Fristelser på havet

GO UP

Med Hurtigruten langs Norskekysten

Publisert 11.06.18

Jeg fikk være med Hurtigruten langs norskekysten på en tre netters seiling fra Tromsø til Trondheim.

Når du seiler sydover med Hurtigruten, er det korte stopp (15 – 30 minutter) ved de små stedene langs kysten. Hvis du velger å seile nordgående, så er du innom byene og sover over mange av de små stedene langs ruten.

Jeg seilte følgende ruten med Hurtigruten: Tromsø (avgang kl 01.30) – Finnsnes – Harstad- Risøyhamn- Sortland- Stokmarknes- Svolvær- Stamsund- Bodø (natt) – Ørnes- Nesna- Sandnessjøen- Brønnøysund- Rørvik-Trondheim.

Cruisereiser, nordmannsreiser, cruise,      Cruisereiser, nordmannsreiser, cruise,
Tromsø

Veldig koselig by med sine 80 000 innbyggere, masse studenter så det er yrende uteliv og mye bra utvalg når det gjelder spisesteder.  Vi hadde en omvisning på fem Choice-hoteller. Fra billig overnatting på Express Tromsø – som kan anbefales, rent, pent og billig til Hotel The Edge – det fineste av hotellene. Alle ligger i gangavstand til kaien. Før ombordstigning, ta en liten tur innom puben Rorbua, som ligger på kaien. For mange år siden gikk det et program på NRK hvor de hadde sending herfra med mange gode nordnorske vitser.

Veldig enkel sjekk inn, det er bare å gå på skipet og henvende seg i resepsjonen. Du får da tildelt et nøkkelkort (mot legitimasjon), som du også bruker til å registrere deg inn og ut av skipet. Ved utsjekk så er det bare å forlate skipet – pip på veien ut og off you go!  Enkelt.

En av utfluktene i Tromsø er midnattskonsert i Ishavskatedralen (750,-) Flott konsert utført av tre personer som synger og spiller (piano og fløyte) Mye solosang uten instrument. Veldig fin akustikk.

Cruisereiser, nordmannsreiser, cruise,       Cruisereiser, nordmannsreiser, cruise,

 

MS Finnmarken

Cruisereiser, nordmannsreiser, cruise,
MS Finnmarken ble bygget i 2002 og mye av inspirasjonen til hennes utseende er hentet fra tidligere skip med samme navn. DS Finnmarken fra 1912. Dette skipet skal ikke pusses opp til den nordiske stilen som mange av skipene til Hurtigruten nå gjennomgår (nordisk stil med lyst treverk)

I Stokmarknes hvor Hurtigrutemuseet ligger, fikk vi en egen privat visning som viser deler av DS Finnmarken 1912. En tidligere kaptein på hurtigruten har vært drivkraften med å få hjem deler av dette skipet som ble funnet langt ute i en skog i Nederland.

Cruisereiser, nordmannsreiser, cruise,
MS Finnmarken er en klassisk skip med mørkt treverk. Standard lugarene er helt greie, men finnes også finere lugarer med dobbeltseng og balkong. En hoved-spisesal som er til frokost, lunsj og middag. Det er også en spesialrestaurant som du kan betale et tillegg til fullpensjon pakken, det er verdt det – veldig god mat. All mat om bord er kortreist, Hurtigruten bruker lokale kjøpmenn langs norskekysten.  For deg som er kunstinteressert, så finner du bilder av høy verdi om bord av kjente norske kunstnere som Ørnulf Opdahl, Håkon Bleken, Kari Vevle og Kjell Nupen.

MS Finnmarken er det eneste skipet som har basseng.

Cruisereiser, nordmannsreiser, cruise,       Cruisereiser, nordmannsreiser, cruise,

Vi seilte gjennom trange Risøyrenna, langs Vesterålen mot Raftsundet og Lofoten. Raftsundet er et 20km langt, trangt sund med stolte bratte fjell ruvende på hver side.

Vi gikk om bord i en fiskebåt som la inntil Hurtigruten, mens Hurtigruten seilte videre mot Lofotens hovedstad Svolvær. Her skulle vi på havørnsafari (Rafsundet-Svolvær) Ca. en to timers utflukt (1 390,-)
Etter Svolvær så var vi ikke i havn før vi ankom Trondheim.

Cruisereiser, nordmannsreiser, cruise,

Inngang til Trollfjorden, pga. rasfare så fikk vi ikke seile inn her.

Noen bilder fra havørnsafari 

Cruisereiser, nordmannsreiser, cruise,  Cruisereiser, nordmannsreiser, cruise,  Cruisereiser, nordmannsreiser, cruise,  Cruisereiser, nordmannsreiser, cruise,

 

 

Utflukter:

 

Cruisereiser, nordmannsreiser, cruise,Cruisereiser, nordmannsreiser, cruise,

Vil du også bli med Hurtigruten langs norskekysten eller på ekspedisjon?Kontakt Cruisereiser

Les mer om Hurtigruten
Se spennende reiseforslag med Hurtigruten

© 2019 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic