Qatar.

nordmannsreiser, cruisereiser, cruise,

Noen av havnene på cruise gjennom Suez-kanalen med Silver Dawn

Athen
Besøk det majestetiske eldgamle citadellet på Akropolis. Se de fantastiske restene av Parthenon-tempelet med søyler – som dateres tilbake til det 5. århundre før Kristus. Ta en tur innom Akropolismuseet og gå opp på Lycabettus-fjellet for kanskje den beste panoramautsikten over Akropolis.
Se marmorhesteskoen til Old Olympic Stadium, der de første moderne OL ble holdt i 1896.
Nyt en kaffe – en kunstform for grekerne. Det er en uskreven regel at kaffetid aldri må forhastes. Så forbered deg på å slå deg til ro et par timer og fortape deg i en god prat. Føler du deg sulten – prøv tradisjonell souvlaki laget med sauser levert fra generasjon til generasjon.

Alexandria
Det moderne Alexandria har blitt bygget på ruinene av det gamle, en by som var hovedstad i Egypt fra det 3. århundre før Kristus til 642 etter Kristus, da araberne først ankom. Sammenligner du et kart over den moderne byen med et fra antikken, vil du se at mange av gatene har forblitt de samme: Shar’a al-Horreya løper langs ruten til den gamle Canopic Way, og Shar’a Nabi Daniel følger ruten av den gamle gaten i Soma. I nærheten av krysset sto en gang Mouseion, et gresk filosofisk og vitenskapelig senter som hadde samlingen til Det store biblioteket.
På begynnelsen av 1900-tallet var Alexandria en velstående handelshavn. Kjøpmennene var fantastisk rike, mye på grunn av kolonistyret som skjermet utlendinger fra egyptisk lov. De bodde i villaer med ekstravagante hager, besøkte luksuriøse butikker, sladret over te på store kafeer og slapp til på stranden i private feriesteder langs kysten. Befolkningen var en flerkulturell blanding av grekere og arabere, tyrkere og armenere, franskmenn og levantinere, jøder og kristne, og dette skapte en unik atmosfære.
Her bodde Konstantin Kavafis, nå sett på som den største greske poeten i sin tid. Her var romanforfatteren E.M. Forster, forfatter av A Passage to India. Og det var denne byen som fødte Lawrence Durrells Alexandria-kvartetten, som fengslet en generasjon amerikanske lesere da bøkene ble utgitt på slutten av 1950-tallet. Så ganske plutselig endret alt seg. De intellektuelle og kjøpmennene flyktet, drevet ut av Egypt av den nasjonalistiske revolusjonen på 1950-tallet, krigene med Israel og nasjonaliseringen av virksomheter. Det er over femti år siden de fleste av utlendingene dro – noen grekere og armenere ble igjen. Men Alex (som den er kjent som) er fortsatt et sjarmerende sted å besøke. Middelhavet bølger inn langs Cornichen og gamle kafeer fortsetter å trekke til seg besøkende.

 

nordmannsreiser, cruisereiser, cruise, Cruise gjennom Suez-kanalen med Silver Dawn

Suez-kanalen
Suez-kanalen som går gjennom Afrika, er et av verdens tekniske vidundere. Kanalen forbinder to hav og forkorter båtreiser rundt dette enorme kontinentet. Få menneskeskapte vannveier er så historierike og ikoniske, og å seile langs denne er ofte på bucket-listen til mange oppdagere. Byggingen av kanalen startet i 1859, og tok ti år å fullføre. Kanalen åpnet offisielt i november 1869. Mer enn en million mennesker jobbet med prosjektet, ofte under ufattelige forhold. Et ingeniørmessig gjennombrudd koblet kanalen Middelhavet til Rødehavet – noe som drastisk forbedret global handelseffektivitet. Den er en enormt strategisk og verdifull flaskehals, og har uunngåelig ført til konflikter. Seksdagerskrigen stengte kanalen, og etterlot 15 uheldige skip fanget i åtte år. En spennende historie. Besetningsmedlemmene i den gule flåten – som de ble kalt ettersom skipene sakte samlet ørkensand – tilpasset seg og skapte et fellesskap innenfor omkretsen av Bitter Lake.
Len deg tilbake og beundre ørkenutsikten mens du passerer små landsbyer med kuppelformede moskeer og minareter som tårner seg opp i himmelen. Se opp for de bittesmå fiskebåtene som deler vannveien, overskygget av gigantiske containerskip. Det er ikke behov for sluser i kanalen da de to havene ligger på samme nivå.

