Fristelser på havet

GO UP

Azamara Club Cruises vilkår og spesielle bestemmelser.

Det er viktig at alle kunder som skal reise med Azamara Club Cruises har lest og forstått informasjonen. Er du usikker, ta kontakt med Cruisereiser.

DEPOSITUM & AVBESTILLINGSREGLER

Ved bestilling av kun cruise med Azamara Club Cruises:
Nordmanns-Reiser tar 3 000,- i depositum for cruise som ikke er en del av en fellesreise. Restbeløp forfaller 91 dager før avreise. Ved fellesreise/gruppeturer gjelder andre regler. Har du bestilt fly og hotell gjelder egne kanselleringsgebyr for dette.

Ved navneendring på bestilt cruisereise tar Nordmanns-Reiser et gebyr på kr 300 pr person + evt. kostnader pålagt oss fra våre leverandører.
Avbestillingskostnad per person for selve cruiset:
• 91 dager eller mer før avreise: 1 500,- per person
• Mellom 90 og 61 dager før avreise 50 % av reisens pris
• Mellom 60 og 31 dager før avreise 75% av reisens pris
• 30 dager eller mindre før avreise: 100% av reisens pris

PASS, VISUM & VAKSINASJONER

Det er ditt ansvar å sørge for at du og ditt reisefølge har nødvendig pass, visum og andre reisedokumenter. Det er også innført digital fotografering, samt fingeravtrykk- registrering ved ankomst USA og etter hvert også en del andre land. Det er ditt ansvar å sørge for at du og ditt reisefølge har alle nødvendige reisedokumenter. Du må registrere deg på www.usa.no ESTA om du skal reise visumfritt til USA.
Vi anbefaler at du besøker www.azamaraclubcruises.com og registrerer dine opplysninger online før avreise og informasjon om dette vil du også få sammen med dine dokumenter. Om vi allerede har disse opplysningene om deg ved bestillingstidspunktet vennligst påse at de opplysningene vi har stemmer. Dersom du ikke har tilgang til Internett, vennligst gi oss beskjed slik at denne informasjonen blir registrert for deg. Dersom du ikke oppgir riktige eller ikke alle opplysninger som kreves kan du bli nektet inngang i USA, ombord på skipet og på eventuelle fly. Vi aksepterer ingen unntakelser i denne sammenheng, og gir ingen erstatning eller kompensasjon. Du vil selv være ansvarlig for hjemtransport om en slik situasjon skulle oppstå.
Oppsøk din fastlege og be om råd og informasjon om de nyeste helsekravene for alle reisemål i reisen din. Du er selv ansvarlig for at alle vaksinasjonspapirer er i orden.

REISENDE MED SPESIELL BEHOV

Du må være medisinsk og fysisk i stand til å reise, og forsikre deg om at reisen ikke vil utgjøre noen fare for deg eller andre. Når du bestiller (eller så snart som mulig etterpå dersom tilstanden oppstår etter du har bestilt) må du skriftlig informere oss om eventuelle medisinske eller fysiske forhold som evt. kan kreve behandling eller pleie i løpet av cruiset, eller som evt. kan påvirke cruiset for deg (inkludert din bruk av tjenester eller fasiliteter). Vi ber deg gi så mye informasjon som mulig. Skipene har lugarer spesielt tilpasset gjester med funksjonshemming. Det er en oversikt over disse på de aktuelle dekk planene. Gjester som bruker rullestol må ta med seg en egen rullestol, og kan oppleve å ikke komme fram overalt. Enkelte forhold (for eksempel bruk av tenderbåter for å komme fra skipet til land) kan hindre rullestolbrukere fra å gå i land i enkelte anløpshavner. Gjester med funksjonshemming eller medisinske plager må kunne klare seg selv eller reise sammen med en som kan bidra med all nødvendig bistand. Vi beklager å måtte forbeholde oss retten til å nekte en person å reise som etter Azamara Club Cruises oppfatning fysisk eller psykisk ikke er i stand til å reise eller som kan måtte trenge mer pleie enn det en reiseledsager eller Azamara Club Cruises rimeligvis kan tilby.

MEDISINSK HJELP

Helsetjenesten om bord er bemannet av en kvalifisert lege og minst én sykepleier. Du må selv betale for helsetjenester, og du må ha tilstrekkelig syke-/reiseforsikring. Helsetjenesten tilbyr gratis sjøsyketabletter ved behov.

GRAVIDITET

Oppsøk din fastlege og be om råd og informasjon om de nyeste helsekravene for reisemålet du skal til. Du er selv ansvarlig for at alle vaksinasjonspapirer er i orden. Er du gravid kan du reise på cruise frem til du er i uke 24 av svangerskapet.

ALDERSBEGRENSINGER

Merk: vi anbefaler ikke Azmara Club Cruises for barnefamilier, vi mener skipet er bedre egnet et mer voksent klientell.
Ingen personer under 21 år (“mindreårig”) kan reise på cruise eller ha en egen lugar uten å være i følge med foreldre/foresatte eller en annen person som har fylt 21 år. Foreldre som reiser med barn under 18 år med ulikt etternavn MÅ ha med seg fødselsattest på engelsk (bestilles fra folkeregisteret) som beviser forelderskapet.

Barn under 18 år som reiser uten foreldre (f.eks med venner eller besteforeldre) MÅ ha med seg Notorized letter signert av mor eller far SAMT en kopi av fødselsattest på engelsk. Fosterbarn som reiser med fosterforeldre/verge MÅ ha med seg gyldig dokumentasjon på engelsk, fra sosialkontoret, som bekrefter at de som reiser med barnet er barnets foresatte. Hvis skriftlig tillatelse ikke kan framlegges, vil den/de mindreårige ikke få anledning til å gå om bord i skipet eller gjennomføre cruiset.

Azamara Club Cruises er ikke ansvarlig for eventuelle kostnader, utgifter eller tap som måtte belastes den mindreårige, personen(e) som betaler for cruiset (dersom dette ikke er den mindreårige selv), eller andre personer som reiser sammen med den mindreårige og som bestemmer seg for ikke å gjennomføre cruiset når det ikke kan framvises skriftlig tillatelse som beskrevet ovenfor. Azamara Club Cruises gir ikke erstatning eller refusjon til mindreårige som er nektet ombordstigning, til personer som betaler for den mindreåriges reise (dersom dette ikke er den mindreårige selv), eller til andre personer som reiser sammen med den mindreårige og som bestemmer seg for ikke å gjennomføre cruiset når det ikke kan framvises skriftlig tillatelse som beskrevet ovenfor. Alle slike skriftlige tillatelser må være bevitnet og undertegnet av en fagperson, for eksempel en advokat, lege, fredsdommer (Justice of the Peace), lærer o.l. Gifte par med en minstealder på 18 år kan bestille individuell lugar (vigselsattest må framvises ved bestilling). Om bord er det visse fasiliteter med aldergrense.

SPRÅK

Språket ombord er engelsk. Basis engelsk kunnskaper er viktig. All informasjon inkludert livbåt drill foregår på engelsk.
    © 2021 Nordmanns-Reiser AS

    Designet og utviklet av HCL Nordic