Fristelser på havet

GO UP

Cruise fra Costa Rica til Chile med Hurtigruten MS Roald Amundsen

Opplev vulkaner og jungel i Costa Rica før cruiset med MS Roald Amundsen og Hurtigruten til Valparaiso i Chile. Ingen andre reiser kombinerer ekstrem natur, spennende historie, fascinerende byer og søramerikansk kultur slik denne reisen gjør.

Tid: 4. – 29. oktober 2019
Pris: Be om tilbud

Dette er en spennende ekspedisjonsreise fra Costa Rica til Chile med Hurtigruten og det nye skipet MS Roald Amundsen. Reisen byr på vakker natur, rik historie og spennende eventyr. Underveis kan du utforske den søramerikanske kysten. Dette er en perfekt kombinasjon av strandliv, kultur og rolige dager til sjøs.
Vi har lagt inn seks opplevelsesrike dager i Costa Rica. Deretter er du klar for reisen langs Sør-Amerikas kyst på vei til Valparaiso i Chile hvor du avslutter med to innholdsrike dager i Santiago.

 • Lær om eldgamle sivilisasjoner og utforsk fascinerende arkeologiske funn
 • Besøk fem land i løpet av én ekspedisjon, og se noen av verdens mest spektakulære landskap
 • Opplev fire av UNESCO-severdighetene langs vestkysten av Sør-Amerika
 • Nyt kombinasjonen av kulturelle høydepunkt, tropiske strender og byliv

MS Roald Amundsen er et skip bygget og designet for å møte behovene til moderne oppdagelsesreisende – både på dekk og når du går i land. Skipet får store observasjonsplattformer på flere dekk slik at gjestene kommer tettest mulig på naturen og dyrelivet. Seks av ti lugarer vil få egen balkong, mens to av ti lugarer blir suiter.
MS Roald Amundsen får også tre restauranter med menyer som reflekterer råvarene og maten på reisemålene. Et eget bassengdekk inkluderer bassenger, boblebad og barer.

Aktivitetssentret er hvor du møter andre eventyrere for vitenskapelig moro med ekspedisjonsteamet, uansett alder.
I medierommet om bord vises dages høydepunkter, så om du ikke gikk i land eller var med på en utflukt, kan du ta del i oppdagelsene med filmer og bilder på slutten av hver dag. Alt vitenskapelig innhold presenteres på en livlig og morsom måte.
MS Roald Amundsen bygges med ny og miljøvennlig hybridteknologi.

Medlemmer av kundeklubben Ambassadør får 5% rabatt på selve cruiset.

Vil du være med på cruise fra Costa Rica til Chile med Hurtigruten?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr ditt cruise

Reiserute:

Dag Sted/Havn
4. oktober Norge – San Jose, Costa Rica, transport til hotell
5. oktober Dagstur til Irazu vulkanen
6. oktober San Jose – La Fortuna/Arenal, transport, varme kilder
7. oktober La Fortuna, tur i nasjonalparken
8. oktober Transport til Jaco/Villa Caleta
9. oktober Avslapping og nytelse av naturen
10. oktober Jaco – Punta Arenas – ombordstigning
11. oktober Manuel Antonio nasjonalpark
12. oktober Golfito, Costa Rica
13. oktober Isla de la Coiba, Panama
14. oktober I sjøen, krysser ekvator
15. oktober Manta, Ecuador
16. oktober I sjøen
17. oktober Trujillo, Peru
18. oktober I sjøen
19. oktober Lima, Peru
20. oktober Pisco, Peru Nazcalinjene
21. oktober I sjøen
22. oktober  Arica, Chile
23. oktober La Serena
24. oktober I sjøen
25. oktober I sjøen
26. oktober Valparaiso – Santiago, Chile
27. oktober Santiago – Maipo dalen
28. oktober Avreise fra Santiago
29. oktober Ankomst Norge

Dag til dag:

Dag 1

Norge – San Jose
Avreise fra Norge. Ved ankomst San Jose blir du tatt imot og kjørt til hotellet. Vi syns at byen her ikke er så mye å skryte av så vi har valgt å ta dere videre for å oppleve noe av dette praktfulle landet.

Dag 2

Irazu Volcano – Orosi Valley – Lankester Gardens
Ca 50 km fra San Jose ligger det enorme krateret til Irazuvulkanen. På det høyeste punktet på 3 432 meter over havet kan du beundre det enorme krateret og landskapet. Veien snor seg oppover dalen gjennom jordbruksområder med grønne marker og skog. Senere går turen via de rekonstruerte ruinene til kirken Ujarrás og den majestetiske demningen Cahi.

Dag 3

Arenal nasjonalpark
Vi anbefaler å bruke dagen i Arenal Volcano nasjonalpark. Vulkanen er en av verdens mest aktive vulkaner og et landemerke for Costa Rica, med sin unike fjelltopp. Etter å ha sovet i mer enn 400 år, hadde vulkanen et voldsomt utbrudd i 1968 og har siden da vært aktiv med små utbrudd. På klare dager kan du se vulkantoppen. Den er 1 633 meter over havet og krateret, som er 140 meter dypt, er formet over en gammel caldera.
Det er turstier langs foten av vulkanen og mange muligheter for opplevelser.