Sharm El Sheik
Strålende flotte strender, herlig temperatur i havet, fantastiske snorklemuligheter og spennende markeder. Denne feriebyen har blomstret opp fra å være en liten fiskelandsby til et populært feriemål. Byen og området rundt kan skilte med eksepsjonelle dykkesteder og spennende ørkenlandskap å utforske. Ras Mohammed nasjonalpark, på en halvøy i nærheten, er kjent for å ha noen av de beste dykkemulighetene i verden. I livlige Na’ama Bay finner du summende restauranter, kafeer og shishabarer. Se den massive El Mustafa-moskeen med sine fantastiske kupler og minaret som skyter opp mot den blå himmelen. Gå inn på markedet for å gjøre et kupp. Eller få spenning ved å kjøre gjennom det bibelske ørkenlandskapet i en 4X4.

Safaga
Nå kan du beundre noen av det gamle Egypts viktigste og mest imponerende monumenter. Safagas havn ligger ved Rødehavets kystlinje. Her kan du også snorkle, men vi anbefaler at du tar turen innover i landet til bredden av en av verdens lengste elver – hvor de enorme skattene i det gamle Egypt ruver i ørkenens dis. Moderne Luxor hviler ved siden av Nilen, og ligger midt i et arkeologisk område uten sidestykke. Dette enorme friluftsmuseet strekker seg ut under den brennende solen, og du vil oppdage bevarte gamle graver, betydningsfulle statuer som Memnon-kolossene og enorme søyletempler med rader av statuer, som Karnak-tempelet. Nyt omgivelsene fra båter som snirkler seg opp og nedover elven, eller dra på utflukt for å se disse bemerkelsesverdige ruinene. Kulturskatter som verdensarvlistede Kongenes dal – hugget inn i klipper i ørkenen er hvilestedet for det gamle Egypts ærede faraoer. 63 templer bygget mellom 1500- og 1100-tallet før Kristus har blitt oppdaget her så langt. Gå inn i utrolig bevarte graver, dekorert med majestetiske og mystiske symboler og fargerike kunstverk. Se kjente steder som den forbannede graven til kong Tutankhamon, og den imponerende fremveksten av dronning Hatshepsuts tempel, blant de utallige høydepunktene og underverkene.

 

nordmannsreiser, cruisereiser, cruise, Cruise gjennom Suez-kanalen med Silver Dawn

Salalah
Her finner du en spennende kombinasjon av historie, nydelige strender og luksuriøse spa. Bananplantasjer brer seg utover, det er en tett samling av kokosnøttpalmer. Søte dufter henger i luften i Salalahs souker, hvor eksotisk røkelse, parfymer og krydder kan kjøpes. Dra til populære steder som Al Mughsail-stranden, hvor eksplosive blåsehull spruter av skum når vannet kolliderer med kyststeinformasjoner. Reis tilbake i tid til den eldgamle byen Dhufa, som står på UNESCOs verdensarvliste. Museet på stedet forklarer historien om dette gamle sentrum for handel med røkelse og denne dyrebare ingrediensen som hentes regionens velduftende Boswellia-trær og eksportert langt og bredt.

Abu Dhabi
Abu Dhabis dristige skyline dukker opp fra ørkenens sand som en luftspeiling. Det moderne krydres av autentisk historie og kultur, og majestetiske religiøse utsagn. Se de 50 utsøkte, perlehvite kuplene i Sheikh Zayed-moskeen, som er UAEs største og mest ærede religiøse rom.
Perlehandel og strategisk beliggenhet brakte velstand på 1800-tallet, før oppdagelsen av rike oljereserver drev byen svimlende mot himmelen i siste halvdel av 1900-tallet. I dag rager palassaktige hoteller over blendende hav og hvit sand. Byens kulturelle scene er også voksende, med en fantastisk Louvre-utpost som nylig åpnet for virksomhet. Ta turen 300 meter opp i høyden på utsiktsplattformen Etihad Towers – hvor du kan kose deg med scones og «high tea» på alle måter. Ta et bad på Saadiyat Public Beach med sin sukkerhvite sand.

Al Manama – Bahrain
Bahrains hovedstad, Al Manama, er like gammel som den er ny – rester av handelsrutehavnen fra 1500-tallet består, tett i tett med skyskrapere i stål og glass. Den mest bemerkelsesverdige av disse er utvilsomt World Trade Centre fra 2008, et 240-meters, 50-etasjes tvillingtårnkompleks som blant annet huser et femstjerners hotell og et luksuriøst kjøpesenter. Al Manama ble først nevnt i islamske kronikker i 1345, så forvent mye kultur her.
Byen er fortsatt relativt ukjent for turister. Lokalbefolkningen er varme og imøtekommende og fremfor alt helt ekte. Forvent invitasjoner til å smake på hjemmelagde delikatesser, boller fulle av muslimsk gjestfrihet og tradisjon. Dette er mest tydelig i den enorme Bab el-Bahrain Souq, som leverer alt fra smykker til tepper. Besøk også den berømte Al Fateh-moskeen – også kjent som den store moskeen, på grunn av sin enorme størrelse, 6 500 m2 og i stand til å huse 7 000 tilbedere om gangen. Selve moskeen er vakker med marmorgulv og glasslysekroner. Bahrains nasjonalmuseum ligger bare et steinkast fra moskeen og rommer en imponerende samling av kultur, skikker og historie.

Doha
Ekstravagante kjøpesentre, skinnende skyskrapere og moskeer besatt med intrikate utskjæringer.
Utforsk det luksuriøse og fascinerende teppet av sammenvevd ekstravaganse og tradisjon som er Dohas varemerke, mens du nyter sol, hav og den glitrende skyline. Doha ble grunnlagt på 1820-tallet, og vokste seg raskt fra sin opprinnelse som perleoppdrettslandsby.
En brønn med oljerikdommer bidro til å drive byen oppover og oppover.
Men ta også en tur i den eldste souken i Qatar – en mengde av små smug. en kakofoni av byttehandel og småprat. Her har varer blitt handlet i over hundre år, og det er fortsatt stedet for å plukke ut ferske dadler og nøtter, eller saloona – en sterkt krydret og parfymert kjøttkraft av lam og myk aubergine.

Silverseas skip har tilgang til havner der større skip ikke kan komme inn. De diversifiserte, håndplukkede reiserutene tar deg til ikoniske reisemål og skjulte perler. Kom inn under huden på lappeteppet av kulturer, historie, tro og religioner.

Velg Door to door – da blir du til og med hentet hjemme (OSL + åtte mil)
Transport til flyplass, flyreise, utflukter, de lekreste måltider og drikke. Altså full pakke! Kan det bli noe bedre?!

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Hva er alltid inkludert om bord på Silversea:

  • Butlerservice i hver suite
  • Ubegrenset gratis wifi
  • Personlig service – nesten ett besetningsmedlem for hver gjest
  • Flere restauranter, variert mat, open seating dining
  • Drikkevarer i suiten og på hele skipet, inkludert champagne, utvalgte viner og brennevin
  • 24-timers måltidsservering
  • Underholdning om bord
  • Gratis transport til byen i de fleste havner
  • Tips

Opplev det beste av cruise!
Seil med Silversea Cruises på en unik reise. Om bord er alt inkludert. Skipene tar få gjester og du vil føle du er svært gode hender. Nyt luksusen om bord og hygg deg i de flotte stedene som besøkes.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

Silver Dawn

En ny verden av luksus venter om bord på Silver Dawn.
Her opplever du den ultimate luksus og service. Lugarene er utvendige, de fleste har balkong og det er en rekke suiter.

Alle lugarer har egen sittegruppe og eksklusivt sengetøy, kjøleskap med varer du selv ønsker, lekre badeartikler med badekåpe og tøfler er en selvfølge. Førsteklasses service hvor det nesten er en ansatt pr gjest. Mat er i høysete, og er inspirert av rederiets italienske arv med «slow food» opplevelser.

Her verdsettes kvalitet over kvantitet og lokal og kortreist mat benyttes hvor det er mulig. Skipenes to italienske restauranter, La Terrazza og hovedrestaurant Atlantide, serverer utsøkte ingredienser. Du har i tillegg flere andre restauranter å velge mellom.

 

Les mer om Silversea Cruises

Vil du bli med på cruise gjennom Suez-kanalen med Silver Dawn?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr ditt cruise

Har du et spørsmål om denne turen?

Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,