Fristelser på havet

GO UP

Hvilket cruise skal jeg velge?

Publisert 04.06.18

Det er ikke så lett å navigere seg igjennom cruiseverdenen.
For å gjøre valget litt enklere for deg, har jeg skrevet en liten artikkel med råd og tips. Jeg har kalt den «Hvilket cruise skal jeg velge».

Her tar jeg for meg hvilket cruise du kan se nærmere på dersom du reiser med barn, alene, vil på romantisk cruise eller annet…

For deg som reiser på cruise for første gang

Vil du ha mye aktiviteter og underholdning har de største skipene de beste tilbudene. Alt fra klatrevegger, skøytebane, bowling, gokart, minigolf og mye mer tilbys på de større skipene. Det samme gjelder show og natteliv som det er vesentlig mer av. Vi anbefaler at du velger utvalgte skip hos Royal Caribbean Line, MSC Cruises, Norwegian Cruise Line og Carnival Cruise Line.

Om du vil ha litt mindre aktiviteter men fortsatt mange muligheter ombord og bra underholdning, vil utvalgte skip med Princess Cruises og Celebrity Cruises passe perfekt.

Er du på jakt etter unike opplevelser og havner tilbyr mindre rederier. Katarina Line i Kroatia, American Cruise Line på vannveier i USA & Canada, Azamara Club Cruises i hele verden, Sea Dream i Middelhavet og Karibien, Seabourn Cruises i store deler av verden og Regent Seven Seas det samme.

nordmannsreiser, cruisereiser, cruise

 

Ekspedisjonscruise

Vil du ha ekspedisjonscruise skal du ta en reise med Hurtigruten! Nå med nye skip og tilbud fra Svalbard i nord til Antarktis i sør! Karibien er også på kartet! Fantastiske reiser med personlige opplevelser.

Galapagos er for deg som også vil oppleve unik natur og dyreliv. Daglig er det turer i land og kombinert med alt annet Ecuador har å tilby vil du få ferieopplevelser du sent vil glemme. Vi tilbyr cruise med Celebrity Cruises og lokale cruiserederier som tar fra 16 – 100 passasjerer. Valget er ditt!

SeaDream, cruisereiser, cruise, nordmannsreiser

 

Ønsker du luksus og romantikk

Velg et av de mindre skipene og du får et unikt luksuscruise og romantisk opplevelse. Skipene holder meget god standard på service, mat og drikkevarer og unike utflukter arrangeres i land som f. eks. en operaforestilling i Verona, å bli med kokken på marked, sykkeltur, låne vannscooter og nyte skipets medbrakte marina for å nevne noen av tilbudene. Alle skipene har butlerservice og noen tilbyr også kun suiter.

Om dette er noe du kunne tenke deg, prøv Azamara Club Cruises, Sea Dream, Regent Seven Seas, Seabourn eller The Haven by Norwegian.

cruisereiser, nordmannsreiser, cruise

Cruise med barn og ungdom

På de største skipene finner du de fleste tilbudene på cruise med barn og ungdom. Er det vannsklier og aktiviteter som er i høysete skal du velge et cruise med de største skipene til Royal Caribbean, MSC Cruises eller Norwegian Cruise Line. Ombord tilbys barne – og ungdomsklubber fordelt etter aldersgrupper og på de fleste skipene tilbys også barnevakt om dere vil ha en kveld for dere selv.

nordmannsreiser, cruisereiser, cruise,

 

Hvilket cruise skal jeg velge når jeg reiser alene?

Det er ikke alltid lett å finne cruise for single som ikke er for dyre, men nå har flere rederier fått spesiallugarer for single på utvalgte skip. På Norwegian Cruise Lines skip Norwegian Bliss, Norwegian Breakaway, Norwegian EPIC, Norwegian Escape, Norwegian Getaway og Pride of America tilbys studiolugarer som er innvendige og med eget oppholdsrom hvor single kan møtes.

Royal Caribbean Cruise Line har egne studiolugarer på Quantum of the Seas, Anthem of the Seas  og Ovation of the Seas.

nordmannsreiser, cruisereiser, cruise

 

Hvor skal jeg reise når?

De fleste rederiene seiler i Europa eller Alaska om sommeren og tar turen til Asia, Australia, Karibien og Sør-Amerika på vinteren.

Middelhavet er best fra mai til oktober, men husk at velger du ruter med storbyer er det svært varmt i juli/august. Det er også cruise i vinterhalvåret hvor flere også går til Kanariøyene.

Nord-Europa tilbys fra mai til midten av september med Østersjøen, britiske øyer og norske fjorder som hovedattraksjoner.

Transatlantiske cruise går vanligvis i april, september og oktober. Det samme gjelder cruise over Stillehavet med Polynesia.

Karibien er alltid populært og kan nytes hele året. I kombinasjon med Florida, New York eller New Orleans er det en utmerket ferie som vi skreddersyr.

Asia er spennende og eksotisk. Singapore, Shanghai, Hong Kong, Beijing (havnebyene) og Tokyo (Yokohama) er noen av de fine havnene skipene seiler fra.

Australia har sommer i vårt vinterhalvår og det samme gjelder Sør-Amerika og Sør-Afrika.

nordmannsreiser, cruisereiser, cruise

 

Gruppereiser

Det er hyggelig å reise sammen med andre. På utvalgte cruisereiser har vi fellesreiser med eller uten reiseleder. Med reiseleder er du alltid i gode hender hele veien, på våre fellesreiser uten reiseleder er det lokale representanter som tar imot på programførte steder og ivaretar transport og sightseeing.

Fremdeles usikker etter å ha lest artikkelen Hvilket cruise skal jeg velge?

Kontakt oss på cruise@cruisereiser.no eller tlf 21 60 98 80, så hjelper vi deg!
Ship ohoy – hilsen Elisabeth 🙂

Se spennende cruiseforslag
Se cruisereisemål
10 gode grunner til å reise på cruise

 

© 2019 Nordmanns-Reiser AS

Designet og utviklet av HCL Nordic