Dag 4

Arenal – Jaco, Villa Caletas
Turen gjennom det nydelige landskapet på vei mot kysten er en nytelse. Fjell og jungel, jordbruksområder og frodige skoger passeres før du ankommer utrolige Villa Caletas – en åpenbaring av et sted hvor du har to dager til disposisjon og nytelse. Med nydelige rom, ingen er like, kan du nyte tilværelsen på din egen terrasse. Her er det svømmebasseng og spa-anlegg. Fra baren og restauranten skuer du utover grønnkledde fjell som stuper ned i Stillehavet.


Dag 5

Nyt Villa Caletas

Ved bunnen av fjellet har Villa Caletas sin private strand. Nyt stillheten og omgivelsene på den vulkanske stranden eller utsikten over Stillehavet fra et av Villa Caletas private svømmebasseng. Det tilbys også en rekke aktiviteter i området.

Dag 6

Ombordstigning i Punta Arenas

Det er ikke langt til Punta Arenas. Strandpromenaden er byens ansikt, og stedene rundt har sjarmerende arkitektur. Her går du om bord i MS Roald Amundsen for å utforske Stillehavskysten.  Vel om bord blir det orientering og deilig middag.

Dag 7

Manuel Antonio nasjonalpark
Første stopp er Quepos hvor nasjonalparken Manuel Antonio ligger noen kilometer unna. Nasjonalparken er en perle, det er den minste i Costa Rica, men er rik på dyreliv. Her kan du ikke unngå å se brøleaper, hvithalskapusineraper, iguaner og en rekke fuglearter. Nydelige strender og laguner, og stier som er godt merket. Ta med badeklær og nyt dagen i parken.

Dag 8

Golfito
En ny dag med nye eventyr! Golfito ligger i en liten kløft omringet av tette, skogkledde åser med fantastisk utsikt. Du kan bli med til den rolige byen og nyte en dag på stranden eller dra til Piedras Blancas nasjonalpark som er like i nærheten. Her kan du ta flotte turer gjennom regnskogen med mulighet til å se fosser, aper, flaggermus og eksotiske fugler.

Dag 9

Isla de la Coiba, Panama
Coiba nasjonalpark er en av Panamas nasjonalskatter og en av landets største øyer. Med sine flotte korallrev og biologiske mangfold er det ikke rart at øya er skrevet inn på UNESCO’s verdensarvliste. Coiba byr på bortgjemte hvite strender og fantastiske muligheter for snorkling, fotturer og dyreliv.

Dag 10

Krysser ekvator
Bli med på interessante forelesninger og nyt tiden om bord. Selvsagt blir det dåp når skipet krysser ekvator.

Dag 11

Manta Ecuador
Manta er en voksende by i Ecuador og ligger i et område hvor de kjente panamahattene har sin opprinnelse. Den arbeidskrevende jobben å lage panamahatter kan du få se her – å veve en hatt kan ta flere måneder. Skal du ha deg en ekte panamahatt, er dette stedet å kjøpe det. Utenfor Manta finner du regnskog og flotte strender hvor de kraftige brenningene kan beundres på avstand.

Dag 12

I sjøen
Dagen i sjøen. Lær om historien og dyrelivet i området skipet seiler. Om bord arrangeres også workshops og presentasjoner. Tilbring tid på dekk og nyt sjøluften og dyrelivet.

Dag 13

Trujillo
Det er som å komme til en annen verden, å oppleve de enorme områdene som ble bygget av Chimoriket (700-1400 e. Kr). Chan Chan (som betyr sol-sol) dekker enorme områder og kolonibyen Trujillo er bygget ved den. I Chan Chan kan du vandre langs høye og lange murer, gjennom kamre og hager. Så sent som i 2018 er det funnet graver ved strendene utenfor Chan Chan, hvor barn ble ofret til gudene.
Moche-kulturen bygget for 1500 år siden sol- og månepyramidene som også ligger ved Trujillo.
Byen Trujillo har fantastisk arkitektur og sjarmerende åpne plasser. Du bør også ta en tur hit.

Dag 14

I sjøen
Nyt dagen om bord ved bassenget eller i en av de fine oppholdsområdene. Forelesninger vil det også være.

Dag 15

Lima, Peru
Callao er havnen i Lima. Det er en veldig trafikk før du kommer inn i den gamle delen av Lima. Her finner du flotte plasser, kirker, kloster og imponerende arkitektur. Vi anbefaler å bli med på en av skipets utflukter hvor kultur, arkitektur og mat står på programmet. (Tillegg). Perus nasjonaldrikk er Pisco Sour og må selvsagt prøves.

Dag 16

Pisco, Peru
Tidlig om morgenen ankommer MS Roald Amundsen havnen Puerto General San Martin, like ved byen Pisco. Pisco er kjent for de mystiske Nazcalinjene som kan sees fra oven. De ble risset inn i bakken mellom år 500 før og 500 etter Kristus. Dette er en av arkeologiens største gåter, både fordi det er så mange av dem og på grunn av størrelsen. Geoglyfene er flere kilometer lange og illustrerer levende vesener, planter, geometriske figurer og fantasiskapninger. Vi foreslår å ta en tur med fly over området for å få sett det, og dette er en av dagens utfluktsmuligheter (tillegg).
Andre muligheter er en båttur til Ballestas Islands for å se humboltpingviner, sjøløver og store flokker sjøfugler. Alternativt en tur til et vakkert naturreservat eller utforske de arkeologiske funnene i Tambo Colorado. (tillegg)

Dag 17

I sjøen
Mens turen fortsetter sørover blir det flere forelesninger, og ekspedisjonsteamet vil dele sin kunnskap og fortelle interessante historier. Det er også en ekspedisjonsfotograf med som gjerne introduserer deg for grunnleggende teknikker i fotografi.

Dag 18

Arica, Chile
Havnebyen Arica har stort sett sol og varme temperaturer året rundt. Her tilbringer du en hel dag. Gjør deg klar for en dag full av historie, arkeologi og eventyr. Ta en tur i byen, gå opp på klippen som kalles El Moro for en utrolig panoramautsikt, se strendene, gå langs klippene eller dykk ned i historie og interessant arkeologi. Her kan du se noen av de eldste mumiene som er blitt funnet. Du kan også bli med ekspedisjonsteamet på en utflukt til nasjonalparken Lauca. Det flotte området byr på storslått natur. Vulkaner med snødekte topper, glitrende innsjøer og naturlige varme kilder. Parken har også vakre landsbyer og variert dyreliv. Flere av stedene og stiene i denne regionen tilhører den chilenske inka-stien.

Dag 19

I sjøen
Nyt en dag på havet. Ekspedisjonsteamet vil summere reisen så langt og presentere planen for de neste dagene.

Dag 20

La Serena, Chile
Havnebyen La Serena er hovedstaden i Coquimbo-regionen og en av de eldste byene i Chile. Her finner du mange vakre hager og kirker. På det arkeologiske museet kan du lære om det gamle diaguita-folket som holdt til i denne provinsen, før området ble erobret av inkaene. Ta en tur innom markedet La Recova, hvor du kan kjøpe typiske håndverksprodukter fra regionen. La Serena har en lang, gyllen kystlinje – et perfekt sted å nyte den vakre solnedgangen. Besøker du den vakre Elqui-dalen kan du smake Chiles nasjonaldrikk, Pisco, som blir produsert her. Nord-Chile har nesten alltid klart og tørt vær og denne delen har noen av verdens største astronomiske observatorier. Teleskopene er da plassert i hvite, futuristiske kupler i høyden over dalen.

Dag 21

Valparaiso – Santiago
Ekspedisjonen avsluttes i den vakre og fargerike byen Valparaiso. Herfra går turen til Santiago, Chiles hovedstad som ligger ved foten av Andesfjellene. Her vil sightseeingturen gjøre deg litt kjent med byens mange og spennende bydeler. Nyt utsikten fra Cerro San Cruistobal eller Cerro Santa Lucia. Revolusjonspalasset og katedralen ved Plaza de Armas er også del av turen. (Det er også mulig å fortsette med skipet mot chilenske fjorder og Antarktis)

Dag 22

Santiago – Maipodalen
Hva er vel et besøk i Santiago uten en dag på en av de nydelige vingårdene som ligger i Maipodalen? Nydelig natur med vinåkre ved foten av fjellene, har gjort Chiles viner berømt. Denne dagen skal du nyte dette med omvisning, vinsmaking og deilig lunsj.

Dag 23

Så er den fantastiske reisen over. Utsjekking og transport til flyplassen.

Dag 24

Ankomst Norge

Priser og betingelser:

Vi tar forbehold om prisendringer da de kan endre seg på kort varsel.


Utvendig lugar fra 66 990,- Be om tilbud
Vår ref: 314790. Prisene kan endre seg avhengig av belegg.


Som ambassadør medlem får du 5% rabatt på Hurtigrutedelen av reisen.


I denne reisen har vi inkludert:


 • Fly til San Jose med hjemreise fra Santiago i Chile
 • 6 dager/6 netter opplevelser i Costa Rica med lokal guiding, transport med buss, hotell med frokost og program som beskrevet
 • 16 netter ekspedisjonsreise med MS Roald Amundsen som inkluderer:
  • helpensjon
  • Ilandstigninger med polarsirkel båter
  • utvalgte aktiviteter om bord og i land
  • Erfarent ekspedisjonsteam som holder foredrag, deltar på ilandstigninger og aktiviteter om bord
  • Explorer jakke til hver passasjer
 • Transport og sightseeing i Santiago som beskrevet
 • Hotell i Santiago to netter med frokost

Dagstur med lunsj i Maipodalen


Prisen inkluderer:

 • Oppgitte priser er per person
 • Flyreise
 • Hotellovernatting(er)
 • Måltider
 • Transport
 • Sightseeing
Reisemål Cruise i Sør-Amerika
Pris Fra 66 990,-
Tid 04-10-2019 - 29-10-2019
Varighet 26 dager

Transportform:

© 2019 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic