GO UP

Cruise fra England til Roma med Princess Cruises

Vi skreddersyr din cruiseferie!

Dato: 8. oktober 2024 i 12 netter
Pris: Fra 17 200,- per person i ocean view lugar
Med Princess Plus pakke fra 25 000,- pr person
Princess Plus er blant annet wifi, drikkepakke, to spesialdesserter

Pakk ut én gang og begi deg gjennom en mengde land der historie og tradisjon møtes. Dette er et 12 dagers cruise fra England til Roma med Princess Cruises hvor du kan utforske byer og underverker du alltid har drømt om å besøke. Nyt opplevelser i verdensklasse både om bord og på land.

 

cruisereiser, cruise, nordmannsreiser,

 

Noen av havnene du opplever på cruise fra England til Roma med Princess Cruises

Sør-England har en dramatisk kystlinje som omslutter noe av det vakreste landskapet i Storbritannia med sine åser og heier, skoger og daler. Southampton og omegn har et bredt utvalg av historiske steder. Og selvfølgelig er London en to timers kjøretur unna. Southampton var i mange år hjemmet til tidligere tiders store transatlantiske rutebåter.

Med La Coruñas imponerende og omfattende historie kan du bli overrasket over hvor moderne byen er. Det var herfra Spania i 1588 sendte sin uovervinnelige Armada-seiling. Et år senere brant Sir Francis Drake det meste av byen. Drakes invasjon ble til slutt slått tilbake av folket i La Coruña, inspirert av den lokale heltinnen, María Pita. I prosessen mistet La Coruña alle sine romerske antikviteter, inkludert Torre de Hercules, dagens monument som har gjennomgått flere forvandlinger gjennom århundrene. Den viktigste ble utført i 1788 av ingeniøren Eustaquio Giannini, som bygde de nåværende fasadene rundt det som var igjen av det romerske fyret.
Sørg for å besøke Ciudad Vieja, den lille gamlebyen som våker over havnen Darsena de La Marina. Her finner du mange hyggelige kafeer hvor du kan se på folk. Legg merke til at de fleste av gatene er kantet med glassdekkede balkonger bygget for å beskytte mot vind og regn.
Havnen i La Coruña fungerer som din inngangsport til Santiago de Compostela, en av middelalderens største pilegrims-steder. Dette er stedet for den antatte helligdommen til apostelen St. Jakob og det det tredje helligste stedet i hele kristendommen etter Jerusalem og Roma. Pilegrimer trodde at å reise hit ville redusere straffen i skjærsilden med det halve.

Cadiz er inngangsporten til Andalusia og byen Sevilla. Besøk Sevillas massive Alcazar-festning, etter en modell av det legendariske Alhambra-palasset i Granada. Se byens katedral, et gotisk mesterverk fra 1400-tallet som kan skilte med en maurisk uteplass, fontene og minaret. Sevilla er også det legendariske hjemmet til Don Juan, Bizets Carmen og Rossinis Barber of Sevilla. Byen er en av Europas eldste bebodde byer, som dateres fra 1 100 f.Kr.

En av Spanias eldste byer, Malaga, har vært bebodd siden fønikernes tid, som kalte den Malaka. Malaga er en by med trange gater, hvitkalkede hus, kirker og solfylte torg. Byen var hovedhavnen for kongeriket Granada, det mauriske Spanias siste høyborg. Gjenerobringen av Spania endte med Grenadas fall i 1492, året Columbus oppdaget den nye verden.
I tillegg til det sagnomsuste Alhambra, har Granada noen betydelige landemerker som det gamle kvarteret, den majestetiske katedralen i Granada, Alcazaba – en gammel maurisk festning som ligger over byen, og det kongelige kapellet – det siste hvilestedet til kong Ferdinand og dronning Isabella. Andalusias hovedhavn er også inngangsport til feriestedene på Costa del Sol.

Cartagena er en gammel havn – byen fungerte som Hannibals spanske hovedkvarter under den andre puniske krigen med Roma. Byen forble en viktig handelshavn under romerne og maurerne. I dag er Cartagena Spanias viktigste marineetablissement og stedet for en årlig internasjonal maritim festival. Byen er også inngangsport til Costa Calida, en region som kan skilte med noe av Spanias mildeste vær og milelange strender.

 

cruisereiser, cruise, nordmannsreiser,

 

Palma er hovedstaden på øya Mallorca, en av Spanias Balearene. Byen ligger i den beskyttede Palmabukten. Fra den imponerende gotiske katedralen som ruver over gamlebyen har du en imponerende utsikt over Middelhavet. Rester av middelaldermurer vitner om den gamle tiden. Mallorca har en variert historie, fra den romerske okkupasjonen på 200-tallet til maurisk kontroll fra 900- til 1200-tallet. Senere ble Mallorca gjenerobret av de spanske kongene og til rikdom og makt på grunn av sin strategiske posisjon langs de havgående handelsrutene mellom Afrika og Europa.
I dag er Palma den største byen, og også det viktigste turistområdet, med strender på hver side av byen og en mengde feriehotell. Utenfor disse omgivelsene, florerer øyas naturlige skjønnhet og livet går i en atmosfære av enkelhet. Øya har lenge vært en attraksjon for forfattere, malere og musikere som finner inspirasjon her.
To hovedspråk snakkes på Mallorca – castiliansk spansk og de baleariske dialektene på katalansk – derav de forskjellige versjonene av navn og stavemåter over hele Balearene.

Malta er den største i en gruppe på syv øyer som inntar en strategisk posisjon mellom Europa og Afrika. Øyas historie er lang og turbulent. Alle fra normannerne til nazistene har kjempet om kontroll over denne lille øya. I århundrer var Malta eiet av den ridderlige Johannesordenen.
Valletta, Maltas nåværende hovedstad, ble planlagt av ordenens stormester Jean de la Valette for å sikre øyas østkyst fra tyrkiske inngrep. Vallettas travle gater ble grunnlagt i 1566 og er omkranset av flotte barokke bygninger og kirker. Øya har en lang historie. De megalittiske steintemplene på Gozo kan være de eldste frittstående strukturene på jorden. Malta har to offisielle språk, maltesisk (konstitusjonelt nasjonalt språk) og engelsk.

Messina har spilt en stor rolle i europeisk historie siden den ble grunnlagt som en gresk koloni på 800-tallet f.Kr. Under Romerriket var byen en stor havn og kommersielt sentrum, og i middelalderen var Messina den viktigste utgangshavnen for korsfarerne. Historien har også satt sine spor. Et massivt jordskjelv jevnet store deler av byen med jorden i 1908 og mye av byen ble også ødelagt i andre verdenskrig. Likevel kom Messina ut av denne ødeleggelsen med noen av sine historiske skatter intakte, inkludert Annunziata dei Catalani-kirken fra 1100-tallet.

Salerno har vært bebodd siden antikken og var en romersk koloni i 197 f.Kr. Etter Romas fall erobret flere europeiske riker byen, inkludert goterne, bysantinene og langobardene. Det er lett å se hvorfor. Den varme middelhavssolen og de bølgende åssidene lokker.
Ta en tur på Vesuv eller en guidet tur gjennom de fantastiske byene Pompeii og Herculaneum. Nyt naturen med et cruise langs den blendende Amalfikysten. Uansett hva du velger, tilbyr Salerno dyrebare minner som vil vare livet ut.

Civitavecchia har fungert som Romas havneby siden 1200-tallet. Havnen har en lang og ærverdig historie. Keiser Trajan bygde en lystvilla nær den moderne byen, mens Bernini og Michelangelo tegnet havnefestningene. Men det er nok Roma som lokker. Den eldgamle hovedstaden i den vestlige verden og sentrum av kristendommen i nesten 2 000 år. Besøk ruinene av Forum, se det sixtinske kapells prakt, eller klatre på Spansketrappen, en gang hjertet av Romas bohemske kvarter. Roma har vært en magnet som har lokket verdens største kunstnere, arkitekter og filosofer siden Cæsars dager.

Se andre seilinger i Nord Europa med samme skip.

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

cruisereiser, cruise, nordmannsreiser,

Caribbean Princess

Nyt bekymringsløse øyeblikk til sjøs med fristende mat, engasjerende underholdning og stemningsfulle opplevelser. Spennende eventyr venter om bord på Caribbean Princess etter en rekke luksuriøse forbedringer på flere millioner dollar. Alt fra lugarer som tilbyr en mer avslappende søvn, til uendelige fristende nye spisemuligheter, den nylig redesignede Reef Splash Zone for barn og familier pluss andre oppgraderinger.
Skipet tar 3 140 passasjerer

 

Vil du være med på cruise fra England til Roma med Princess Cruises?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr ditt cruise

Har du et spørsmål om denne turen?

Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,