GO UP

Cruise fra Barcelona til Athen med Holland America Line

Vi skreddersyr din cruiseferie!

Dato: 19. – 29. september 2024
Pris: Fra 45 100,- per person i balkonglugar

Bli med på et 10 dagers herlig cruise fra Barcelona til Athen med Holland America Line. Besøk spennende steder i Tyrkia, Hellas, Malta, Italia og Frankrike. Gli igjennom Messinastredet. Nyt eventyret på en gylden sandstrand på Santorini.

Noen av havnene på cruise fra Barcelona til Athen med Holland America Line:

Barcelona er en pulserende havneby, fullpakket med århundrer med ikonisk kunst og arkitektur – og hjemstedet til både Gaudí og Picasso. Byen er omkranset av solfylte hvite sandstrender. Utforsk den katalanske hovedstadens turistattraksjoner og historiske nabolag, modernisme og verdenskjente kunstmuseer, gallerier og lokale håndverksbutikker. Noen av dem er hundre år gamle og har tradisjonelle katalanske varer. Etter at du har sett severdighetene, er det livlige tapasbarer rundt hvert hjørne hvor du kan stoppe for en drink, en kafé amb llet (katalansk for espresso med dampet melk) eller en matbit. Grønne områder for piknik, lange turer og et pusterom fra kjas og mas er spredt over Barcelonas attraksjoner. Her finner du Gaudís mosaikk-dekorerte park, en nyklassisistisk labyrint ved Laberint d’Horta, og mange høye steder (fjell, monumenter og byggverk) hvor du kan beundre utsikten. En kort tur fra Barcelona med bil eller tog, venter luksuriøse steder, cava-vingårder, et kloster på fjelltoppene og sandstrendene ved Middelhavskysten.

Den franske rivieraen er elegant og solfylte Cannes tar det til et nytt nivå. Hvert år i mai kommer horder av kjendiser til den verdenskjente filmfestivalen. Men Cannes bobler av glamour hele året. En enkel spasertur langs La Croisette vil vise deg hvorfor byen er et toppvalg blant velstående ferierende. Overdådige hoteller, designerbutikker og yachter som dupper i det turkise havet i luksuriøse marinaer. Lenge før det ble en kjendislekeplass var Cannes en enkel fiskerby. Du kan se rester av den rustikke fortiden i hele byen. Le Suquet Village oser av gammeldags sjarm, toppet med 11th Century Tour du Mont Chevalier-vakttårnet. Vieux Port er inngangen til svingete brosteinsgater som dateres tilbake til middelalderen. Slapp av med en kafé au lait og baguette i den kjølige skyggen av Square Mistral eller se en samling antikviteter i et slott. Besøk en av de offentlige strendene, for eksempel Plage du Casino eller Plage Macé.

Renessansens havneby Livorno er inngangsporten til Pisa, Firenze og resten av attraksjonene i Toscana. Havnebyen er preget av sin solide Fortezza fra 1500-tallet og det sjarmerende kanalnettverket kjent som Venezia Nuova. Den er også kjent for cacciucco, en krydret fiskegryte.
Nord for Livorno, ikke langt fra munningen av elven Arno, ligger Pisa, en attraktiv universitetsby som er mest kjent for sitt skjeve tårn. Østover og også plassert langs Arno ligger Firenze, Toscanas hovedstad. Konsentrasjonen av kunstneriske skatter og kulturelle ting å gjøre i Toscana, fra museer og klostre til broer og kapeller, er uten sidestykke. Mat- og drikkekulturen i Firenze tar for seg matstander og hull-i-veggen vinbarer, gourmetrestauranter og massevis av familiedrevne trattoriaer. Shoppingscenen byr på designerbutikkene Via Tornabuoni og Via Roma, men det er også mange uavhengige butikker. Og så er det Firenzes tradisjoner med lærarbeid, marmorert papir, bokbinding og møbelrestaurering. Utforsk severdighetene i det kunstneriske Oltrarno-området for håndverkerverksteder, flotte kafeer, barer og restauranter og en autentisk florentinsk atmosfære.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser  Cruise fra Barcelona til Athen med Holland America Line

 

I Roma kan du gå i keiseres fotspor, ta kaffe på renessansens piazzaer og se samtidskunst på en ettermiddag. Turen til Roma begynner ved den nærliggende havnen Civitavecchia, en kystby med røtter tilbake til den etruskiske tiden. Legg merke til Forte Michelangelo (både Bramante og Michelangelo hadde en finger med i utformingen), og lungomare, en livlig strekning langs sjøen med strandklubber, barer og restauranter.
Vel fremme i Den evige stad kan du fylle dagen med museer, kirker, arkeologiske steder, tradisjonelle trattoriaer, håndverksbutikker og selvfølgelig gelato. Colosseum og Vatikanmuseene er Romas store attraksjoner. Matelskere kan besøke markedene i Campo de’ Fiori eller den litt lengre liggende Testaccio. Det hippe nabolaget Monti, ved siden av Colosseum, har en livlig piazza-scene og boutique-shopping, mens Villa Borghese tilbyr en grønn oase med utsikt mot Peterskirken og den mesterverkfylte Galleria Borghese.

Messinastredet er den smale vannveien mellom Sicilia og Calabria, den sørligste regionen på den italienske halvøya. Til tross for sin relativt korte lengde er Messinastredet utstyrt med mange unike kvaliteter, noe som gjør det til en av de mer dramatiske passasjene i Middelhavet. Det smaleste punktet – mindre enn tre kilometer – skaper en naturlig flaskehals og et tydelig skjermet marint økosystem. Det er også et betydelig trekkpunkt for en rekke fuglearter. Sundet er kjent for sitt store antall rovfugler og storker, og er et av de mest populære og viktige fugletittingsstedene i Europa. Hvaler svømmer også langs lengden av sundet, noe som bidrar til områdets bemerkelsesverdige biologiske mangfold. Messinastredet figurerer fremtredende i gresk mytologi, spesielt som stedet for Scylla og Charybdis, de mytiske monstrene i havet.

Den gamle byen Valletta vrimler av historiske monumenter, kirker og hager. Med bare en tredjedel av en kvadratkilometer i areal er Europas sørligste hovedstad en av de enkleste å utforske til fots. Gitt Maltas strategiske plassering og rekkefølge av herskere inkludert romerne, normannerne, sicilianerne, spanjolene, Johannesriddere, franskmenn og briter, er det noe overraskende å se Valletta så godt bevart. Byen dateres tilbake til 1500-tallet og har vært oppført på UNESCOs verdensarvliste siden 1980. Omfattende restaureringer av historiske bygninger er i gang, inkludert gjenoppbyggingen av byinngangen for å markere Vallettas anerkjennelse som europeisk kulturhovedstad i 2018. Tiår av britisk styre betyr at engelsk forblir et offisielt språk, sammen med det lokale maltesiske språket, pluss en merkelig blanding av italiensk vokabular og semittiske røtter. Siden Malta ligger kort vei fra Sicilia, dominerer italienske påvirkninger maten og kulturen. Likevel verdsetter malteserne sine egne tradisjoner, for eksempel folkemusikken kjent som Għana, en poetisk mannlig vokal over sakte gitarmusikk.

Santorini, juvelen i kronen i Kykladene, er best kjent som øya med den gigantiske vulkanske kalderaen i hjertet. Alle bortsett fra de største skipene kan ankre her i denne fantastiske naturskjønne bukten. Noen tror at dette kan ha vært stedet for den tapte sivilisasjonen Atlantis. På Santorini kan du gjøre som Dionysus, den greske vinguden, og smake på øyas fantastiske viner eller spille Indiana Jones og utforske de arkeologiske skattene i det gamle Thera.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser Cruise fra Barcelona til Athen med Holland America Line

 

Rhodos, den største av Dodekanesene (navnet oversettes som «tolv øyer»), trekker flere besøkende enn de fleste andre greske øyer. Hovedstaden, Rhodos by, tilbyr en varig blanding av historie og arkitektur, og øyas indre er fylt med frodige skogkledde åser. I sør ligger Lindos, en av de mest fantastiske landsbyene i hele Hellas, overvåket av en perfekt gammel ruin på kollen ovenfor.
Øya har et godt klima og en strategisk verdifull posisjon mellom Asia og Europa. I tillegg til dette er en fin naturlig havn der øyas tidligere hovedattraksjon, en enorm statue av solguden Helios – Kolossen på Rhodos – en gang sto. Statuen var et av verdens syv underverker og gjorde Rhodos til viktig reisemål i den gamle verden til den kollapset i et jordskjelv i 226 f.Kr. Selv statuens ruiner var storslåtte nok til å bringe nysgjerrige reisende til Rhodos i ytterligere 800 år til metallbitene ble smeltet og solgt av en okkupasjonshær. Selv om mange sivilisasjoner har satt sitt preg på Rhodos, har dens uavhengige ånd holdt ut og øya har klart å beholde sin naturlige skjønnhet, fra fjellhøydene ned til de nydelige strendene og vikene.

Kusadasi i Tyrkia er inngangsporten til en av de mest legendariske byene i den antikke verden: Efesos. St. Paul forkynte i det store teateret, mens fasaden til Celsus-biblioteket overlever som et bevis på byens rolle som et senter for læring og kultur. Ikke langt fra Efesos sto Artemis-tempelet (også kjent som Diana-tempelet), et av de syv underverkene i den antikke verden, og trakk pilegrimer fra hele Middelhavet. Selv om den ikke lenger står, er det mulig å gå mellom dens fundamenter og restene av dens ruvende søyler. Andre historiske steder kan også bli funnet i nærheten: The House of Mary antas å være hjemmet til Jesu mor på slutten av hennes liv, og St. John-basilikaen, bygget på 600-tallet, markerer plasseringen av graven hans. (I likhet med Maria tilbrakte han sine siste år i Efesos.) I nærheten gjenspeiler Selcuk-festningen perioden med bysantinsk og osmansk kontroll over regionen.
Fra gamle underverker til hellige steder, det er få havner i Middelhavet som er så magiske som Kusadasi, og en dag her er en dag tilbrakt i selskap med noen av antikkens største skikkelser.

 

USa spesialisten Amerikaspesialisten, nordmannsreiser, cruisereiser

 

Oosterdam
Oosterdam, Vista Class-skip, bringer stil til havet med gjennomtenkte oppgraderinger og imponerende kunstverk. Du vil ha mye å gjøre om bord når du ikke nyter vidstrakt utsikt eller slapper av i romslige lugarer. Begynn med en utsøkt frokost i spisesalen. Kos deg med en massasje på Greenhouse Spa & Salon®, nyt cocktailer før middag på Ocean Bar, etterfulgt av deilig italiensk mat på Canaletto. Topp kvelden med topphits på Billboard Onboard.
Skipet tar 1964 gjester.

 

Se andre seilinger i Middelhavet med samme skip
nordmannsreiser, cruisereiser, cruise

 

Vil du være med på cruise fra Barcelona til Athen med Holland America Line?

Kontakt Cruisereiser – vi skreddersyr ditt cruise

Har du et spørsmål om denne turen?

Tilbud Form

Send forespørsel

Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag,